Bergstur?!

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av thomas, 25 januari 2006.

 1. thomas

  thomas Medlem

  Hur gör man för att komam upp i bergen på Gran Canaria om man inte är så sugen på att hyra egen bil?! Finns guidade turer med Bil/buss? Priser? Hemsidor?

  Tips på bra bergsställen att åka till mottages tacksamt!

  /Thomas
   
 2. klara

  klara Medlem

  Det finns ett företag på GC, som anordnar guidade bergsturer. Företaget heter Rocky adventure. De har ett samarbete med reseföretagen. Vi åkte med always hösten 2004 och var uppe och vandrade på över 1900 meters höjd i Fatagadalen. Jag lovar, att det var en upplevelse som jag varmt kan rekommendera. Klara
   
 3. klara

  klara Medlem

 4. thomas

  thomas Medlem

  Tack Klara! Jag hade emellertid inte tänkt mig nån vandring utan bara en "lättare utflykt" med buss/bil (men det kunde ju inte du veta)
  /Thomas
   
 5. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Hej. När vi har varit nere i San Agustin har det lämnats lappar från ett norskt företag som gör olika bussturer runt ön. Säkert har dom samma turer i år. Man kunde åka på bergstur eller ön runt eller en tur till Las Palmas. Hoppas ni hittar någor som passar.
  KArin
   
 6. leffe

  leffe Medlem

  Thomas.
  Vi kan rekommendera både Ving och Fritidsresors ö-rundtur.Då kommer du upp till bl.a. Cruz de Tejeda. Turen med Ving går från söder till norr, medan Fritidsresor kör via Las Palmas och sedan söderut.
  I båda fallen finns det ett antal stopp så man kan gå ut och se på olika sevärdheter, såsom i Teror o Arucas. Kostnad ca. 30 euro p/p.
  På de här turerna kommer man också till Fataga. (Mest känt för oss svenskar därför att delar av Sällskapsresan spelades in här.)
  Ta med varma kläder för högst upp (när vi varit där runt nyår) så har det varit +2 grader och regn.
  Turerna bjuder på hisnande stup och serpentinvägar.
  L&M
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis