Amadores en känsla av 2000-tal

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av feb06, 18 december 2006.

 1. feb06

  feb06 Medlem

  Jag kan rekommendera alla barnfamiljer som funderar att åka till GC att välja Amadores!
  Ett eldorado för barn! Bra strand, varmt vatten i lagunen, blåser inte så mycket, inte så mycket störande biltrafik, och mycket lugna kvällar och nätter!
  Äldre par verkade också trivas i Amadores, inga försäljare så det gick att flanera både på stranden och ovanför stranden på kvällarna utan att bli antastad!
  Nu när jag var där var det bra väder annars kan det kanske bli lite segt!
   
 2. anneghost

  anneghost Medlem

  Vi ska dit i mars och då har vi en treåring och en tolvåring med oss. Bodde där i mars 2003 men uppe på berget, nu ska vi bo på amadoras (tror jag att det heter) Jag längtar :)

  Annelie
   
 3. Cina

  Cina Medlem

  Las Palmas ,Las Canteras är toppen när barnen är små. lungt vatten..inte så djupt på på vissa ställen..härlig strand med klätterställningar .
   
 4. feb06

  feb06 Medlem

  Hej!

  Jag ska komplettera lite uppgifter!

  Tyvärr hade Sparbutiken klappat igen som ligger precis bakom hotell Gran Amadores. Läget på butiken var väl inte det bästa och/eller om restaurangerna inte gillade butiken? Det har ju berörts i andra trådar att svenskarna gärna köper sin mat i butik istället för att gå på restaurang.

  Busshållplatsen från PdI ligger precis nedan för hotellet. Däremot busshållplatsen mot PdI ligger ner i backen på Minister Anna Linds väg (fritt Översatt) och det är kanske GC sämsta busshållplats! Mycket svår att upptäcka!

  Sen vill jag göra dig anneghost uppmärksam på att insektsgiftet förvarades under diskbänken på Gran Amadores vilket kan vara ytterst olämpligt om man har en 3 åring i lägenheten.

  Sist men inte minst vädret! Det var ofta det drog in moln i öster kant på eftermiddagen men det fortsatte att va soligt över Amadores!
   
 5. Cina

  Cina Medlem

 6. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Cina: Visst det är ett kanon erbjudande!!!!!!
  Det går inte att bo lyxigare till lägre pris (lagligt)!!!
  Dock en STOR varning, man måste vara införstådd i att
  man kommer att bli bombarderad,trackaserad,förföljd,"hotad" av s.k. representanter som försöker övertala en att köpa en timeshare-lägenhet.:(
  Men bortsett från detta är det en unik möjlighet att få känna på det liv familjen Emtehed lever i november varje år sedan 1994.[8D]
  Så är man bara övertygad om att man kan stå emot extremt förfinad tortyr (eller om man tänkt sig köpa en andelslägenhet) ta chansen.

  Hälsningar
  Jan E
   
 7. Pellis

  Pellis Medlem

  Nu går jag lite mot vinden när jag skriver att jag inte riktigt håller med om Amadores stranden! Visst den ligger fint och vattnet är ganska lugnt men mina barn gillar den INTE - och då har jag ändå tre. Alldeles för "vass" sand, inte skön att gå i och sen är det stenar i vattnet på vissa ställen så det gör ont + att det inte är särskilt långgrunt om man jämför med Anfi Beach och Puerto Rico.
  Visserligen är det alltid fint väder runt Amadores men nä, jag skulle få lite "lappsjuka" av att bo där. Sorry!
   
 8. anneghost

  anneghost Medlem

  feb06
  tack för uppgiften om insektsmedlet. Behövs det? Har du bott på det hotellet och är det ok? Det står att det ska finnas en pool som är uppvärmd på vintern, stämmer det? Hur är utsikten från hotellet? Det ligger ändå ganska nära havet om jag inte har fel..
  Annelie
   
 9. tjollan

  tjollan Medlem

  Hm kolalt på AMadores för dom har u verkligen fina fräsha hotell enda nack delen cverkar vara tt det i katalogen (Apollos) varnas för störningar p.g,a nybyggnationer och att man kan som sagt störas av det.
  Annars så verkar det lockande med lugn och ro mindre tjo och tjim.
   
 10. feb06

  feb06 Medlem

  Hej!

  Jag använde aldrig något insektsmedel men jag tror att städerskan använde det kanske rent rutinmässigt. Jag såg bara två kakellacker och det var precis när jag kom till lägenheten. Deras sista tanke var nog, typiskt turister att komma och klampa på. Sen hade jag ingen mer kontakt med några insekter! Jag har bott på hotellet och det är ok! Lite negativt är att det är lyhört mellan lägenheterna men det tror jag det är generellt på GC. Det vore väl annars ganska lätt och billigt att ordna vid själva bygget?
  Poolen är troligtvis uppvärmd. Det var ganska varmt i luften när jag var där så det är lite svårt att avgöra hur vattnet hade fått sin värme. Barnen som jag såg komma upp från poolerna såg inte ut att frysa i alla fall. Utsikten från hotellet är bra.
  Störningar från byggnationer var minimal när jag bodde där.

  Vädret måste skilja sig ganska mycket mot SA? Tycker det är lite konstigt att de inte renoverar bifintliga anläggningar innan de bygger nytt?
   
 11. SkitSur

  SkitSur Medlem

  Kan det vara så enkelt att det går fortare och blir billigare att bygga nytt än att renovera? Här hemma så blir det oftast billigare att bygga nytt än att totalrenovera. (om man inte gör jobbet själv förståss)

  Förvandlas till SkitGlad några veckor om året....
   
 12. Sylva

  Sylva Medlem

  Hej!
  Kan bara hålla med, även fast vi varken har små barn längre och inte heller har blivit pensionärer. Vi tycker det är toppen att åka och bada på Amadores. Vi har tillgång till Bungalow i San Augustin, men har hyrbil och åker gärna mest varje dag dit och njuter.
  //Sylva[8D]

  Sylva
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis