Bahia Feliz

Diskussion i 'Boende på Gran Canaria' startad av cattis2, 10 april 2006.

 1. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej!
  Ni som bott på Bahia Feliz, det finns ju tre olika boenden där, Monte Feliz Tres vidas och Las Pitas. Spelar det nån roll var man bor, är det ungefär samma standard på ställena? Ligger det ensligt eller är det gångavstånd tex till San Agustin. Funderar på att åka dit i Augusti då det inte verkar bli nåt nu i april.
  Cattis
   
 2. Johanna

  Johanna Medlem

  Vi har varit många gånger i Bahia Feliz och bott på Playa Feliz och på Las Pitas. Jag tror att standardmässigt så är nog Monte Feliz bäst, men ligger också längst ifrån stranden. Men Las Pitas är helt ok och känns lite mer som en "egen" lägenhet! Visst ligger Bahia Feliz lite utanför, men det tar 3 minuter med lokalbussen till San Augustin och det finns en fin promenadväg till San Augustin, men det tar en stund att gå! Det är ganska nära att ta bussen till Atlantico och shoppa också! Vi gillar stället för att det är lugnt och avslappnat. Skall Ni åka på charter eller hyra privat?
   
 3. rogman

  rogman Medlem

  Håller med Johanna på alla punkter. Har inte bott på Monte Feliz men det verkar "finare". Tres Vidas ligger högre och har en mycket jobbig backe om man bor högre upp.Men utsikten är otrolig. Las Pitas känns lite närmare å mer lätt åtkommlig. Har man tur så kan man få en egen "gräsmatta" utanför.

  När det gäller stranden så skulle jag inte vilja kalla den för strand.:( Det är mera en liten vik med sten, grus å sand blandat. Långrunt med sten botten, och ofta höga vågor.
  Mycket bättre stränder finns på korta avstånd precis som Johanna säger.
  Om ni vill bada på området så kan jag rekomendera det stora å fina poolområdet istället.:)
   
 4. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej igen!
  Vi hade nog tänkt charter isåfall. Jag visste faktiskt inte att det fanns privat uthyrning där. Tack för svaren Johanna och Rogman!
  Cattis
   
 5. torpare

  torpare Medlem

  Bahia Feliz är bra, framförallt om man åker med små barn.
  Alla hotllen är helt OK. Monte Feliz är bra men ligger högt och oskyddat. När det blåser tjuter det i fönstren.
  Vi tyckte nog att kvällarna blev lite tråkiga. Centrumet är litet och utbudet av restauranger och affärer är litet. Det finns inte så mycket att titta på. Vi åkte ofta in till PdI på kvällen för att äta.
  Vi åkte också ofta till Maspalomas för att bada eftersom stranden i Bahia Feliz inte är mycket att hurra för. Vädret är ofta sämre i Bahia Feliz än i Maspalomas trots att det är så nära. Det hände ofta att det var molningt i Bahia Feliz och strålande sol i Maspalomas.
   
 6. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej!
  Vi kommer förmodligen att åka charter. Har aldrig bokat själv men ska väl ge mig på det nån gång.
  Ha en glad påsk!
  Cattis
   
 7. twaxer

  twaxer Medlem

  jag tycker att lagenheterna i las pitas ar lite ackliga.. nu har inte jag varit inne i alla. men om man gemfor med tex casas canrias sa ar dom ju mycket mycket mycket battre!
   
 8. Johanna

  Johanna Medlem

  twaxer: Har du bott i Fritidsresors lägenheter på Las Pitas eller hyrt privat? Vad jag vet kan man inte åka charter och bo på Casas Canarias och de är väl helt privatägda? På de privatägda lägenheterna är ju standarden allt från "skrutt" till "lyx" lägenheter!
   
 9. twaxer

  twaxer Medlem

  ja jag bort privat, har precis bytt lagenhet nu till casa canarias, ac och allt. underbart.. :D
  nej har ej bott i fritidsresors lagenheter men har varit inne i nagra, dom ar klart finare, men jag tycker casa canarias ar i sarklass dom finaste. nej man kan inte heller hyra dar genom charter.
   
 10. Johanna

  Johanna Medlem

  twaxer: Har du någon bra kontakt som man kan hyra lägenhet av i Bahia Feliz till bra pris?
   
 11. twaxer

  twaxer Medlem


  ja om du vill ha en bra lagenhet i bahia ska du prata med en kvinna som heter Eva, hon har bott pa on i 30 ar och fixar folk som hyr lagenheter sa lagger hon pa en summa pa hyran som hon tar. men dom flesta lagenheterna kostar lika mycket. om du vill bo pa casa canarias sa ska du prata med en man som heter frank, jag kan fixa evas telefon nummer om du vill. men om du vill hyra nagra veckor sa vet jag inte om det gar, dom flesta ar langre perioder. 4-6 manader!
   
 12. Johanna

  Johanna Medlem

  twaxer: Tack för ditt snabba svar! Ewa har jag hyrt av på Las Pitas! Det har alltid löst sig med henne men ibland känns det lite osäkert eftersom hon är som hon är...... Jag ville mest kolla läget om det finns någon mer att hyra av! Jag har aldrig bott på Casas Canarias. Vi har bott på Las Pitas, Playa Feliz, Bazar och nu för tiden köper vi flygstolar och fixar boendet själva så därför är det bra att ha lite olika kontakter! Den här Frank, hur når man honom?
   
 13. twaxer

  twaxer Medlem

  ja eva ar varkligen egen.. :p
  hm, jag vet faktiskt inte riktigt, kan kolla upp om jag kan fixa nagot telefon nummer till honom. men han pratar engelska, tyska och spanska.. men jag ska kolla det at dig johanna.
   
 14. Johanna

  Johanna Medlem

  twaxer: Tack för ditt svar så länge!
   
 15. Hej !

  Jag hoppar också in och anmäler mitt intresse för att få kontakt med någon angående lägenhetsboende i Bahia Feliz.
   
 16. callahorn

  callahorn Medlem

  Jag bodde på Las Pitas 14-21 januari 2006 och är väldigt nöjd med stället

  Kändes som en egen lägenhet som tidigare talare nämde.
  Sedan att Bahia Felize ligger lite utanför är bara possetivt då det är lite lungnare där ute + mycket mysigt
  Taxi kostar inte mycket o bussarna går ju ganska bra både till PTI och Las Palmas.

  Om ni reser ditt så får jag önska er en trevlig resa då jag är lite avis :)

  Har även bott på Playa felize och Bazar om någon vill ha lite fedback
   
 17. twaxer

  twaxer Medlem

  har forsokt att fatt tag pa franks nummer, men det ar inte sa latt tydligen.. folk lamnar inte ut nummer om dom inte far for den som har det har.. knepigt.. ska forsoka lite mer..
   
 18. zleepan

  zleepan Medlem

  Hur får man tag i den här eva
  vi planerar att hyra i minst 6 månaders tid

  eller något annat du rekomenderar om man skall bo på gran canaria länge ?

  Gran canaria nästa
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis