Bahia Feliz

Diskussion i 'Boende på Gran Canaria' startad av bananskal, 4 september 2006.

 1. AnneliH

  AnneliH Medlem

  mamsingenX4....Det är tråkigt att höra att er resa inte blev till belåtenhet.
  När man ändå lägger så mycket pengar på att få det bra på semestern
  så vill man ju ha med sig något trevligt minne, inte bara att hela resan
  gick åt skogen. [:I]
  Jag har då inget emot att man skriver vad som INTE klaffade...ju fler som gör det ju bättre...det är ju aldrig bra att bara ha JA-sägare runt sig.

  Anneli
   
 2. xerxses

  xerxses Medlem

  Right on Annelih..:)

  Gran C kan man både älska och hata..finns både för och nackdelar men bäst är väl det att testa på ön iallafall...

  Annars Mamsingen tänkte jag på det där med gästfrihet..vid en resa till ditt hemland (OBS detta har inget med Gran C att göra de som vill kan sluta läsa nu)..så reste jag med Birka Princess med ett glatt gäng nyligen till ditt hemland..eftersom båtarna lägger till på Åland från ca 1 tiden på natten fram till niotiden på morgonen.. så gick vi av glada i hågen och tog oss runt en sväng i Mariehamn och kom i slag med lite glada ålänningar som bjöd oss hem på lite nattvickning och lite kul snack..mycket trevligt och fick smaka mycket god basturöktskinka bla..så gästfrihet kan man råka ut för även på Åland..[8D]
  Och ja givetvis Mamsingen så ska man kunna ge kritik..allt är inte bra på ön..vet inte om du var här på forumet och läste lite längre tillbaks i tiden vart alltid ett herrans liv på fan cluben här när man rita ner något negativt..ha ha det var tider det....man kanske ska sätta på sig hornen igen...:D
   
 3. Johanna

  Johanna Medlem

  Jag måste bara ge en kommentar till stalles inlägg. Jag håller inte med om att Gran Canaria är ett ställe för folk som inte sett så mycket annat. Vi har varit i flera olika länder bla Thailand. Visst är folket gästvänliga i Thailand, men jag tycker att de spanjorer man möter på Gran Canaria är överlag mycket trevliga, särskilt om du har barn med dig, tex på restaurang. Men visst, tjejerna som jobbar på supermercado är ju inte direkt serviceminded det håller jag med om, men vi stötte allt på Thailändare som inte var direkt tillmötesgående när vi var där. Vi åker till Gran Canaria för vi gillar ön och för att den ligger på ett lagom avstånd från Sverige och inte för att vi inte har sett något annat.......!!
   
 4. callahorn

  callahorn Medlem

  Håller totalt med johanna där
  Jag åker till Gran canaria för jag gillar bemötandet där bättre än många andra ställen
  Lagomt varmt (typ svensk sommar) inte 30-40 grader så man måste ha AC och svettas jämt
  Mysig miljö och blivit frälst i Ön totalt
  Det med att man skulle resa dit för man ej sett nått annat är ju en klysa som får stå för dig.....varit i 17 länder så jag har sett en del
   
 5. n/a

  n/a Medlem

  Jag tycker att det är bra med kritik sa saker och ting kan förändras till det bättre.Helst maste kritiken vara konstruktiv men förstar mkt väl att man kan bli sur när allt pa ens dyra semester är en besvikelse.
  Jag som bor här vet att det är mkt svart att fa förändringar till stand härnere.
  Hoppas att alla turister verkligen klagar hos researrangörena, inte hos de stackars reseledarna här pa plats för de kan vare sej ändra pa att stranden är oanvändbar eller att poolerna är kalla vintertid.
  Lämna reklamationsbrev till det bolaget ni kópt resan hos, som fortsätter att anlita hotell och lägenheter med standard NOLL!!
  Har sett folk som bott pa stallen i San Agustin, med väggarna fulla av mögel och som inte vagade klaga.
  Aven om ni aldrig far tillbaka pengar sa klaga ända.
  Just i Bahia Feliz blev omradet Playa Feliz lämnat av researrangörerna pga dalig skötsel.Efter manga ars klagomal sa arrangörena upp sitt avta.Sa stäng inte munnana pa de som klagar!!Det är sa manga svenskar som aldrig gör det ,istället slutar de att resa hit.
  Det är inte det som Kanarieöarna behöver,vi lever av turismen och det är dags att manga som levt av det i 30 ar börjar inse att en turist idag väljer noga vart han vill resa beroende pa manga faktorer.
  Manga här anser att turismen fran skandinavien är "fattigturism", ett uttryck som ofta används när man talar om turister som inte spenderar pengar pa dyra middagar eller utflykter osv.
  Jag har manga ggr diskuterat detta med argument som att i Sverige är det i vissa fall billigare att leva än här, att manga kommer bara för att fa varme en vecka, att vi inte ser solen pa flera manader och behöver komma bara för att se ljuset, inte för att konsumera.
  Eftersom det är sa dyrt att resa fran öarna till andra ställen, kan man inte första här hur ni kan komma för kanske 300 euro en vecka med HOTELL!!Obegripligt för kanarierna.Det gäller att upplysa, första varandras kulturer och sätt och respektera varann.
  Men alla har rätt att uttrycka sin asikt och kritisera om de sa känner.Jag hoppas att mycket saker förbättras tack vare att folk engagerar sej och tycker till.Dessa sidor läses även av folk som bor och arbetar här pa öarna sa det är ett bra forum att göra sej hörd pa.
   
 6. akoi

  akoi Medlem

  Här kommer min bedömning av Bahia Feliz och Hotell Mont Feliz,
  börjar med hotellet:Mycket fräsht och rent både inne och ute,det putsades och fejjades nästan varje dag,rummet städades 5 gånger i veckan av en jätte trevlig liten tant som log och hälsade på oss var vi än träffade henne.Även övrig personal på hotellet var väldigt artiga och trevliga.Poolområdet var rent och fräsht ,fast något trångt,hård kamp om solstolar var morgon,iaktog ett bråk om stolar som nästan slutade i handgemäng......
  Enda kackerlackan jag såg(på hela resan) var när vi hyrde Spa:t låg på toan där och sprattla på rygg.Vi hade en 1 rummare som var helt ok,fast den låg på nord sidan så vi hade aldrig sol på altan(marklägenhet)tror alla ettor ligger mot norr...
  Affären på hotellet var dyrt,billigare nere vid torget.

  Hela Bahia Feliz området tyckte vi var fint,mycket palmer ,blommor och grönska.Rent och städat.En hel del resturanger och affärer,fast något dyrare än om man for till andra ställen(San Agustin,PDI m m)men man slapp dryga inkastare och gatuförsäljare.
  Underhållningen vid Coco Loco lessnade vi på efter en vecka....
  Efter kl 22 hände det inte så mycket,synd att inte någon av Restaurangerna ordnade nån slags egen underhållning senare på kvällen(trubadur eller dans)Puben/Baren Hollidays var väl enda stället som det kunde vara lite fart på senare ...
  Stranden var värre än vi trodde den gnutta sand som vi sett på bilder var nu helt borta,bara sten...och hur man då tar 3 euro betalt för solstolarna där nere var löjligt.
  Backen upp till Mont Feliz var för oss inte nån större problem,och det gick ju gå runt,längs med vägen till huvud e´ntren(lättare lutning)
  Bamseklubben följde sitt program och minstingen tyckte om det även om han inte var där alla dagar.

  På det stora hela så passade Bahia Feliz oss perfekt,eftersom vi for med buss till andra ställen en hel del och även hyrde bil och var ute och for,så var det skönt att komma till ett lugnt Bahia Feliz.

  Åker vi till GC igen så bor vi nog på Bahia Feliz.
   
 7. stalle

  stalle Medlem

  Hej!

  Ville bara passa på att berätta om den mardrömsresa som vi hade till Gran Canaria och Bahia Feliz(Monte Feliz) för ett par veckor sedan.
  Det otäcka i sammanhanget är att vissa i detta forum verkar tycka att det är ett bra område att bo på. Här kommer sanningen:

  - De restauranger (provade 3 stycken)som finns på området är helt värdelösa och jag fick skicka ut maten varje gång.Antar att de går runt för att folk inte bryr sig eller har koll på bra mat. Vad bi än gör så akta er för all forma av spansk mat för ni får bättre tapas i Bredäng än här.

  - Frukosten är under all kritik...Vem vill sitta bland 100 andra familjer och äta skitmat med enorm ljudnivå, otrevlig personal och samtidigt betala för det. Vi var nere en gång(trots att vi hade betalat för hela veckan)och sedan köpte vi egen mat och åt på rummet.Det fans bara barnstolar till ett fåtal familjer.

  - Stället (Bahia Feliz) ligger helt fel till och hyrbil varje dag är ett måste för att kunna lämna dekadensen.

  - Klimatmässigt ligger det helt fel och vi åkte till västra Gran Canaria där det var varmare och inte stormade som det ju gör runt Bahia Feliz, det är ju en annan klimatzon.

  - Stranden(?) är ett stort skämt och består endast av stenar och klippor och det är helt omöjligt att bada med barn här.

  - Skicket på hotellet är uruselt och rummen trista och det ingår inte städning varje dag.TV kanaler kostar skjortan i extraavgifter. Hela känslan är "miljonprogrammet"

  - Allt som går att köpa i området är extremt dyrt(det är billigare hemma i Sverige)

  - Hyrbilsfirman som samarbetar med Fritidsresor är mycket dålig och vi fick tjata för att få hjälp att installera med den barnstol vi hade beställt hemmifrån. Den anställde mannen svor för att han var tvungen ätt lämna sin stol och verkade hata sitt jobb.

  - Backen som folk tidigare klagat på var det bästa med området då man iaf fick lite kondotion på köpet.

  - Gymmet som hotellet samarbetar med är svindyrt och utrustningen dålig eller trasig.

  - Det välkomstpaket som vi hade beställt i förväg var riktigt trist och kanske värt 30 kr trots att vi betalat 175 kr.

  - Varje morgon så stod folk på rad för att roffa åt sig de solstolar som finns runt poolen för att sedan gå och äta eller återgå till sängen med följden att inga solstolar finns kvar.

  - Shower och barnaktiviteter håll låg nivå och träning i poolen kunde plötligt bli inställt utan att meddela detta det slutade med att min mamma som sett fram emot lite poolgympa inte fick någon träning alls.
  Fritidsresor hade ingen ursäkt.

  Enda behållningen med resan var att vi kunde ta oss därifrån och åka till Puerto Mogan som var riktigt trevligt!!

  Så lyd mitt råd - Boka av!! Låt Bahia Feliz gå samma möte som det vidriga området bredvid (San Agustin) som numera är helt dött och övergivet.
  Om ni rest till andra ställen(ex. Thailand, Sydamerika, Sydafrika)så kommer ni att avsky Gran Canaria i jämförelsen.

  Till saken hör även att vi hade regn och kallblåst 5 dagar av 7 vilket kanske spätt på lite av kritiken ;) men så här års är det ju vädret extremt instabilt.
   
 8. akoi

  akoi Medlem

  Sanningen ligger i betraktarens ögon.....
  Trist att du haft en mardrömsresa,kom hem själv därifrån för en vecka sedan och tyckte det var helt ok,men då hade jag inga större förväntningar av stället.

  Restaurengerna vet jag inte så mycket om,för vi åt bara 1 gång på pizzeria Panchito helt ok pizza och Pepitos tror jag det hette,och det var inte någon större kulinarisk upplevelse,oxfile som inte smakade nått.

  Frukost tar jag aldrig just på grund av orsakerna du nämner.

  Stället,det går åka lokalbuss därifrån och taxi.

  Klimatet,blåste en hel del helst uppe vid Mont Feliz och det mulnade ofta på mitt på dagen för att sen klarna upp senare,kanske fel tid på året,men vädret blev bara bättre med tiden och dom sista fyra dagarna vi var där var riktigt bra.När vi åkte till Amadores Beach hann vi vara där i ca:30-40 min sen vart det helmulet medans det var fint i Bahia Feliz,så kan det också gå....

  Stranden,håller fullständigt med om dig,desstom tar dom 3 euro betalt för solstolarna där....

  Skicket på hotellet??? Har då bott på mycket sämre hotell,tycker det var ok,Städning 5 dar i veckan står i Hotellinfot hos Fritidsresor
  Enda tv tittandet för oss var lite Eurosport och Tinypop(barnkanal)som var helt gratis.

  Visst var det något dyrare än t e x PDI,suoveriner och annat krimskrams tittade jag aldrig på,därimot vin,sprit,öl och ciggareter som var billigare än Sverige,men bäst var det att ta bussen till Atlantico där det var betydligt billigare.I Puerto Mogan var det ju inte heller speciellt billigt.

  Hyrde bil hos Orlando rentcar,billigare än dom som Fritidsresor rekomenderar.

  Vem orkar gå på gym efter backen till Mont Feliz[:p]Tennisplan kostade 16 Euro för 1 timme inklusive 2 racketar och bollar..

  Hadde också välkomstpaket:4 starköl 4Pepsicola 6 ägg 1l mjölk smör Färdigskivat ost ca:10st 2lvatten teepåsar bröd ....

  Solstolarna..är det inte så på många andra ställen??

  Showerna....gratis underhållning är väl sällan av högsta klass.Showen på Garbo´s var mycket bra men kostade 48 euro inklusive mat.Barnaktiviteterna gillade vår 4 åring iallafall.

  Bahia Feliz var för oss...typ en Bas,varifrån vi for ut till olika ställen och utflykter med hyrbil eller lokalbuss,Ibland så for vi morgon och kom först tillbaks på kvällen,ibland så sola vi på förmiddan och iväg på eftermiddan/kvällen och vice versa,då var det faktiskt rätt så bra plats att bo på.lugnt och skönt.

  Kan förstå dig om ni hade regn 5 av 7,hade kanse känt likadant om vi haft så,som tur var så bokade vi om till 14 dar,ni kanse var där sammtidigt för vår första vecka innehöll också en del regn...
   
 9. Rob Roc

  Rob Roc Medlem

  Ok, här kommer min version. Bodde på Orquidea, huvudbyggnande, i januari 2005.

  Överdriven kritik. Restaurangerna, på torget, var som vilka charter-restauranger som helst. Det fanns dock guldkorn, bla en restaurang som låg i samma byggnad som Orquidea men inte tillhörde hotellet.
  Fanns även en tex-mex-aktik restaurang på andra våningen av torgdelen som var riktigt bra.

  Orquideas frukostbuffé var den bästa semesterfrukost jag har ätit. Väl värt att ställa väckarklockan för att inte missa den.

  Eller så går man 5 minuter till busshållplatsen där det gick bussar till en billig penning ofta. Ett annat alternativ är taxi.
  San Agustin låg dessutom inom promenadavstånd.


  Här håller jag med fullt ut. RIKTIGT DÅLIGT!
  Att försöka ta sig i och ur havet med stora vågor och knytnävsstora stenar smattrande runt benen var inte kul!

  Känner inte alls igen beskrivningen men jag bodde som sagt på Orquidea.

  Såååå illa var det inte...

  Orquidea = Ingen backe

  Samma på Orquidea, men kan man tänka sig att gå 10 - 15 meter så var det inga problem.

  Bättre än väntat!

  Min sammanfattning:

  Kommer inte åka tillbaka och det beror på två saker.

  1. Nästintill omöjligt att bada i havet...
  2. Vinden! Dom ca. 25+ vi hade kändes som 15+ i blåsten. Märkte verkligen skillnaden när jag åkte till Maspalomas en dag.

  Dock ska tilläggas att alla barn verkade trivas riktigt bra!
   
 10. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej Rob Roc och välkommen till forumet. Kul att höra vad du/ni tyckte om Bahia Feliz. Kan verkligen hålla med om att stranden är dålig. Inte ens värd att kalla strand. Vad jag förstått blåser det mer i Bahia än längre söder ut. För vår del var det bara skönt att det fläktade lite. Vi var nere i Augusti i fjol och ska åka dit igen nu i aug. Det var verkligen hett där nere då och jag hoppas det är lika varmt iår(men det gör inte barnen).
  Cattis
   
 11. Rob Roc

  Rob Roc Medlem

  Ja det är väl inte en slump att det har varit vm för VINDsurfare där... ;)
   
 12. Thomas A

  Thomas A Medlem

  Hejsan!

  jag rycker lite liv i denna tråd!

  Detta är mitt första inlägg på forumet.

  Satt och googlade lite på "Bahia Feliz" och hittade hit

  Jag har bokat in mig och min familj(frun och två döttrar 4,6 år) på en vecka med boende på Las Pitas.

  Och efter att läst inläggen i denna tråd så undrar jag

  Hur är säkert är vädret i början på december?

  Jag har själv varit i PLI samma vecka som nu 1991, och då har jag för mig att jag tyckte att det var behaglit.

  En del säger att det blåser ständigt, märker man av det vid poolområdet?

  Vi har bokat Halvpension av den anledningen att det alltid ska finnas mat som passar barnen(dvs de kan plocka det som passar dem). Om någon har varit där nyligen och haft halvpension har den varit värd pengarna?

  Hur är det med rökning i lögenheterna när jag bokade var de rökfria slut, ör det någon som haft problem med röklukt i Las Pitas lägenheterna?

  Vist är det väl underbart med internet så enkelt man kan få kontakt med andra och få ställa frågot och även dela med sig av sina erfarenhter.
  Thomas A
   
 13. Johanna

  Johanna Medlem

  Hejsan Thomas! Välkommen till forumet!

  Vi har åkt till Bahia Feliz under samma period, mitten november och två veckor, under de senaste 5 åren och vi har haft behagligt väder alla gånger! I år åker vi den 24/11 och stannar till den 8/12. Visst blåser det mycket i Bahia Feliz, det är ju ett windsurfing ställe! (Har varit VM där en gång i tiden!) Men runt poolen brukar det vara ok och det är ju inte så att det blåser super mycket varje dag.....! Förra året var det ca 30 grader första dagarna vi var nere och då var det skönt att det blåste så man kunde ligga och "bränna" i solen utan att förgås!!

  Vi har aldrig bokat halvpension och vi har inte heller bott i Fritidsresors lägenheter på Las Pitas så röklukten kan jag inte heller hjälpa dig med!

  Hoppas att ni gillar Bahia Feliz och att ni gärna återkommer med en liten redogörelse när ni kommer hem! Jag har själv svarat på många inlägg om Bahia Feliz och då är det alltid kul att få lite feedback när de som man tipsat och svarat, kommer hem igen......!
   
 14. Thomas A

  Thomas A Medlem

  Hej Johanna!

  Tack för ditt snabba svar.

  Har ni bott i några av de andra boende alternativen som FR har där eller hyr ni privat?

  Det låter vidare på din beskrivning som om vi kommer att trivas, det skönt att det fläktar lite. Står luften stilla blir det lätt jobbigt


  Det ser förresten ut som om vi kommer att vara där samtidit. Vi åker ner 1/12 - 8/12 dvs en vecka.

  Thomas A
   
 15. Johanna

  Johanna Medlem

  Hej igen! Kom just på att vi faktiskt har bott i Fritidsresors Las Pitas lägenheter!! Det var 2003 men vet ej om det var en rökfri lägenhet eller inte, inga problem med röklukt vad jag kommer ihåg ialla fall.

  Annars har vi hyrt privat de senaste 3 åren, 2 ggr på Las Pitas och 1 gång på Playa Feliz. I år har vi dock bokat med Fritidsresor igen för vi ville testa att bo på Tres Vidas! Va kul att vi kommer att vara där samtidigt! Vart åker ni ifrån? Vi åker från Landvetter.
   
 16. Thomas A

  Thomas A Medlem

  Hej Johanna!

  Det känns skönt att ni inte har känt någon röklukt, men det är klart att det finns ju inte så mycket som den kan fastna i.

  Vi flyger från Nyköping, men vi bor i Kumla två mil söder om Örebro. Men när vi väl bestämt oss för att resa så fanns det inga platser kvar på flyget från Örebro när vi kunde åka.

  Detta är vår första "långresa" med barnen så man vill ju att det ska bli bra. Och alla de förutsättningarna verkar finnas på Bahia Feliz.

  Det är bara flygresan man är lite orolig för, knappa 6 timmar och barnen har aldrig åkt flyg förut.

  Vi funderade först på Tres Vidas men då det inte fanns något tvårums alternativ där, så blev det Las Pitas.

  Håller med om att det kul att vi åker samtidigt, ni har ju en del erfarenhet av ön.

  Thomas A
   
 17. ak_gunnarsson

  ak_gunnarsson Medlem

  Har aldrig varit till Gran Canaria förut. Nu har vi dock bokat en resa till Bahia Feliz i maj med boende på Las Pitas.

  Har fått detta meddelande av Fritidsresor:
  Hotel Orquidea samt poolområdet på Bahia Feliz renoveras 21/4 - 29/6. Kan medföra någon störning inom hela området. Alla aktiviteter på Monte Feliz.

  Ni som har varit där förut, tror ni det har stor inverkan på området?
  Är pool-området på Monte Feliz OK, eller kommer det att översvämmas med folk när det andra poolområdet är avstängt?

  /AnnaKarin
   
 18. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej
  Monte Feliz poolområde är ju inte lika stort som det på Orquiedea så risken finns nog att det blir fullt både i och vid poolen under renoveringen. Annars är det rent och fräscht vid Monte Feliz pool. Det är ju endast en pool med en bit avdelad till barnpool.
  Cattis
   
 19. Lommen

  Lommen Medlem

  Vi brukar åka till Bahia vid denna tidpunkt, men vi avstår i år pga renoveringen, istället blir det Sunwing
  aguineguin
   
 20. Lommen

  Lommen Medlem

  Vi brukar åka till Bahia vid denna tidpunkt, men vi avstår i år pga renoveringen, istället blir det Sunwing
  aguineguin
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis