Är kranvattnet klorerat överallt?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av iceman, 6 juli 2012.

 1. iceman

  iceman Medlem

  Är kranvattnet klorerat överallt på Kanarieöarna? Det är ingen höjdare att duscha/bada i sånt vatten tycker jag, huden blir stram och torr och luktar klor efteråt! Är det likadant överallt? Det bästa med att komma hem till Sverige igen tycker jag är att få duscha i fräscht kranvatten igen ;)
   
 2. Rob

  Rob Medlem

  Jag tycker inte att vattnet luktar klor på GC.
   
 3. Loma2

  Loma2 Medlem

  Nei.. har ikke opplevd det...men det er nok en del kalk i vannet.. så vi som har egen leilighet må ta avkalking av vaskemaskin og oppvaskmaskin osv... Men Klor tror jeg ikke er så utbredt.. ikke på leiligheter og heller ikke på hoteller ifølge de jeg har snakket med...:)
   
 4. Rson

  Rson Medlem

  Jodå, visst är vattnet klorerat. Min hustru har ett hår som inte tål klorerat vatten. Det "bryts" av. På Gran Canaria kan hon inte tvätta håret i duschen t.ex. Frågar du på hotell eller reseföretag vet de inget. Förmodligen för att alla vant sig vid "smaken". Men för hustrun gäller att tvätta håret i köpt vatten.
   
 5. Loma2

  Loma2 Medlem

  Rson...Det er mulig at du har rett..:) Regner jo med at vannet iallefall har vært igjennom en prosess før det kommer i kranene..;)
  -Men jeg kjenner ingen klorlukt av vannet.. og slett ikke sånn utpreget lukt som f.eks når man har vært i norske svømmehaller.. Det er klorlukt det...:)
   
 6. Heidi

  Heidi Medlem

  Jeg synes vannet på Gc stort sett er som hjemme. Merker at det er litt "tørrere" pga kalken, men klor har jeg aldri merket noen ting til. Mulig de bruker det, men da er det nok som Loma2 sier, det har nok vært gjennom en prosess.

  Heidi
   
 7. reknyl

  reknyl Medlem

  Visst finns det klor, även om det inte är mycket. Prova och brygg kaffe på det. [xx(]
   
 8. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Rson:
  Alternativ till att tvätta håret i köpevatten är
  ju att tvätta det i öl [:eek:)]
  (det gjorde tjejerna när jag var ung)

  JanE som hade "sommar" i går (drygt +25 grader)

  PS
  Idag är det som vanligt igen:( dock hyffsat varmt
   
 9. Rson

  Rson Medlem

  Det är inte mycket klor, men tillräckligt. Har analyserat. Emtehed-det blir lite dyrare med öl....
   
 10. Heidi

  Heidi Medlem

  Hehe... Det kan jeg tenke meg ikke smaker godt. [|)]

  Heidi
   
 11. iceman

  iceman Medlem

  Den information jag fått är att kranvattnet på GC är klorerat samt avsaltat havsvatten. Detta eftersom det råder brist på sötvatten.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis