Att resa är att leva!!!!

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av anamogán, 9 mars 2007.

 1. anamogán

  anamogán Medlem

  Kära Kanarievänner,

  Att resa är att leva!!!!

  Jag blev senast igår påmind om dessa ord (min rubrik). Visst är det så.????

  Kan bara prata för mig, men när jag reser känns det verkligen som att jag hittar mitt "rätta jag". Jag är fylld av förväntan, är glad och tycker om livet så jätte mycket just då.
  Alla bekymmer och "måsten" är som bortblåsta. Livet är på topp. :)

  Som jag ser det finns det ingen bättre hälsokur för kropp och själ än att resa. Resa bort från den stressade och tråkiga vardagen. Uppleva fina minnen, spännande möten med främmande människor och kulturer, pröva på nya smakupplevelser (=mat) och (drink upplevelser ;)).

  När man reser tycker jag att man verkligen lever livet här och nu.

  Att bo en längre tid i ett annat land har också sin vardag, men med min erfarenhet så är den vardagen annorlunda än vardagen jag har här hemma.
  Där (i Spanien) känns vardagen så mycket bättre än vad den kan göra här.
  Det beror nog på vädret och livsstilen som finns där nere enligt min mening.

  Missuppfatta det inte nu som om jag inte tycker Sverige är ett bra land att leva i - för det är det - MEN söker man livskvalité i livet då tycker jag att sydeuropa är helt klart bäst!!!!!

  /Anna :)
   
 2. Alexandra

  Alexandra Medlem

  Håller helt med, vi är så stressade i vårt liv. Känner mig helt samkörd med spanjorernas lugna tempo.

  I Sverige stressar man bara fram och tillbaks till skola-jobb-skola-hem-laga mat-lägga barn-städa lite-duscha-sova....
   
 3. evaa

  evaa Medlem

  Hej Anna!

  Jag känner igen mig totalt i det du säger i ditt inlägg i första delen!!

  Jag drömmer om att prova på att bo vinterhalvåret på Gran Canaria och hoppas på att man får behålla hälsan så att man kan införliva det om några år när man "pensionerat" sig från yrkeslivet!! Har ännu aldrig provat på att bo en längre tid i ett annat land.

  När vi var på Kanarieöarna i februari så var det ett äldre par (75-80 år) som skulle vara kvar 6 veckor till när vi reste hem efter två veckor! Det är underbart att se äldre människor resa och njuta av dagen!

  Trevlig helg!
  Eva
   
 4. Cina

  Cina Medlem

  Hej ..måste berätta något (roligt) för er mina vänner, igår ringde jag till min canariska vännina som bor på ön halvårsvis, hennes man svarade och sa att han längtar hem till Sverige nu, han sa: att han var så trött på alla snurriga canarier, inte står de i kö,de gapar och skriker när de pratar, ungarna har blivit stökiga, ungdomarna har blivit så annorlunda de super och röker.De kör bil som galningar.. Så säger en Canarie efter ca.40 år i Sverige plus att det är kallt inomhus, var och köpte element till alla rummen.
  Så kan det låta, han har nog blivit försvenskad..//Kram Cina
   
 5. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Anna...

  Jag har också funderat lite som du..

  Och kommit fram till att jag inte tar tillvara på nuet utan ser det som en lååång transportsträcka till nästa gång vi åker till Gran Canaria]...alltså...lever för en vecka om året..

  usch det är så man blir mörkrädd för sig själv... nu ska jag återgå till städningen..

  Anneli
   
 6. anamogán

  anamogán Medlem

  Ja, visst blir man mörkrädd....

  Jag ska försöka bli bättre på att leva och göra det jag verkligen vill här i livet, vara mer IMPULSIV som jag var i mina yngre år (fast då hade jag inga barn).

  Nu planerar jag för mycket. Man vill ju inte vara gammal och sitta där och ångra allt man kunde ha gjort som ung! Måste ut med min iPod och fundera hur jag ska lösa detta...

  /Anna :)
   
 7. Riggan

  Riggan Medlem

  God dag!
  Jag kan bara nicka instämmande. :)

  Min man var inte så pigg på att resa när vi började åka ner till Kanarieöarna.

  Men för varje gång ser jag hur även han njuter av att ta dagen som den kommer. Allt är så mycket enklare när det är varmt och skönt.

  Han kom i år med förslaget att vi kanske skulle prova 3 veckor nästa år, jippi!!! Så nu längtar jag ännu mer till nästa år trots att jag kom hem i onsdags.

  Bästa vänner till oss började med 1 vecka sedan blev det 2 veckor. Förra året stannade de 4 veckor och i år 6 veckor. Båda är +60 och njuter av livet.

  Riggan
   
 8. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Anna:

  Ja, jag måste bli lite bättre på att inte försöka vara så "duktig" hela tiden men när jag kommer ner nästa gång ska jag bara släppa alla måsten och bara njuta i en vecka...
   
 9. chica

  chica Medlem

  Håller med dig Anna!! Det är precis så som jag oxå känner.

  Kom hem igår kväll efter två härliga veckor på Teneriffa och undrar hur jag ska göra för att behålla den positiva känsla jag har inom mig nu.

  Många åker på SPA men för mig är den bästa hälsokuren att resa iväg söderut, då mår både kropp och själ som bäst.
   
 10. Kunde inte skrivit det bättre själv Anna.

  Känner precis som dig. Resa är veklingen livskvalité.

  Jag måste alltid ha en resa planerad. Lång eller kort spelar inte så stor roll.

  Solig hälsning från Ewa
   
 11. anamogán

  anamogán Medlem

  Ja, visst är det så Ewa!

  Jag måste också ha resor inbokade för att kunna se fram emot någonting och kunna längta bort från vardagen. Jag antar att det är en del av mitt sätt att finna mening i livet......

  /Anna :)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis