Bättre väder i juni?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Jessica, 13 februari 2005.

 1. Jessica

  Jessica Medlem

  Hej!
  Har nu i februari kommit hem från en vecka i Playa del Ingles. Precis som de andra turisterna saknade jag varma kläder!!

  Nu undrar jag hur Gran Canaria är på sommaren? Kan man åka dit i juni? Eller är september att föredra?

  Kan någon föreslå hotell där det bor blandade åldrar, eller där det bor ungdomar utan att det är ALLTFÖR livligt på hotellet? På hotellet jag nyss besökte fanns det nästan uteslutande pensionärer....

  Jessica
   
 2. n/a

  n/a Medlem

  Gran Canaria sommartid är mycket bra, stabilt väder med värme och sol men det blir inte sådär otäckt varmnt som runt medelhavet sommartid.

  Prisnivån sjunker också eftersom det är högsäsong för spanjorerna som reser dit från fastlandet för att fly värmen, och spanjorerna betalar inte vad som helst som vi skandinaver gör.

  Tyvärr så är kanarieöarna lite underskattat sommartid, men vill man inte ha tokhettan som runt medelhavet så är det utmärkt.

  Visst har jag varit med om saharavärmen som blåser in över ön med 50 gradig värme men det är ganska sällsynt och varar bara någon dag eller så till vinden vänder.

  Vintertid är vädret på holmarna väldigt nyckfullt, jag har varit med om ett regnrekord jan 2000. Det kom 300-400 mm på tre daga. Bilar kunde inte ta sig från Maspolamas upp till Playa ingles i ösregnet på 10 grader. Öste ner i tre dygn, hela dagvattenbrunnssystemet kollapsade. Dec 2002 samma visa otroligt regnande i ca två tre dagar, dammarna i bergen översvämmade, enorma lerfloder fyllde rännorna i Maspolamas med bråte och skräp. Så när det regnar på GC så kan det sparka igång ordentligt. En del på sajten skriver om att ihållande regn på Gran Canaria inte existerar. har väl inte upplevt det bara. Ja nu fick du lite av varje.

  Sommar på kanarieöarna är helt suveränt.
  September är också otroligt stabilt och bra.

  När det gäller hotell osv ska väl Playa del sol undvikas om man är yngre.
  Maspolamas också mycket äldre eller barnfamiljer.
  Hotellen runt Kasbah, Koka bla brukar vara lite blandad kompott. Kan vara svårt med det där beror mycket på tur också. Jag har mycket vänner bofasta både spanjorer och svenskar, så man är ju där lite då och då och man hålls ganska uppdaterad vad som händer.

  Lycka till!
   
 3. Pellis

  Pellis Medlem

  Instämmer med föregående skrivare att Gran Canaria är underbart på sommaren. Fantastiskt...
  Har varit runt medelhavet många gånger men här är klimatet bättre! Inte hysteriskt mycket folk heller.
  Jag ska åka i påsk och även i juli men den vistelsen som jag ser mest framemot är mina 3 veckor i sommar.
   
 4. Björn

  Björn Medlem

  Intressant att se att fler än vi planerar sommarsemester på GC. Vi har varit på ön tre gånger tidigare, en gång mitt i sommaren och det var nog de klart bästa veckorna, varmt men inte för varmt, lagom med folk. Vi bodde dessutom på en anläggning som inte finns med i sommarresekatalogerna så övriga gäster var övervägande Kanarier.
   
 5. Jessica

  Jessica Medlem

  Tack alla, för utförliga - och positiva - svar!
  Men jag blev lite nyfiken på ditt svar Björn: Hur valde ni ut det hotell ni bodde på, och som alltså inte fanns i sommarkatalogerna?

  Köpte ni flygstol och bokade hotell där nere?

  Vågar man i juni månad handla i denna ordning att man först köper den flygstol som blir billigast på sista-minuten och därefter ringer eller "knackar-dörr" för att boka rum? Jag tänker att om man inte bokat rum veckovis i förväg så är man friare att chansa in i det sista med billigt flyg. Eller vad säger ni? Hur gör ni? Jag har tidigare bara hållt mig till tidig-bokade katalogresor.
   
 6. Pellis

  Pellis Medlem

  Nu är jag inte Björn men svarar dig ändå och hoppas att du även får svar av honom.

  Det är ju ingen högsäsong där i Juni så att ordna boende tror inte jag är något problem, sök på Internet.

  Juli är väl lite mer beläggning. Vissa hotell har t.o.m "REA".

  Vi har eget boende och flyger alltid med Spanair, visst det är mellanlandning i Madrid och tar några timmar extra men när man flyger ner ofta så har man inte råd att betala fullpris för 3 barn på charter. Är du ung och flyger själv med kompisar kan man ju ta sista minuten som är hur billigt som helst i början av juni.
   
 7. swimmer

  swimmer Medlem

  Jag är en 33-årig kille som besökt Playa del Ingles sammanlagt 42 ggr under de senaste 15 åren.

  Jag har bott på en rad olika ställen, bl.a. Nilo, Koka, Corona Blanca, Jardin del Atlantico, Agaete Parque, osv.

  Jag besökte Playa del Inglés 2 ggr denna vinter. Första resan var en 2-veckorsvistelse i Januari på KOKA, och andra resan var en 4-veckors resa 15/1-12/2. Också denna gång bodde jag på KOKA. Som alla vet så var ju vädret på Gran Canaria det sämsta på 20 år, men jag ger inte upp. Nästa resa är bokad till den 25/05.

  Till Jessica vill jag säga att Gran Canaria är helt underbart att besöka på sommaren. Det blir nästan aldrig för varmt, och "draget" på disco pubarna i "gropen" på Kasbah är lika bra på sommaren som på vintern.

  Vad gäller boende så rekommenderar jag Corona Blanca. Hotellet finns som ett s.k. single-hotell hos Apollo, dvs man betalar inget extra ifall man vill bo ensam.
   
 8. Björn

  Björn Medlem

  Jessica!
  Det var samma anläggning som vi bodde på när vi var på GC första gången, eftersom vi trivdes så bra med både anläggningen och personalen ville vi bo på samma ställe när vi skulle dit igen, så vi blev lite besvikna till en början när vi insåga att hotellet inte gick att boka via charterbolagen.

  Vi hade ett visitkort från hotellet med alla deras uppgifter. Faxade en förfrågan och fick ett pris, som jag prutade på lite grann förstås. Kunde t o m välja vilken bungalow vi ville bo i, eftersom vi bott där tidigare visste vi ju vilken bungalow som hade bästa läget =).
  Parallellt med detta så bokade vi flygstolar. Extra kul blev det på Gando när vi skulle ta en taxi till Maspalomas, chauffören var från Las Palmas och hade inte den blekaste aning var vårt hotell låg.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis