Arbetsuppgifter kontra ledighet

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Björn, 25 december 2006.

 1. Björn

  Björn Medlem

  Hur är det för dig, kan du ta ledigt när du vill och utan att förvarna flera veckor innan?

  För mig är det ett problem att ta ledigt från jobbet när det passar så att säga, ni vet, när den där "sista minutenresan" äntligen dyker upp, på grund av att arbetsuppgifterna kräver lite mer framförhållning än några dagar, eller i värsta fall några timmar.
   
 2. dragon2

  dragon2 Medlem

  Vi jobbar på samma ställe hela familjen, dock delar vi på en heltid men har möjlighet att jobba in 2 veckorsledighet och slipper löneavdrag..få förunnat antar jag.. Detta gäller dock bara vintertid då sommartid är mer än fullt upp...
   
 3. R Nublo

  R Nublo Medlem

  Detta är ju bara ett problem för dom med jobb.... för oss andra utan jobb så är det just det inget problem... vi har andra problem i stället.;)
   
 4. anamogán

  anamogán Medlem

  Hej Björn!

  Nej, jag kan inte heller ta ledigt direkt när jag vill.

  Jag har min arbetsplats på ett sjukhus och då måste man fixa vikarier för att få allt att gå ihop, vilket ibland kan vara mycket svårt. Så sistaminutenresor kan vara mycket svårt att boka för mig.

  Men eftersom jag ibland måste jobba när andra är lediga tex över jul/nyår och midsommar kan det ibland vara lättare att få lite billigare resor sedan när jag är ledig och de andra måste jobba om du förstår hur jag menar!?

  /Anna
   
 5. Jonas71

  Jonas71 Medlem

  Om min chef fick bestämma så skulle jag nog inte vara ledig över huvud taget.
  Men det är inte det som är det största problemet när man är arbetsledare på en mekanisk verkstad.

  Allt arbete för ca:15 personer måste nogrannt planeras för att det ska flyta så bra som möjligt under min frånvaro(vilket aldrig kan bli längre än en vecka).

  Alla oförutsedda problem löses via mobiltelefon under semestern.
  När man sedan kommer hem så är det oftast massvis med arbete som ligger efter,så då har man några extra kvällar räddade.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis