Bagagevikt

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av ingo, 4 april 2006.

 1. ingo

  ingo Medlem

  Hej på Er!
  Är det någon som vet hur hårda dom är vid incheckning vid hemresa från GC är det 20kg som gäller inkl. hanbagage eller kan man lägga till 5kg för hanbagaget?
  Vad är det för taxa på övervikt?
  [8D]Ingo

  ingo
   
 2. Pellis

  Pellis Medlem

  Det beror på vilket flygbolag du åker med! Av egen erfarenhet med My Travel Airways är dom stenhårda på 15 kg bagagevikt och 5 för handbagage. Vi fick betala övervikt i somras och skulle fått betala dyra pengar (90 ) om det inte hade varit för vår sons kompis. De hade så lite bagage och då fick vi åka snålskjuts på deras vikt = fick ner priset till endast 40 . Anledningen för oss var att när vi åkte ner var vi 5 personer och när vi åkte hem endast tre. Mina två äldsta pojkar åkte hem själva och jag gjorde misstaget att låta pojkarna åka iväg endast med handbagage för att slippa vänta vid bagagebandet ensamma hemma på Arlanda. Inte ens denna förklaring för tanterna vid disken hjälpte; det är inte vårt problem fick vi till svar. Reguljärflygen brukar vara "snällare", tycker jag i alla fall.
   
 3. anneghost

  anneghost Medlem

  Stenhårda är min erfarenhet. Jag hade tur när jag åkte hem att de hade "tappat" bort oss när de skulle hämta upp oss vid hotellet så det var väldigt nära att vi inte hann med planet. Så när de skulle börja att väga handbagaget så fick de tillsägelse att strunta i det. De som var före oss fick betala 30 euros och jag hörde runt omkring att det var många som fick betala. Så vi hade tur i oturen.

  Annelie
   
 4. ingo

  ingo Medlem

  Tackar för Era råd och varningar.
  Är Britannia lika hårda?
  Jag åker i morgon med Britannia från Landvetter
  Det skall bli härligt att komma ner
  :)Ingo

  ingo
   
 5. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Vår erfarenhet är också att reguljär flyg (KML, Iberia, BA) är "snällare" både avseende bagagevikt och storleken på handbagaget.
  (F.n. gillar vi Iberia bäst)
  Tips! Kolla noga att "vågen" är nollställd innan ni ställer på bagaget. Vid ett tillfälle när vi åkte charter fick familjen före oss betala dyr "övervikt" eftersom redan med tomt band visade vågen på 10 kg, tror jag det var.
  Hälsningar från Jämtland där snöandet aldrig tycks sluta.
  Jan E
   
 6. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej!
  Jag åkte med Britannia i vintras och då var de noga med vikten på resväskan, men handbagaget vägde de inte på hemvägen!
  Ha en skön semester!
  Cattis
   
 7. ingo

  ingo Medlem

  Det sista inlägget lät lungnare för hemresan
  Tackar/ingo:D

  ingo
   
 8. Johanna

  Johanna Medlem

  Vi har åkt med både Britannia och Sterling flera gånger och de har aldrig vägt våra handbagage.....
   
 9. anneghost

  anneghost Medlem

  Med tanke på hur noga My Travel är där nere så är det konstigt att de inte väger handbagaget här hemma på flygplatsen när man åker ned!

  Annelie
   
 10. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Jag håller med om att det är konstigt att de inte är så noga med vikten här på Arlanda men desto hårdare på Gando. Där får det bara väga 20 kg inkl. handbagage (som inte får väga mer än 5 kg) Det går ju köpa till bagagevikt (i samband med förbeställningen) om man vet med sig att man ska shoppa loss[B)] så man slipper betala sura pengar när man ska hem...jag har för mig att det kostar 100:-/kg övervikt...Den här gången tog vi det säkra för det osäkra och köpte till 5 kg. De bolag som jag har att jämföra med är Fritidsresor, Ving, Apollo....alla är samma "typ"

  Anneli
   
 11. Riggan

  Riggan Medlem

  När vi åkte hem vägde de bara resväskorna och det var nog tur det. För ner hade vi bara 2 handbagae men hem 3 och de vägde mer än 5 kg vardera. Men ibland ska man väl ha flyt. Såg ingen som fick väga sitt handbagage. Kan det bero på att de delvis hade strejk när vi flög hem kanske?[?]

  Riggan
   
 12. rogman

  rogman Medlem

  Verkar vara helt olika beroende på vilket bolag man åker med och vem som sitter i incheckningen.
  15+5 kg sägs det ju att det ska vara. Men kan man exempelvis ha 17+3 kg [?]
  Tänkte få med mig merRon Miel denna gång. ;) Nån som vet om den finns på plastflaska [?]
   
 13. Björn

  Björn Medlem

  Normalt är max bagagevikt 20kg inklusive handbagage med den begränsningen på 5kg på handbagaget. Har man inget handbagage så kan ju resväskan väga 20kg.
   
 14. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Jag är inte 100 [:I] men allt som väger över 15 kg kan man köpa till bagage vikt i taxfreekatalogen, fråga bolaget du åker med. Kan bli surt annars vid incheckningen...ang. Ron Miel tror jag att det bara säljs i gls flaska, vi hällde över i en vanlig vattenflaska (FirGas) det gick bra det med. ;)

  Anneli
   
 15. Riggan

  Riggan Medlem

  Fortsatt trevlig helg på er!
  Har nu kommit välbehållen hem ifrån Blåkulla. Ni skulle varit med ,killar!!!
  På tal om Ron Miel så såg inte jag heller den på plastflaska så det var bara att tanka över den om man ville ha med sig hem.
  Ha det:)

  Riggan
   
 16. rogman

  rogman Medlem

  Tack så mycket för svaren.
  Det där med att tömma över i en vanlig vattenflaska var ett bra förslag. Ska försöka komma ihåg det.....nä föresten jag skriver upp det direkt, annars e det snart glömt.:D
   
 17. Emtehed

  Emtehed Medlem

  RogMan: För att vara riktigt säker att klara övervikten är bästa sättet att frakta "det" innombords.
  JE
   
 18. rogman

  rogman Medlem

  JE: om jag skulle lyda ditt råd så skulle jag nog inte få frakta mig själv ens. Men det är en god tanke.:)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis