Är flygmaten värd sitt pris?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Webbred, 18 december 2006.

 1. Webbred

  Webbred Medlem

  Frågan är kanske onödig att ställa och vi valde trots allt själva att betela för den kulinariska upplevelsen. Den lilla biten omelett och dåligt stekta (eller om det var kokta) fläskbiten vi fick på Spanair till lunch senaste var i alla fall inte värd många kronor. En extra brödbit gjorde inte saken bättre eftersom alla var lika övermickrade och hårdtuggade.

  Men det var ju trots allt mest som en sen frukost denna tidiga flight hem och vi fick när de flesta av resans sex timmar var avverkade också en ostmacka. Ett minimalt formbröd med alla kanter noga bortkapade. Kaffe eller the därtill kostade förstås några kronor extra, men vad kan man begära. Eller kan man det? Kan man ta med en egen smörgås - eller blir man misstänkt som terrorist då?
   
 2. cattis2

  cattis2 Medlem

  Ser framför mig kvällstidningarnas rubriker: Misstänkt Smörgåsterrorist på charterflyg med svenskar..... Skämt åsido, jag tycker maten på flyget när vi har åkt smakat riktigt bra. Sist fick vi nån kyckling i curry med ris på nedflygningen och när vi åkte hem fick vi potatisgratäng med nåt kött till. Efteråt fick vi kaffe el te med en kaka till och det ingick i priset. Jag tycker att det är värt att betala lite extra för maten på flyget så länge den är ok, men det verkar inte som "maten" ni fick på Spanair var nån hit precis. Har flugit med Spanair från Norrköping för några år sedan och då fick vi också nån äcklig grön omelett med bönor till och det var inte gott.
  Cattis
   
 3. Johanna

  Johanna Medlem

  Jag tycker inte flygmaten är värd sitt pris! När vi flög ner sist med My Travel Airways så var det faktiskt en god kött rätt, men det är ju så lite så man blir ju inte direkt mätt... Sedan ingår ju inte ens vatten i de 150 kr som maten kostar. Förra året flög vi med Sterling och då kunde man inte köpa till någon mat utan det var mackor och baguetter som man kunde köpa, men då smög vi faktiskt med oss några mackor hemmifrån och smyg åt på planet ner och det gick bra, men jag tror inte att man skall skylta med att man har mackor med sig. Men våran dotter är allergisk mot ägg och fisk och jag ringde och kollade om man kunde välja mat till henne i år men just hennes allergi fanns det ingen särskild mat för och då sa de att man kunde ta med något till henne ialla fall!
   
 4. Mista

  Mista Medlem

  Själv åt jag någon slags kyckling med ris för 70 SEK på väg hem med SAS i lördags. För mig är maten mest att sätt att "slå ihjäl" en timme av flygtiden. För övrigt är SAS-planen lite tråkiga att åka med. Varken film eller annan underhållning ombord.
   
 5. mysan

  mysan Medlem

  Väljer alltid bort flygmaten! Har än så långe inte blivit varken nöjd eller mätt av den [xx(].
  Nej, bättre är att antingen ha matsäck som man äter innan säkerhetskontrollen eller köper något dyrt i kafeterian:(. Innan dessa påhitt med att man inte får ta med sig mat igenom säkerhetskontrollen så åt vi alltid medhavd matsäck innan vi steg ombord.
  (Att vi sedan har allergiska ungdomar som inte kan äta vad som, i synnerhet inte curry som verkar vara så himla poppis, gör att det inte är svårt att välja bort flygmaten)
   
 6. Johanna

  Johanna Medlem

  Men mat får man väl ha med sig genom säkerhetskontrollen? Det är väl flytande saker som du inte får ha med dig, eller hur är det? Vi hade ialla fall med oss mackor igenom säkerhetskontrollen den 18/11 och ingen sa något om det?
   
 7. chica

  chica Medlem

  Jag håller med Mista om att maten mest är ett sätt att få tiden att gå. Jag ser det som lite terapi att sitta och pyssla med sin matbricka. En positiv överaskning var Sterlings mat när jag flög med dem till Malaga i augusti. Fick ett mejl innan avresan om att flygmat kunde beställas och då jag lessnat på deras dyra mackor ombord så tyckte jag det var värt att testa. Den måltiden som jag och min man fick var absolut värd sitt pris. Maten var både god och mycket väl tilltagen. På tal om Spaniars mat så kan jag bara instämma i föregånde omdömen, inte så kul.
   
 8. mysan

  mysan Medlem

  Johanna: Man får alldeles säkert ta med sig mackor, i alla fall i Sverige (på GC fick vi lämna i från oss allt, klocka, skärp, jackor, koftor, tömma fickor fullständigt lägga allt på brickor som sen åkte igenom skannern. Det gällde att få plats med både handbagaget och allt detta på en o samma bricka för den skulle bäras en bit.....). Men denna gång brydde vi oss inte om matsäck, lyxade till det med ostfrallor och te på Sturups kafeteria (som var på sin tredje plats på ett och ett halvt år. Hoppas att den kommer att stanna där nu hihihi)
   
 9. mamsingenX4

  mamsingenX4 Medlem

  Är det nån som flygit med mindre barn.. hur har ni isåfall gjort med barnmaten/välling?? Brukar det funka bra, ombord?? Och visst ska man väl få ha sånt genom säkerhetskontrollen, tyckte jag läste att det var ok med barnmat..

  Åland
   
 10. cattis2

  cattis2 Medlem

  Min dotter var 9 månader första gången hon var med ner. Det gick jättebra på flyget. Flygvärdinnorna hjälpte till att värma både mat och välling. Jag tycker ju det borde gå bra att ha med välling, men vore jag du skulle jag ringa och kolla med avreseflygplatsen. Det kanske är någon annan som flugit m småbarn efter ändringen som vet bättre?!
  Hoppas ni får en riktigt skön semester!
  Cattis
   
 11. evaa

  evaa Medlem

  Här är luftfartsverket sida angående vad du kan ta med och inte!

  https://www.transportstyrelsen.se/sv/luftfart/Flygresenar/Bagage/

  Mat och dryck: https://www.transportstyrelsen.se/s.../Vad-far-jag-ta-med-mig-ombord/Mat-och-dryck/

  Det bästa är att följa detta annars kan man bli av med saker !

  Det är lite olika hur hårda de är, i en del säkerhetskontroller tar man t.ex. läppglans o läppstift och i andra bryr de sig inte!
  Det bästa är att se till att packa ner allt i 1-liters påsen!

  Hälsningar Eva
   
 12. kaijjan

  kaijjan Medlem

  maten är aldrig värt sitt pris på ett flyg.som andra sagt i denna tråd så är de lite terapi o sitta där ibland alla som trängs bland stolarna o försöker käka från en bricka lika stor som ett cd fodral..men me nåra bira i kroppen så skrattar man åt eländet...om nån tänkt på de så ser de ganska komiskt ut.

  SunTrip
   
 13. Björn

  Björn Medlem

  Jag tycker inte biran på flyget är värd sitt pris [8D]
   
 14. big

  big Medlem

  Nee... men lilla cognacen till kaffeblasket den är allt värd sitt pris [:eek:)]
   
 15. xerxses

  xerxses Medlem

  Hallojsan i julstöket...:)

  tycker att överlag när man reser med de vanliga aktörerna eller hur man ska uttrycka det ving apollo och fritdsresor osv de svenska flygbolagen....anser jag att maten är god...prisvärd?...kan man kanske diskutera men vad ska det kosta då 25 spänn??..samtidigt lite trevligt pyssel för att slå ihjäl lite tid som en del tidigare påpekat..öl och läsk är oftast alldeles för fisljummen tyvärr..[8)]

  Oftast när vi reser så går planen lite väl tidigt så man får gå upp i ottan..och man är väl inte så där jättehungrig kanske fem på morgon [|)].... visst en del sitter på cafeerna vid gaterna och mumsar mackor innan avgång..och det är inget billigt nöje om man inte har egen matsäck med sig....men för min del så är möjligheten till mat på planet än nödvändighet det är som sagt lite drygt med sex timmar på planet..

  Och du Big håller med dig cognacen eller varför inte lilla virren på planet som avslutning på maten ner då är det ...SSEEEEMMESSSSTER....[8D][8D]
  Men se upp svenska folk med spriten på planet [:0] det är när man reser sig och ska gå av som man känner virrarna i benen..så ni inte får kajka rullstol genom tullen för att komma in någorlunda anständigt i landet...nu åter till maten...:D
   
 16. anamogán

  anamogán Medlem

  Jag håller med om att det går tid på planet genom att äta. Det har alltid varit något jag och övriga familjemedlemmar sett fram emot när serveringen av maten kommer. Tyvärr så tycker jag oftast att det inte är så bra mat. De sista gångerna jag har rest har jag rest reguljärt, och jag tycker det är skrämmande att se de olika priserna de tar för olika typer av mackor, "tapas", drycker, chips och gud vet vad de nu kan tänkas erbjuda. Är man en stor familj så kostar det skjortan tycker jag!!!!!:( Det är tråkigt, vilket resulterar i att många inklusive mig själv och min familj hade med sig mackor och dyligt istället för att betala dessa ockerpriser! Jag tycker de borde sänka priserna så skulle fler köpa ombord och de som alltid köper kanske skulle köpa mer!!

  /Anna
   
 17. feb06

  feb06 Medlem

  Jag tycker flygbolaget kunde bjuda på 2 flaskor, vatten åtminstone! Nu när reglerna är så hårda med vätskor. Troligtvis tjänar de ganska bra på denna regel! Tidigare hade jag alltid med mig min minibar. Det var alltid uppskattat av dem som satt bredvid mig när de fick en stänkare! Det kanske går att komma runt vattenproblemet med att tanka upp vatten efter incheckningen i tomma plastflaskor?
  Bäst slå man ihjäl tiden med att ha kanarieforum live och direkt med dem man sitter med på planet! Jag tror vi babblade på i fyra timmar. Vi hann knappt äta för det var trådar i luften nästan hela tiden. Hem resan var lugnare för jag hade ont i huvudet.
  Den nya koldioxid skatten som ska bli på flyget (som är mycket bra) kan man bara hoppas att flygbolagen inte ser en chans i att lugga till sig extra pengar på!
   
 18. dragon2

  dragon2 Medlem

  140 kronor som vi skulle betalt per person på en 5 timmars resa känns löjligt...ingen av oss skulle ialla fall blivit mätt på den barnportionen..jag kan göra många goda baguetter för de pengarna.
   
 19. dragon2

  dragon2 Medlem

  mat får man ha med sig...inget flytande..vilket vi var visset ovetande om innan vår nerresa...fick stå och hälla ut 3 liter dricka och 1 liter kaffe innan säkerhetskontrollen..+ tjejens parfymer och grejor. Man sätter sig ju inte gärna och dyngar i ssig allt vid kön till säk. kontrollen. när man precis ätit frukost..
   
 20. Björn

  Björn Medlem

  Att människor ser olika på saker och ting och tycker olika är ju ingen nyhet. Hittills har vi alltid köpt maten på flyget och aldrig varit missnöjda, däremot satt vi intill en familj i somras som tydligen inte gillade maten, ingen av dem åt av salladen och grönsakerna i varmrätten petades undan. Fast de var nog allaredan mätta av all chips och cola de stoppade i sig innan. [xx(]

  Sommaren 2005 konstaterade vi dessutom att priset skiljer mellan researrangörerna trots att det är samma flyg; Vi hade bokat för tre med Fritidsresor när sonen talade om att han gärna följde med, Fritidsresor hade slut platser däremot inte Always. Förvånade blev vi förstås när det skiljde prismässigt både för flygmaten och transfern, fast slutsumman blev i stort sett densamma. [?]
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis