"B" att åka till Gran Canaria

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Pellis, 4 maj 2005.

 1. Pellis

  Pellis Medlem

  Halloj!

  Har ni också fått den kommentaren? Många åker till Thailand och Egypten numera, det ska liksom vara annorlunda, inte lika "B" som att åka till Gran Canaria. Dit kan man ju absolut inte åka men det strunar jag blankt i. Jag brukar skämta och säga; "alla blir saliga på sin tro" och det stämmer även på val av ort och boende på Gran Canaria tycker jag. Det man väljer vill man tycka om, om ni förstår vad jag menar. Allt har sina för- och nackdelar. Jag tycker om San Agustin eftersom det är så grönt och fint, det går att promenera utan att behöva känna sig som en bergsget! Det jag inte gillar är att vädret ofta mulnar på under vinterhalvåret. Då får man åka till Amadores eller ngt liknande. På södra ön är det oftare finare väder men å andra sidan ligger hotellen högt upp och det kan bli jobbigt att gå. Vi är en hyfsat ung (?) familj som gått mot strömmen av vad våra kamrater gör...många köper vinterstugor i Sälen/Åre men vi vill ha garanterad värme och slog till på sommarstuga på Gran Canaria. Fast man får ju stå ut med att höra att det är långt bort men vad är egentligen skillnaden från att sitta 9 timmar i bil till Åre än 6 timmar på flyg till Gran Canaria. Som sagt; alla blir saliga på sin tro! För oss är detta i alla fall ett perfekt val!
   
 2. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Ha Ha....:DDet där har jag hört många gånger!
  Kanarieöarna...va ä de förnåt? Blir man brun där?? De tror inte att det är solsäkert.....Min mening är; klimatet är så behagligt [8D](även om det kan blåsa lite)...och även om solen gömer sig bakom målnen så är det ljuset som är annorlunda....blir lite avundsjuk[:p] skulle oxå vilja ha en "sommarstuga" på Gran Canaria men de kostar ju multum, det får bli när jag blir rik nå´n gång.
  Just nu är det några bekanta som är i Thailand (skule inte vilja byta med dem) där är det över 40 grader.....alldeles för häftigt för min del. Hellre åker jag till Kanarieöarna två gånger, än en gång till Thailand...skulle inte palla flyget...som sagt alla blir saliga på sin tro...jag blir salig när jag har bokat min resa till Gran Canaria!


  Anneli
   
 3. skogarna

  skogarna Medlem

  Hej Pellis! Ni hyr möjligtvis inte ut er sommarstuga?
   
 4. Pellis

  Pellis Medlem

  Nej tyvärr hyr vi inte ut just nu, vi (och min mamma) är där så fort tillfälle ges. Tänk att det kan vara så underbart att åka dit!
  Jag försöker lära mig massor av tips genom att läsa bl.a här och på grancanaria.st.
  När det är så här kallt hemma längtar man ner ännu mer. Tycker att sommaren känns oerhört långt borta!
  Vad säger ordspråket? -"den som väntar på ngt gott kan aldrig vänta för länge"- hhmm känns jobbigt!
   
 5. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Du har säkert rätt i det du beskriver...det är ju din känsla:), Min känsla förknippar jag med alla de gånger jag varit där och jag stortrivs. Vi gillar ön för dess klimat, jag har ännu inte varit där då det har varit dåligt väder (tacksam för det) men när vi åker, har
  vi inte så höga förväntningar, eftersom vi bara vill koppla av.
  Maniana...
  Det vi gillar är "ljuset",(det är ett slags ljus som är härligt) det fläktar - ingen dallrande värme, det är skönt. Alla försäljare som vill att man ska köpa av just dom - ja, det är väl bara att springa förbi och småle lite och inte ta det så allvarligt. Vill man inte handla eller äta hos dom så kan de väl knappast tvinga en. Dom finns ju över allt, säkert i Thailand med. Det där med priset kunde ju ha varit lite lägre förståss, med tanke på att det är en skattefrizon. Personligen tycker jag inte att det bara ska gälla bensin/sprit och ciggaretter. Jag skulle gärna åka dit oftare om det var billigare.
  Hur som helst tänker vi fortfarande på nästa resa dit....hoppas den blir lika bra som den förra....
  Ha en bra dag!

  Anneli
   
 6. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej!
  Jag håller med dig Anneli! Jag åker till Gran Canaria för den härliga atmosfären.Vi åker oftast i Januari och då är vädret som sagt inte att lita på, men det vet vi ju om. Vi har oftast haft bra väder, men i vintras var det kallt.... Vi kommer att åka många gånger igen, för vi har hittat VÅRT paradis:)!
  Cattis
   
 7. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Jag undrar om det är resebolagen som styr när vi ska åka..??? Det verkar som om de flesta resor tar slut runt april. Jag har inte fixat min resa själv någon gång, utan bara bokat via resebolagen. Jag är väl lite feg..... När vi var på ön i mitten på maj så var det inte mycket som var öppet heller, det verkar som om de stänger en hel del affärer och restauranger....eller har jag fel. Det led ingen nöd på oss men det kanske retar andra om det inte finns lika mycket att göra som på vintern. Jag tycker det är bra att man får veta mer om ön av er som är där oftare. Ja som sagt; Trevlig pingst på Er alla!

  Anneli
   
 8. mysan

  mysan Medlem

  Blir lite oroligt när jag hör att mycket är stängt på GC i mitten på maj. Vi åker ju nästa vecka. Har redan blivit utsatta för att hotellet stänger restaurang, minilivs och poolbar. Inget vidare kul. De stänger pga vikande kundunderlag säger dom. Finns ju en annan sida av det myntet förståss....mer plats i poolen! Men finns det någon som varit nere i maj eller kan upplysa mig om hur mycket det egentligen är som är stängt. Som sagt, man blir ju lite orolig. Har varit på Rhodos sent i oktober och varit med om stängda butiker mm. Vill inte gärna uppleva det igen.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis