Bahia Feliz

Diskussion i 'Boende på Gran Canaria' startad av bananskal, 4 september 2006.

 1. mamsingenX4

  mamsingenX4 Medlem

  Imorrn far vi! :) Nu skall det packas, jobbas några timmar och imorrn bitti bär det iväg först med bil, sen färja, sen bil igen och slutligen flyg! :)

  GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!!!

  Åland
   
 2. Johanna

  Johanna Medlem

  Ha det så bra och hälsa Bahia Feliz ifrån mig!!!! Snälla, återkom med en reseberättelse när Ni är tillbaks!
  /Johanna
   
 3. n/a

  n/a Medlem

  Grönsakerna här pa öarna kostar ofta mer än i Sverige sa din mat kan bli dyrare än de andras.
  Det är inte alltid sa att dety är dyrast att äta pa turistomraden.
  Pa bahia Feliz kan jag tipsa om "Panchito" lilla pizzerian som ligger framför hotel "Orquidea".Björg, ägarinnan, är svensk och deras pizzor är goda och de har även annan god mat.
  "Pepito" pa det lilla runda torget Är ocksa en bra restaurang med trevlig personal och god mat.
  I Las Palmas kan man äta en wienerschnitzel för 5,60 pa "El Gallo Feliz" pa Las Canteras och de har flera andra rätter till bra priser.Agarna är danskar och restaurangen har funnits i över 30 ar.
  Pa köpcentret i San Agustin har Slavica, ägarinnan av den superkända "Espetada" i Playa Ingles, öppnat en underbar pizzeria.
  Hon kan verkligen det där med maten.Allt är mysigt och gott!!!!!!
  Det är sant att drickat ofta drar upp slutpriset pa notan och pa vissa ställen är inte skatten inräknad i priserna som star pa menyn utan läggs pa sedan.
  Man kan säkert äta en lunch billigare i Sverige än här.Här kostar det emellan 7-9 euro pa de flesta ställen.
  Kan vara billigare men da ingar oftast inte dricka eller bröd.
  Pa "Aeroclub" nära Bahia Feliz , finns en kanarisk stor restaurang där man kan äte 3 rätters för 7 euro.Jättegod chokladpudding till efterrätt är att rekommendera.
  Smaklig maltid!!
   
 4. Johanna

  Johanna Medlem

  Va kul, att "canaria" känner till Panchitos och Björg för där brukar vi käka ofta när vi är i Bahia Feliz. Deras pizzor är BÄST och min mor åt en jätte god fiskrätt sist vi var där i november. Men vi saknar tiden när Björg hade "La Casita de Mateus" med de glada kyparna! Vi har ofta funderat på att käka på Aeroclub, men jag visste inte om det fortfarande var öppet! Vi får väl prova det på resan nästa år. Det känns bara lite löjligt för jag antar att man måste ta taxi dit och det är ju inte särskilt långt, men vi har försökt att gå dit på dagtid och det är ju lite struligt och då kan man ju tänka sig när det är mörkt, eller har du någon bra väg att tipsa om?
   
 5. mamsingenX4

  mamsingenX4 Medlem

  Halloj, nu har vi hittat hem igen från GC, Bahia Feliz. Vi hade fint väder men något blåsigt dock. Åt gjorde vi på de flesta ställena i Bahia Feliz, kinesiskt, italienskt, spanskt och så hittade vi oxå Panchito och åt faktiskt 2 ggr där för de hade så goda pizzor och jätte god pasta! Och servicen var ju enormt bra! Lite utflykter hann vi oxå med, jeep/kamelsafari, Maspalomas och shopping i Atlantico/Vecandario och på San Fernando marknaden. Vi blev uppraggade av försäljare/marknadsförare av Amfi-Beach, som körde oss gratis dit och tillbaka och bjöd oss på solsängar. Tyckte väl att det verkade lite konstigt att det skulle vara alldeles gratis, så blev inte så förvånad när vi på plats blev erbjudna en rundtur i anläggningen (Andelslägenheter;)). Stranden på Bahia Feliz var verkligen kass! :-( Att de inte fixar till den?! Och vågorna var enormt stora där så vi höll oss mest till i poolområdet. Även poolen hade kunnat varit uppvärmd för den var iskallt i vattnet! Och det mindre trevliga var alla kackerlackor!:-( Vi hade enorma kackerlackor i köket och badrummet! Stora som handflatan! Likaså så flöt det döda kackerlackor i poolen... *usch* PRisnivån var ungefär som här på Åland. Middagen för oss 2 vuxna och 3 barn gick på ca 70-90 och lättare lunch på 30-50 . Att åka buss och taxi var billigt! Det negativa med taxin var att det fanns väldigt få stora taxin för oss som ju är en stor-familj på 6 pers! Vi hade tänkt att fara till Playa del Ingles på juldagen, men då sa de i receptionen att tyvärr så finns ingen större taxi att få just den dagen. Alltså skulle vi ha fått åka med 2 taxin istället. Då rekommenderade han oss att ta bussen dit istället. Nå vi stod och väntade på bussen i en halvtimme och under tiden hade lillen hunnit somna redan så när bussen väl kom fram så visade det sig att deras bussar inte var som våra här hemma, att det inte fanns nån plats för barnvagnar genom mittdörren utan man var tvungen att fälla ihop vagnen och försöka tränga in den mellan sätena, så då bangade vi ur... ville ju inte väcka lillen som ju var gnällig och förkyld. Dåligt! tycker jag. :-( Inte så värst barnvänligt... Och annars så måste jag oxå säga att den spanska servicen och mentaliteten inte var den bästa. De log sällan... ville inte heller prata engelska, fast de förstod. Inte ens de yngre... Så såhär i efterhand måste jag säga att jag mycket hellre åker till andra länder såsom Turkiet, Grekland och Bulgarien. Där är de iallafall gästvänliga...

  Åland
   
 6. akoi

  akoi Medlem

  Hmm...en hel del negativt mamsingenX4 ska dit om ca: 3 veckor,blev lite orolig nu...vi sak bo på Monte Feliz,Hur såg det ut?
  Har engång i tiden sagt att jag aldrig kommer sätta min fot på Kanarieöarna..men är på väg dit nu....och så läser jag dit inlägg...
  Lite lätt ångest börjar komma över mig[V]
   
 7. Johanna

  Johanna Medlem

  Bahia Feliz har varit uppe en del på detta forum och många gillar inte stället, men vi tycker att det är bäst! Vi har åkt dit varje år de senaste fem åren och trivs jätte bra. Det är väldigt lungt på gränsen till tråkigt men vi trivs med det. Vi tar hellre bussen någonstans om vi vill ha mer liv och rörelse. Stranden har ju också varit uppe här på forumet en del och visst är kanske inte stranden den bästa men det går ju att bada även om man får har uppsikt på sina barn vilket jag alltid tycker att man skall ha....! Vår dotter badar ju helst i poolen och gubben i havet men i Bahia Feliz är det ju nära till både hav och pool. Jag tycker inte att du skall ha någon ångest för att åka dit, jag är avundsjuk på dig!!!!
   
 8. mamsingenX4

  mamsingenX4 Medlem

  Jag tror att det beror lite på vad man har för erfaranhet sen innan, alltså vad man jämför med. Vi har varit på ställen som Kreta, Side, Sunny Beach, Alanya, Rhodos och de ställena har vi varit mer nöjda med. Men - som Johanna skrev så har vi ju alla olika smak... VIsst var det lugnt och så i Bahia Feliz, efter kl 21 var det liksom dödstyst! Men - stranden kunde faktiskt rustas upp! Borde inte vara nåt större eller dyrare projekt, så man undrar ju egentligen varför Fritidsresor inte gjort det redan vid det här laget?! Stenar i mängder och dessutom vassa, sådana, vill man ju helst inte ha... Och vakta barnen, det är ju självklart att man gör det! Vi har ju 4 så, det är ju en hel del vaktande... Om vi vore bekväma av oss, så skulle vi väl inte ha skaffat 4 barn;) Men om man pröjsar 32000 kr för en resa så skulle man åtminstone vilja ha en vettig strand och att Bamseklubben och Superkids följde sin schema. Pojkarna vart inte så glada när det stod minigolf på schemat och så vart det att måla istället. Likaså när det skulle vara vattenlekar så blev det lek i en trist liten klätterställning istället. Varför ha en veckoschema som de ändå inte följer den, barnen blir ju bara besvikna. Näe, anläggningen fick inte godkänt för vår del! Likaså höll vi på att missa flyget pga att det hängde en felaktiv tidtabell på anslagstavlan dagen före avgång, så vi missade bussen och fick ta taxi till flygfältet istället och inte bara 1 utan 2, vilket slutade på en nota på 50 . Nu är det ju så att vi kanske helt enkelt haft mycket otur på resan, men jag säger/skriver ju bara som det varit för oss och vad vi tycker/tyckte om resan. Åkte iväg med stora förväntningar på resan, så det vart verkligen en besvikelse och dit åker vi då inte igen!

  Åland
   
 9. cattis2

  cattis2 Medlem

  Jag och min familj har bott både i Maspalomas och mitt i smeten i Playa del Inglés och i augusti 2006 var vi för första gången i Bahia Feliz. Vi bodde på Monte Feliz. I Maj åker vi till Monte Feliz igen. Det var det klart bästa stället för oss. Det är ju precis som Johanna säger jättelugnt, men liv o rörelse finns ju en taxiresa bort. När vi var där var det rent och snyggt och välstädat på hotellet. Vi såg en och annan kackerlacka, men de kan ju vara svåra att undvika för de lever ju därnere.
  Stranden är som sagt inget att hurra för. Jag, som har ont under fötterna, kunde knappt ta mig i havet för jag klarade inte av att gå på alla dessa stenar och vågorna gjorde ju så jag ramlade i ett kör( det var nog en syn för gudarna:D) ,så vi valde att bada i Playa del Inglés istället. Fanns det inte någon pool som var uppvärmd? Det är ju himla dåligt isåfall, för vintertid är det ju inte varmt i vattnet alls.
  Akoi, ska bli kul att höra vad du tycker om stället när du kommer tillbaka. Ha det så skönt!
  Cattis
   
 10. anamogán

  anamogán Medlem

  Vad tråkigt att eran resa upplevdes på det viset mamsingenx4!
  Jag undrar när jag läser dina inlägg hur det kom sig att ni valde just Bahía Feliz? Var det resebyråpersonal som rekommenderade er stället eller var det ni själva som bestämde er för det?

  Man undrar ju också varför Bamseklubben hela tiden ändrade schema för sina aktiviteter???? Jag kan mycket väl förstå att barnen blev besvikna när de var inställda på en aktivitet och sedan ändrades den. Det skulle man ju själv bli!! Frågade ni varför de gjorde så?

  Tråkigt att ni upplevde spanjorerna som ogästvänliga och med dålig service. En tanke bara: kan det ha uppfattats så för att ni var besvikna över att ni valde just Bahía Feliz och därmed var allt kass eller...??? Jag har varit i många olika länder varav Spanien är mitt "älsklingsland", och visst finns det spanjorer som inte är servicevänliga och saknar det där "leendet" som du påtalat, MEN det finns också de som är hur trevliga och vänliga som helst anser jag. Precis som här i Sverige finns det människor som är mer eller mindre vänliga mot sina kunder.

  Akoi: jag tycker inte att du ska gå och vara orolig över din resa! Jag är säker på att du kommer få 3 helt underbara veckor på GC.

  /Anna
   
 11. akoi

  akoi Medlem

  Det positiva är väl att jag inte åker med några stora förväntningar mer än bara att det ska vara skönt att slippa jobba på två veckor,bara slappa och slöa.
  Har faktiskt inte varit på någon charterresa på 20 år och då var vi i Turkiet,detta p g a att vi valt andra semesterformer bilsemester,fjällsemester m m och för att jag inte riktigt är någon
  `soldyrkare´.

  Nu vart det Gran Canaria för att min Sambo fyller jämt och hon ville fly fältet:D med oss har vi våra pojkar på 4 och 17 år,så det här strulet med Bamseklubben lät ju inte bra...har det i två veckor för minstingen,,å andra sidan får väl han strunta gå dit om det inte är bra.
  Har funderat på om det blir långtråkigt för 17 åringen,finns det något på annläggningen för den åldersgruppen?

  Har tänkt oss att hyra bil någon dag och åka på dagsutflykter ,så kom gärna med tips på resmål.
   
 12. cattis2

  cattis2 Medlem

  Min 15åring gillade cocoloco-baren där de hade uppträdande mm varje kväll. Det finns ju även internetcafeer både på hotellet(3 st datorer) och på Bazarområdet som ligger nedanför backen. Det finns även biljardbord och pingisbord, både ute vid poolen och em hall inomhus. Där fanns även något sånt flipperspel.
  Sen fanns det ju tjejer att "spana" på ;)
  Det finns även en minigolf på Orquidia, men den är inte värt att betala för att spela på, för banorna var under all kritik, men det fanns även en minigolfbana mitt emot hotellet. Kanske de har bättre banor?! Där fanns även så man kunde hyra fyrhjulingar och köra på bana. Vet inte vad det var för åldersgräns men det kan ni ju kolla.
  Cattis
   
 13. Johanna

  Johanna Medlem

  Det är nog risk att 17 åringen tycker att det är trist i Bahia Feliz, men det beror ju lite på vad han har för intresse! Han kanske gillar att windsurfa eller vill lära sig det? Då finns det alla möjligheter! Eller bergslättring eller mountainbike, http://www.rockyadventure.com/. En stor gocartbana ligger nära Bahia Feliz.
  Vad det gäller stranden i Bahia Feliz så har de vid flera tillfällen transporterat bort sten från stranden men eftersom det verkar finnas oändligt med sten i havet utanför verkar det som ett omöjligt uppdrag.... Men vi får väl se det finns ju planer ialla fall.
   
 14. Jonas71

  Jonas71 Medlem

  Vi var där i Januari 2006 och bodde på Orquidea med våra 4 barn 6-14 år och har nästan enbart positiva erfarenheter av området.Lite backigt förstås när vi skulle upp till barnens morfar som boddde på Monte Feliz.
  Stora polen vid Orquidea var uppvärmd och både vi och barnen badade där varenda dag.Håller med om att minigolfbanan inte var så mycket att hänga i julgranen,men det fanns ju så mycket annat att göra.Det då ganska nyöppnade äventyrslandet utanför Monte Feliz var mycket uppakattat av barnen,speciellt 4-hjulingarna som de 3 äldsta prövade på.
  Men det är klart att cocco clown blir ju lite jobbig i längden även om lilltjejen tyckte att det var kvällens höjdpunkt.
  Totalt sett inget direkt negativt,men vi trivs nog lite bättre i Maspalomas där det är lättare att ta sig runt till fots och slippa ta taxi överallt.
   
 15. mamsingenX4

  mamsingenX4 Medlem

  Akoi: FÖr de större tonåringarna finns det carting-banan bara en bit utanför anläggningen (syns nedanför Monte Feliz), minigolfbana vilket dock är i mycket dåligt skick, windsurfing, biljard, pingis och så internet-cafén 1 =20 min på internet. Det som min 15 åring saknade mest på stället var att åka vattenscooter. Det fick han istället åka när vi besökte Maspalomas stranden en dag.
  Och ang Coco Loco baren så var det en besvikelse. De håller på och renoverar den för tillfället så just nu är det en enda röra där och deras mat-utbud är väldigt begränsat just nu i och med ombyggnationen och den mat vi åt där var inge höjdare! Typ som micro-burgare...;)
  Monte Feliz verkar vara jätte fint, men tyvärr så ligger den högst upp på en kulle, med en hemskt brant väg dit upp! Vi hade vår lägehet halvvägs upp, men tyckte ändå att det var tufft med alla resväskor och barnvagn. Poolen vid Monte Feliz är mycket mindre och oftast fullsmockad. Likaså brukar det vara väldigt trångt mellan solstolarna runt poolen då poolområdet ju är så litet. I det fallet är poolen och poolområdet nere på Orquidea bättre... och för tonåringen så är det nog trevligare där nere, där det finns lite mer tjejer att spana på!:-D

  Åland
   
 16. suss

  suss Medlem

  vi var också till nämnda ställe- bodde på las pitas. Det positiva var att stället var lugnt. Man kan faktiskt sova bra. Stranden var nog dålig, trots att våra barn är 11 och 13 lät jag dem ej simma ensamma där för det är mycket blåsigt och vattnet drar ut en tillbaka. Vi var oftast till andra stränder. Poolen var vi till ibland men det var överfullt av människor, men töserna våra tyckte om att simma där.
  Ang att spanjorerna skulle var otrevliga så tror jag nog att man blir bemött som man bemöter dem. Bjud själv på ett leende och var trevlig och ta sedan dit du kommer så blir du nog bra bemött. Man kan ej fordra att allt skall vara lika som hemma! Då skall man ej resa.
   
 17. Tråkigt att ni fick en så dålig erfarenhet av kanarieöarna.
  Har aldrig upplevt det ni gjort.
  Vi har varit på ön ca 15ggr.
  Aldrig sett en kackelacka. Inget problem med Engelskan heller.
  Alla vig träffat är trevliga och vänliga.
  Vår familj har besökt många länder. Kanarieöarna ligger på första plats för vår familj.
  Vi har alla gånger bott i Plays Ingles. Aldrig har vi åkt hem och haft något att klaga på.
   
 18. n/a

  n/a Medlem

  Vad kul att du känner Björg.Visst är pizzorna underbara där!!!
  Till Aeroclub är det bäst att ta taxi kvällstid och även dagtid är det lite krangligt att ga dit om man inte känner till vägarna och det är lite farligt att ga längs motorvägen.
  De svenska dykarna Nordic Divers haller till till vänster vid perkeringen och skydivers haller till innan du kommer till restaurangen sa passa pa att kolla sant om det är intressant.
  lycka till!1
   
 19. mamsingenX4

  mamsingenX4 Medlem

  suss: Gran Canaria är inte första ställe vi rest till...! Vi brukar åka utomlands 1-2 ggr om året, men detta var första gången till Spanien. Så med andra ord så har jag ju lite att jämföra med och nej, jag förväntar mig inte att folk skall vara som här hemma (Sverige för dig och Finland för mig), självklart inte och jag kan ju nämna att jag jobbar själv inom turismbranschen här hemma på Åland och har alltid jobbat inom serviceyrken och vet vad "service-minded" betyder. Har t om själv jobbat som reseledare förut.
  Och om det nu hade varit enbart en eller 2 saker som inte var bra så visst, men när det var så mycket som inte klaffade eller som var dåligt... Är det kanske så att en del här på forumet har svårt att ta emot kritik eller vad?! Man skall väl ändå få säga sin åsikt... för vi betalade ju faktiskt hela 33 000 kr för resan. Och vi har varit mycket nöjdare till andra resmål (länder) som kostat 4 ggr mindre!

  Åland
   
 20. stalle

  stalle Medlem

  Hej! Jag håller med. Gran Canaria är nog mer ett ställe för folk som inte sett så mycket annat. Jag har rest mycket i sydamerika och i Asian och det går ju inte att jämföra den enorma gästvänlighet som finns exempelvis i Brasilien med GC.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis