All inclusive?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Rson, 8 januari 2009.

 1. torpare

  torpare Medlem

  Håller med dig guanarteme,
  Går det för långt så att samhället utanför hotellanläggningen dör ut så slutar nog turisterna komma till GC.
  Jag har med åren kommit att uppskatta de gigantiska sydamerikanska biffarna allt mindre. Man försöker kompensera kvalitet med kvantitet. Maten ser ut och smakar ungefär likadant överallt.

  Senast vi var nere bodde vi på ett hotell som hade all inclusive men vi valde att inte nyttja den. Däremot kunde man betala in sig till middagsbuffen till ett väldigt rimligt pris. Vi gjorde så några dagar och det var jättebra. Maten var ok och priset låg väl ungefärligen på hälften av vad man får betala för en köttbit på någon av restaurangerna inne i PdI. Dessutom hade de gott om frukt och grönsaker.

  Att man däremot av någon sorts solidaritetsskäl skulle gynna den lokala näringen kan jag inte tycka är ok. Den som inte är tillräckligt bra för att vara kvar på marknaden blir utslagen.
   
 2. Rson

  Rson Medlem

  Kanske dags att sammanfatta. Inte trodde jag, när jag startade tråden om all inclusive att ämnet skulle vara så intressant. Men där hade jag fel. Allt från positiva, negativa, egocentriska och humoristiska synpunkter. Många vettiga synpunkter, kanske ändå bäst av "guanarteme":
  "Självklart skall alla konsumenter få välja fritt - motsatsen är ju omöjlig i en demokrati. Men det är ju bra om det sker en viss konsumentupplysning. Om man vet att helpension utarmar det lokala utbudet och slår ut en massa alternativ så kan man ju ta med den parametern nästa gång man väljer. Precis som man gärna handlar miljö- och hälsovänligt så kan man ju handla kulturvänligt. Vi köper ju inte kläder, skor och fotbollar som fabricerats av barn just för att vi vill påverka den lokala kulturen i ett främmande land i en riktning vi tycker är förnuftig.

  För researrangörernas del så tycker jag att man kan utkräva ett visst ansvar. De tjänar pengar på resorna och bör ha i åtanke hur deras strategi fungerar på längre sikt. Hur roligt blir Gran Canaria om en massa smårestauranger försvinner? Hur kommer det att påverka resmålets popularitet? Jag kan redan svaret för jag besökte gamla Sovjet ett antal gånger. Där kretsade allt kring ett litet antal gigantiska turisthotell med komplett utbud, från horor till ett avkönat middagsbord med kö till borden och hopplös mat. Fullkomligt bedrövligt och djupt deprimerande. Konkurrensen gör underverk, därför måste vi slå vakt om den."

  Naturligtvis bär inte all inclusive-köparna skulden till höjda priser på ön. I somras steg inköpspriset på oxkött med 100 kr/kg. Ingen tror att det beror på att många väljer all inclusive. Inte heller eurons kurs eller finanskrisen beror naturligtvis på all inclusiveköp.
  Faktum kvarstår dock betr. nedläggning av restauranger pga sviktande kundunderlag och fråga gärna dess ägare om varför. Jag vet svaret! Men kanske är det ett sådant Gran Canaria vi vill ha? Då får vi det så småningom och vi har själva valt det av praktiska och ekonomiska skäl. Tack och God Natt!
   
 3. Fredde

  Fredde Medlem

  Många skriver att all inc är enformigt..Jag tycker efter mina 11 år på GC att maten överlag är enformig och dyr. Man får det vanliga en köttbit och pompa, som smakar precis likadant överallt.. Sedan kan man välja en köttresturang som är svindyr..

  Nä, all inc blir bra, då kan grabben äta vad han vill, och även jag, smakar det skit tar jag ngt av de andra rätterna, och hur mycket jag vill av det, och jag dricker hur många öl till maten jag vill, utan att det kostar någonting...

  Edit, ölen till maten sist jag var nere kostade 55:- st på en "vanlig" resturang
   
 4. n/a

  n/a Medlem

  Hmmm. Man får en köttbit och pommes frites bara om man beställer det sist jag kollade [:0]:D

  Varför inte varva med färsk fisk direkt från havet: gallo, cherne, sama m m. Med papas arrugadas och hemlagad mojo verde eller rojo? Nygrillade himmelska lammkotletter (färska, inga gamla infrysta)? Kan man äta för 7 euro i Las Palmas. Grillat getkött? Räkor frästa i olja med vitlök? Fräscha musslor. Grillad kyckling. En ångande het Ropa Vieja? Spansk omelett med paprika och ett glass rött? Langostinos a la plancha med vitt vin? En mustig estofado med rosévin? Friterad bläckfisk? Rykande het fabada i lertallrik och ett kylt mustigt rödvin? Rysk mat? Fransk mat? Rysk mat? Grekisk mat? Libanesisk mat?

  Jag frågar mig: vad saknar Ni egentligen i matväg på Gran Canaria [?] Jag tycker man hittar nästan allt här (utom bra pizza). Åtminstone i Las Palmas. Kom också ihåg att man alltid kan tala med en liten krögare och beställa det man vill - även om det inte står i menyn. Speciellt om man är återkommande kund och har lite framförhållning.


  Lyckligen bofast i Las Palmas
   
 5. Rson

  Rson Medlem

  Drygt två veckor kvar till solen och värmen i Arguineguin och det blir inte all inclusive i år heller! Om någon på forumet är på orten skriv några rader och jag skall ge tips på bra restauranger. Hoppas bara inte att allt för många restauranger tvingats lägga ner sedan i våras....En packe böcker, solstolen, promenadskorna, tidningen hemifrån eftersänd,balkongen,restaurangbesöken. Livet är skönt ibland!
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis