Bahia Feliz - Avstånd och priser taxi/buss?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av chartertomten, 20 augusti 2006.

 1. chartertomten

  chartertomten Medlem

  Hej på er alla reseproffs! :D Det här forumet är toppen, vilka tips man fått. Har skummat igenom det mesta, men ber om ursäkt om svaren kanske finns redan....

  Vi ska till Bahia Feliz 2v med familjen och undrar lite om avstånd mm.

  Hur lång tid tar det att traska strandpromenaden till SA resp PdI ?
  Om man tar taxi dit/eller hem på kvällen, vad kan det kosta?

  Köpcentrat Atlantico, hur långt bort ligger det, och i vilken riktning?
  Hört att mat o daglivaror är fan så mycket billigare där...

  Maspalomas stranden, hur långt är det dit?

  Har hört om Badlandet Aquasur eller Aqualand, avstånd dit?

  [8D] Massa frågor, men det kan ju bli en bra samlingstopic för barnfamiljer o andra som vill utforska "utsidan" av komplexet Bahia F....

  Många tack på förhand!!!!!! :)
   
 2. Johanna

  Johanna Medlem

  Traska från Bahia Feliz till San Augustin tog nog ca en timme tror jag. Hur mycket längre det tar att gå till Playa Ingles vet jag inte men 20 minuter till kanske! Vi brukar åka buss från Bahia Feliz till San Augustin och det kostar 3,45 euro för oss tre enkel väg. Det kan vara vits att ta bussen till San Augustin och ta en taxi tillbaks eftersom vägen hem är kortare!! Buss till Faro Maspalomas kostade 4,65 för oss. Atlantico ligger mellan flygplatsen och Bahia Feliz, alltså norr om Bahia Feliz. För bussen dit betalade vi 3,90 för oss tre. Det är MYCKET billigare att handla ex. mat, vin och sprit på Carrefour på Atlantico och de har ett enormt utbud! När skall Ni åka? Vart i Bahia Feliz skall Ni bo?
   
 3. chartertomten

  chartertomten Medlem

  Hej Johanna! Tack så hemskt mycket för tipsen!! :):) Speciellt ATLANTICO verkar ju va nåt för oss. Vi ska va där två veckor till påsk nästa år (31/3--). Så det kan nog löna sig att ta en tripp dit eller två...

  Vi var på BV Playa Blanca, Lanzarote för 3 år sen, och vi handlade alldeles för mycket i den lokala Supermercadon, Vi fick tips om en bra stormarknad en dag innan vi skulle hem så då var det försent..;)

  Vi är 2 vuxna och 2 barn och ska bo på Las Pitas. Vi boka igår (Fritidsresor) och fick den sista "billiga" markterassen, dom verkar gå åt, så är det fler som har tänkt sig dit i påsk kan det va läge o boka snart...

  Åkte ni taxi nåt? Gott om bilar? (Tack igen, Johanna!)

  Fler tips av andra mottages tacksamt! Självklart avlägger jag en personlig rapport när vi kommit hem!

  TOMAS
   
 4. Johanna

  Johanna Medlem

  Hej igen! Vi åkte en hel del taxi tidigare och det är aldrig några problem att få tag i taxibilar. Men nu för tiden åker vi mest buss. Det finns mycket bra förbindelser till det mesta med buss, men är man som Ni 4 st så kan det nog ibland löna sig att ta en taxi istället! Jag har lite dålig koll på taxipriserna men vi åker taxi från flygplatsen till Bahia Feliz och det kostar ca 25 euro. Vi åker till Bahia Feliz den 18 november och skall också bo på Las Pitas, men vi skall hyra privat. Ett litet tips på restauranger i Bahia Feliz är att det finns goda pizzor på Panchitos där ägaren är svenska! Annars skiljer det inte speciellt mycket på restaurangerna, men en mysig grillrestaurang är El Sultan!
   
 5. suss

  suss Medlem

  Vi var senaste påsk på Las Pitas, men hade terass. Jättelugnt ställe-man fick sova om nätterna. Vi är också 2 vuxna och 2 barn. I det stora hela var det bra där pga lugnet, men vi var mycket omkring till andra ställen. För oss kostade bussen ca 4,80 till SA. Vi var även med buss flera gånger till Puerto Rico( vi gillar starnden) 11 enkel resa för oss alla.
  Bahia Feliz är ett blåsigt ställe där det är mycket trångt, mycket folk , vid poolen, och stranden är absolut ej barnvänlig. Man skall nog kunna simma för att gå i där, tycker jag.
  Det lönar sig att åka till Atlantico och handla. Bussarna går precis vid LasPitas vid stora vägen- mot både Atlantico norrut och San Agustin/Puerto Rico söderut.

  Aquasur lönar det sig absolut att besöka. det går buss dit, åk med första bussen och stanna hela dagen!!

  Vi försökte faktiskt gå från SA till Bahia Feliz en kväll men vi kom till en kuslig strand där det ej var belysning så vi vände om och tog taxi. Så lång väg är det nog ej att gå.
  Fråga gärna mer- svarar så gott jag kan.
  / Suss
   
 6. rogman

  rogman Medlem

  Bahia Feliz som område känns ok...men deras strand är inte mycket att hurra för. Har svårt att kalla det för strand överhuvudtaget...men deras poolområde är desto bättre.
  Har förståelse att ni säker er till Putte :) eller San Agustin. Man tycker att Fritidsresor kunde fixat en riktig strand. Det har ju gjorts på tex Anfi och Amadores.
   
 7. chartertomten

  chartertomten Medlem

  Tackar! ni är guld värda! :)

  Johanna!

  Ni verkar ha vart på BF flera ggr, och tydligen gillar ni stället? Om ni inte bott på Las Pitas förut, så ser jag fram emot en rapport efter att ni vart där i november!! :D Har det vart mycket engelsmän där? Dom är ju på gott och ont som du säkert vet...[8D] Är det "race" till pool-sängarna på morgonen, och är det tillåtet att "paxa med handukar halva dan utan att vara där" typ...? :D Engelsmännen du vet...;)

  När vi var i Italien förra året (Giardini di Althea, norr Venedig) så var det förbjudet, en poolvakt gick runt o kollade och tog bort handukar som legat längre än en timme. Toppen, det var mycket folk, men alltid lediga stolar nånstans, mer omsättning...så man kunde gå ner närsomhelst på dan...

  Suss!

  Vad tyckte ni om Las Pitas, och hur var vädret för er i påskas?
  Var det mycket folk? Vet inte hur gamla era kottar är men hur gillade dom det? (våra är 8 o 12) Hittade ni nån favorit i resturangväg på BF och utanför? Hur lång tid tog det med bussen till Puerto Rico?
   
 8. Johanna

  Johanna Medlem

  Jorå, vi har varit i Bahia Feliz många gånger. Vi gillar stället för att det är lugnt och tryggt. Visst stranden (eller vad man skall kalla det!) är inte särskilt bra, ofta stora vågor och ganska stenigt, men det går att bada och eftersom vår dotter inte gärna badar i havet men gubben som har psoriasis behöver saltvatten så är det optimalt eftersom det går att ligga på ett ställe och ända nå både pool och hav!

  Första gången som jag var där var 1986/87! Vi har bott på Las Pitas några gånger tidigare och tycker att de lägenheterna är bra. Det känns lite som en "egen" lägenhet!

  Det är mest svenskar och norrmän när vi har varit där på vintern, en och annan engelsman men inte särskilt många. Race till poolsängarna är det såklart varje morgon och sen kommer poolvakten och plockar bort handukarna....! Vi har hittat en bra plats som vi ligger på och det är på gräset mellan poolen och havet och slipper då att jaga solstolar! Vårat nöje är att ligga och se på de nyanlända gästerna som drar ner solstolarna på gräset och sedan kommer poolvakten och drar bort dom!!!

  Våran tjej är 8 år och ett tips till Er kan ju vara att anmäla Era barn till Bamseklubben och Superkids!

  Bussen till Puerto Rico tar nog ca 40 min och det är inga roliga vägar. Min gubbe han vägrar att åka dit igen.....
   
 9. torpare

  torpare Medlem

  Johanna, - vägen är omdragen nu och det är bara den sista "klipphängaren" före Puerto Mogan som är kvar. I övrigt är vägen riktigt dräglig numer.Gubben kan alltså börja åka buss igen.
   
 10. chartertomten

  chartertomten Medlem

  Johanna! tack igen!

  ...så ni är alltså riktiga BF veteraner då :D

  Barnen ville skippa klubbarna denna gång, dom har inte vart så mycket för det sista gångerna. Och som du säger på ett ett tryggt o bra ställe kan man släppa dom lite och dom kan utforska på egen hand, kompisar lär dom träffa iaf...:) Barnklubbar kan väl iofs va bra om jag och sambon vill ha lite "action" på rummet på tu man hand...[8D] ...men det löser sig alltid, man får va lite uppfinningsrik....[:I]

  Bra oxå att det är lite koll på "solsängsmarodörerna" :D På Blue Village Lanzarote, var det dålig koll på det. Men man fick ju ta lagen i egna händer efter ett tag. En del sura miner när "marodören" efter andra aktiviteter på förmiddagen, förväntade sig en fin paxad plats vid poolen några timmar senare....:D men det fick man ta...

  Finns det nåt internet-café etc på BF, eller får man fixa sånt när man är nere i San Augustin? (fått tips på Tre Hjärtan)

  Hoppas ni får en härlig vistelse där nere i november!

  TOMAS
   
 11. Johanna

  Johanna Medlem

  Ja det går ju fint att släppa ungarna ganska fritt inom Bahia Feliz, det är ju det som är så bra med stället! Vår tjej var med i Bamseklubben första året hon var med, men det var inget för henne. Nu är hon lite sugen på Superkids, men nuförtiden köper vi flygstolar och bokar privat så tyvärr får hon inte vara med.....

  Tillgång till internet finns på ett par ställen inom Bahia Feliz. Vi brukar surfa på ett litet café som jag inte kommer ihåg namnet på. Det ligger i hörnet bredvid "Supermerkadot" mot Las Pitas. Det är en svensk tjej som driver cafét.
  Tycker väl snart att det borde slå igenom lite mer med trådlöst internet på dessa turistgetton men det verkar ju tyvärr inte så.
   
 12. suss

  suss Medlem

  Hej chartertomten
  Las pitas var bra. Vi åkte med Finnmatkat-Fritidsresor i Sverige- och lite besviken blev jag på att de bilder som finns i broschyren inte motsvarade det som det egntligen var. Men så är det väl med alla bilder. Jo, mycket folk var det , men ändå lugnt och fridfullt. Vädret var för det mesta varmt, två dagar regn. Men blåsigt. Därför sökte vi oss ofta därifrån. Våra barn är 11 och 13.
  Vi åt på olika ställen, så ingen direkt favorit. Ofta åt vi i San Agustin.
  Buss-färden till Puerto Rico tog 30-40 minuter och visst ringlade vägen längs med kusten, men det var fint . Vädret och stranden där är bättre än i Bahia Feliz
  Våra töser gillade också stranden i Playa del Ingles.
  Jag håller helt med Rogman angående stranden på Bahia. Man kan nog ej kalla det strand.:(.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis