Återigen i Suècia

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Elektrikern, 25 mars 2007.

 1. Elektrikern

  Elektrikern Medlem

  Jaha då var återigen tillbaka till den s.k. verkligenheten. Två veckor har jag och min sambo spenderat på den ljuva ön Gran Canaria.
  Vi landade kl. 12:00 den 9 mars och det blåste kuling och planet krängde kraftigt vid landning. Piloten var tvungen att landa i mycket hög hastighet för att vi inte skulle kastas av banan. Det var inte heller någon speciell värme, men det kanske berodde på blåsten.
  När sedan bussen kastat av oss vid Sandy Golf fick vi en chock, 31,7 plusgrader visade tempen i skuggan, vindstilla. En kvart hade gått efter bussen landat när vi då låg i poolen för svalka av oss, flera med oss gjorde det samma. Senare på aftonen gick vid upp för den långa mördarbacken upp till Playa del Inglés, vi var på väg till en underbar restaurang bredvid C.C. Metro som heter El Gaucho. Gott kött, grillat över öppen eld. En utan kyparna där visade sig bott granne med mig en gång i tiden i Kista norr om Stockholm. Lördagen bjöd också på mycket fint väder, 27,1 kom min temp upp i, vi badade i havet, det var mycket avsvalkande.
  Sen vart det inte så många fler varma dagar, endast en kom vi upp i 27,5 på dagen och 23,5 på natten. Annars var det bara upp emot en 24 på dagarna. Så Riggan du hade inte förankrat solen tillräckligt, den lyckades slita sig = ). Det regnade f.ö. tre gånger medans vi var där.
  Vad ska jag mer säga? Jo vi var på Palmitos park och Aqualand, två förhållandevis dyra attraktioner men väl värda sina priser. Och på tal om priser, visst är det dyrt att leva på G.C. Vi köpte och lagade mycket själva, men även det vart dyrt, trots att vi tjänade på det i jämförelse mot att ständigt äta ute. Det ända som egentligen är billigt med våra mått mätt är ju Sprit, Cigg, parfym och taxin. suger!
  Sen var det en annan sak jag tänkte på när vi var nere, det är fjärde gången jag är där(1995,1999,2004,2007) och inget har hänt på 12 år! Det börjar bli ganska slitet där nere nu. Det mest slitna av de stora i PDI var Metro tyckte jag. De nedersta planen såg ut som ett ghetto och det sprang runt de mest underliga typerna där och Se Vende skyltarna präglande butikerna nederst. Min sambo, som har spanska som modersmål, frågade varför inget görs och nästan alla butiksägare m.m. svarade nästa likadant; de är rädda att turisterna ska svika när de måste stänga för ombyggnad. Men hur många sviker när det börjar bi alltför ruttet och slitet? Thailand har redan sugit åt sig många procent. Det känns nytt, fräscht och spännande är kommentarerna jag hör på hemmaplan.
  Den 23:e mars, hemresa. 14 dagar går för fort, men det var perfekt hemreseväder, mulet och regnet var inte långt borta.

  Jag önskar er som ska- har varit- eller är på/till Gran Canaria en riktigt fin Vår/sommar!

  Hälsningar

  Håkan (Elektrikern).
   
 2. Cina

  Cina Medlem

  Ps..Det är p G att det blir renovering
   
 3. Elektrikern

  Elektrikern Medlem

  Okay, konstigt att taxichaffisarnaco hotellreceptionisterna i viste om detta. Det var dessutom en skaplig slant. 520 000 000. Men jag gissar att EU kommer finansiera mycket av detta. Sambon får läsa igenom det när hon kommer hem.
  Ja, Kistakillen på Gaucho är trevlig. Träffade honom första gången på 2004resan, då bodde han då och då i Sverige, men nu har han tydligen skilt sig och bor fast på Gran Canaria.
   
 4. hallonback

  hallonback Medlem

  Det där med priserna har du rätt i,
  det börjar vara eurostandard på priserna där nere.
   
 5. anamogán

  anamogán Medlem

  Hej Håkan!

  Jag tycker också det är trist att allt börjar bli så slitet i PdI. Hoppas verkligen att de sätter fart med ombyggnad och att renovera där snarast möjligast för annars kommer de att förlora ännu fler turister tror jag. När jag var där i början på 80-talet kan du tro att det var fint och "alla" skulle till PdI. Idag föredrar många av mina vänner (även jag) andra ställen på Gran Canaria som inte känns så nedgånget.

  Du skriver om Metro som fick mig att associera till många fina minnen från 80-talet (fy.. det låter ju hur länge som helst sedan...har jag blivit så gammal..[:0]?) I alla fall...så fanns det en rullskridskobana högst upp där många spanjorer och turister brukade åka till högljudd pop-musik. Jag och min kompis hyrde nästan varje kväll rullskridskor (den gamla modellen ni vet med hjul 2-och-2) för att åka där av olika anledningar men främst för att det var så "snygga canarier" som åkte där.....[:I] Synd att Metro ser ut som det gör idag :( för det var ett inneställe när jag var på Gran Canaria på 80-talet.

  Ang. Thailand så är det en mycket farlig konkurrent till Gran Canaria, ja alla kanarieöarna. Dessutom har det ju blivit så att det har blivit "status" att åka till Thailand, i alla fall när jag lyssnar på de som jag känner i min bekantskapskrets..... Men jag håller fast vid Gran Canaria och åker så många tusen gånger hellre dit!!:)

  /Anna :)
   
 6. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Elektrikern
  Välkommen tillbax!
  Det lät otäckt att landa [:0] hoppas att det inte är så blåsigt när vi ska ner. Den restaurangen måste få ett besök!
  Jag kan tycka att det var "roligare" att handla när de hade pesetas:)


  Anneli
   
 7. Cina

  Cina Medlem

  Antalet prostituerade barn steg från 4,4 % till 5,3 % under 1999. Man beräknar att det finns runt 12 000 prostituerade barn i Thailand.Det är några år sedan ,så nu finns det säkert fler.
  Detta gör att jag inte vill åka till Thailand , vet att det finns Pedofiler som åker dit..fy .
  Svensk polis finns ofta där och spanar efter Svenska män som utsätter barn. har varit på föreläsningar och hört med egna öron.
  Tacka vet jag Canarias..
  Ps det var roligare med pesetas ..
   
 8. anamogán

  anamogán Medlem

  Ja Cina, det är också en anledning varför jag INTE vill åka dit. Landet är säkerligen mycket vackert men pga barn - och vuxen - prostitution, pedofiler, alla droger som finns i omlopp vill jag inte åka dit. Visst finns det droger och prostiution på Canarias också men inte till den grad och omfattning som det är i Thailand! Inte alls i närheten!!!!!

  En bekant berättade att det fanns detta överallt helt öppet på väldigt många ställen och gamla, gamla "gubbar" med tonårstjejer! nej fy bubblan vad äckligt........

  /Anna :)
   
 9. Cina

  Cina Medlem

  Nu var det här ett canaria forum. kunde inte låta bli att inte at upp det här med Barn prostution..Än så länge är canarias
  brottslighetsnivå fortfarande bland de lägsta i Europa.
  Här i Sverige har det ökat rekord snabbt..

  Från det ena till det andra Canrias para siempre.
  Anna fick du mitt mail..
   
 10. anamogán

  anamogán Medlem

  För att knyta tillbaka till elektrikerns tråd (ja..vi kan spåra ut åt alla möjliga håll och kanter här ibland och inte hålla oss till "topic" så att säga........)

  Sandy Golf skrev du att du och din familj bodde på. Hur tyckte du att det boendet var? Vilken arrangör åkte ni med, var det ving??Ligger Sandy Golf i närheten av bungalow-anläggningen Duna Golf i Maspalomas? Har själv bott på Duna Golf och det är en underbar anläggning!!!!!:)[8D]

  /Anna :)

  P.S. Cina: Nej jag har inte fått ditt mail, har du mailat mig??
   
 11. Murvill

  Murvill Medlem

  Elektrikern!
  Tjena! Murvill här !
  Åkte du med My travel DK1835 ner den 9 mars?
  Ja visst var det en jobbig landning, det var den värsta jag varit med om, trodde inte han kunde ta ner henne utan att nån vinge skulle ta mark först.
  Men all kabinpersonal såg ut som det var vilken landning som helst ,vad tror du ?
  Var vi nära Sankte per den där dan eller?
  Mvh "Murvill"
   
 12. xerxses

  xerxses Medlem

  Du elektrikern...dundra iväg du till Thailand du kommer inte ångra dig..

  Och visst är det ett kanarieforum men det hindrar väl inte en del att dra upp de problem som finns i Thailand....
  Problem och prostution finns som bekant i hela världen..Sydamerika bla...Mexico som jag var sist förra vintern.helt underbart..visst det finns problem där med som tvingar människor till prostution och annat elände brottslighet för inte tala om Florida och Miami..

  Visst är det äckligt med gubbarna som jagar småtjejerna håller helt med..gillar inte det alls..det ser man mest på Patong och uppe i Bankok..landet är stort..och sitt inte och uttala er om ett helt land på detta viset speciellt när ni inte varit där..för nu låter ni som dom som varit på Kasbha och sen dömer ut hela Gran C....tycker ni är samma kålsupare som Stalle som var på Bahia och sen skriver skit om allt..basta...skärp er...[}:)][}:)][}:)]
   
 13. Cina

  Cina Medlem

 14. xerxses

  xerxses Medlem

  Jaha var det det det handla om...??????....resandestatistik...oki doki...suck...[?][?]
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis