Blåsta igen!

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Riggan, 28 mars 2006.

 1. Riggan

  Riggan Medlem

  Läser varje dag vad som hänt på Gran Canaria. och läser idag att än en gång har ett svenskt par blivit blåsta på 100.000.

  Förstår inte hur det är möjligt gång på gång. Vi blir ju varnade varje gång vi kommer ner för dessa semesterklubbar och försäljarnas knep.

  När vi var nere nu i februari skojade jag med min man att det skulle vara roligt i studiesyfte följa med dessa lurendrejare för att se hur de bär sig åt. Är man vid sina sinnes fulla bruk går man bara inte på detta hur slipade de än är. Är det någon som har varit med på något "frälsningsmöte" för det är vad jag kallar dem?

  Riggan
   
 2. n/a

  n/a Medlem

  Jooo...

  En sak i sammanhanget är väl att de får vara ostörda i sin verksamhet, är väl lite bondfångeri? Att inte spanska polisen kan terra dom lite så att de inte får fritt spelrum är väl lite märkligt.

  Borde väl gå att komma åt verksamheten, med tillämplig lagstiftning eller iallafall en skärpning kanske av den? Någon annan kanske är mer insatt i spansk lag..
   
 3. Riggan

  Riggan Medlem

  Jag glömde nämna att när vi var nere nu sist så rådde reseledarna oss till att säga att vi är danskar.
  Danmark har tydligen en lag som gör att du kan ångra dig när du kommer hem. Men hur lätt är det för en småläning att prata danska??;)

  Riggan
   
 4. anni

  anni Medlem

  Jag förstår inte heller hur man kan bli intresserad, alla har vi väl läst i tidningar eller hört på andra sätt att man aldrig skall bry sig om dessa luraktiga försäljningsknep. Sunt förnuft kommer man ju en bit på vägen. Så lite får dom då skylla sig själva, tycker jag.
   
 5. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Eftersom jag hör till en av dem som låtit sig "luras" vill jag påstå att jag har en hel del KUNDSKAP i ämnet:

  * För det första måste man veta att som inom allt annat är det skillnad på olika. (Om Bilskojar-Lasses bilfirma lurar på dig en skrotbil betyder inte det att t.ex. Volvo/SAAB/Toyota-firmorna är bilskojare)

  * Svar på frågan hur dom kan övertala förnuftiga förhoppningsvis) nyktra försiktiga svenskar är att man har ett MYCKET väl genom-arbetat koncept där minsta detalj är noggrant kartlagd och förberett.
  (Det var mycket intressant att, i efterhand, fundera igenom försäljnings modellen).

  * Danmark har ingen särställning i detta fall vad deras lagstiftning anbekommer (detta är bara ytterligare en skröna).

  * Spansk (och övrig europeisk) lagstiftning skyddar oss mot detta men då måste man anmäla överträdelsen (Sverker i Umeå kan inte fungera som dommare i spanskt rättsväsende).

  *Avslutningsvis är jag MYCKET nöjd med min Timeshare-lägenhet i Anfi Beach Club, Anfi del Mar.

  Ekonomiskt är det ingen jättestor vinstaffär men om man som vi nyttjar lägenhetsveckan varje år tjänar vi dock några kronor på det hela.

  Hälsningar från en lycklig Anfi-ägare
  Jan E
  PS
  Anfi-stranden finns till enbart tack vare oss andelsägare
  DS
   
 6. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej, Jan E!
  Missförstå mig rätt. ANFI är ett underbart paradis och jag är glad för din skull att du är nöjd. Vi har vänners vänner som köpte förra året. De är också nöjda. Numera kan man också hyra lägenheter där utan att köpa in sig.

  Tyvärr är det väl som med allt annat man hör bara om alla som känner sig lurade. Men jag kan ändå inte fatta att man skriver på papper på något man inte vill ha. Särskilt inte när det handlar om så mycket pengar, eller hur?

  Det är som om när jag går in i en bilaffär måste köpa en bil för att försäljaren tycker att jag ska köpa den. Vill jag inte ha den går jag ju, eller?

  Sedan ville jag också höra andras åsikter , båda nöjda och missnöjda :)

  Riggan
   
 7. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Min avsikt är inte att försvara Timeshare försäljningen. Vad jag vill är att få lite mer av seriositet i diskussioner om Timeshare.

  Jag vill på det absolut höja ett varningensfinger för semesterklubbsäljarna, dom är skickliga och dom har ett otroligt genomarbetat koncept.

  Är ni inte intresserade/har ni inga som helst tankar på att köpa en andelslägenhet ta inte ens emot lotterna far INTE till "visningen".

  Bilskojar-Lasse spelar inte ens i gärdsgårsserien, dom här företagen spelar i eliternas elitserie.

  Hälsningar
  Jan E
   
 8. leffe

  leffe Medlem

  Hej.

  Frugan och jag har två gånger gått så långt att vi tagit emot lotterna och skrapat.
  Naturligtvis högsta vinsten på den ena.

  Sen har vi tittat på "skojarna" och sen på varandra.

  Vårt beslut har varit att skänka högsta vinsten tillbaka till "skojaren".

  Konstigt att dom inte blir glada över att få högsta vinsten av oss. ;)

  Vi var nere under jul o nyår och tog faktiskt inte en enda lott.
   
 9. rogman

  rogman Medlem

  Känner att jag måste säga nått om detta med Anfi kontra andra Timeshare skojare, detta utan att välja sida. (Om det nu går) :D
  Det finns många skojare där man blir lurade på konfekten. Försäljarna på Anfi är precis lika slipade och tjatiga som alla andra med en stor skillnad.
  Här får man faktiskt del i en lägenhet när man lägger ut en mindre förmögenhet, och de är riktigt lyxiga. Har varit inne på en rundtur och ett besök hos en kompis. Sen får var å en avgöra om det är dyrt eller billigt. (se tidigare inlägg i annan tråd)
  Bästa sättet att köpa liknande lägenheter/bungalows är fortfarande på hemmaplan, där DU har kontroll över affären. Allt enligt ett inslag i Sverkers show :) för några år sedan.

  Ska försöka skicka bilden på mig å min "fru" å min "son" under rundvandringen när vi inte skrev under nått.....


  Ps Jan E, det var nog meningen från början att Anfi Beach skulle bara vara till för de boende. Men nuförtiden så är den nog allmän.
  Det märker man specielt på helgerna när alla kanariska familjer kommer ned med sina familjer och tillbringar hela dagen där med Parasoller, matsäck, kyllåda och bollspel. Ds
   
 10. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Helt rätt Rogman, Anfis "säljare är mycket slipade och (tyvärr) MYCKET tjatiga.

  Även vi som redan äger lägenhet blir varje gång antastade (och då menar jag antastade) av dessa säljare (som i detta sammanhag kallar sig servicevärdar och påstår sig vilja ge oss nödvändigm nyttig information). Deras enda syfte är att få oss "uppgradera" dvs köpa större lägenhet eller lägenhet i nyare Club (t.ex. Gran Anfi) alternativt köpa till ytterligare veckor.

  Det är det ENDA negativa med en vistelse på Anfi.

  När det gäller stranden så satsade Björn Lyng (Anfis skapare) stora pengar i att anlägga stranden med den vita sanden från Västindien men enligt Spansk lag får inte stränder ägas av privata intressen. Han skänkte då hela härligheten till kommunen Mogan (säkerligen erhöll han en och annan förmån för denna "uppoffrande" handling).

  Därför har nu ALLA möjlighet att använda stranden (och jag tycker alla skall ta till vara på den möjligheten). Det räcker mer än väl att respektive Anfi anläggning är omgivna av höga staket och bevakade av vakter (fast dom är mycket vänliga, inte alls som en krogvakt i Sverige). Jag tycker detta är mycket tråkigt men blivit nödvändigt pga stöldräder och skadegörelse. Jag får försöka stå ut med det även om det strider mot min blåögda idealistiska grund syn.

  "Alla människors är lika värda och skall ha samma rättigheter"

  Jan E
   
 11. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej igen Jan E.
  Jag anser inte att jag är oseriös när jag ifrågasätter hur det är möjligt att så många känner sig lurade. Har man skrivet på så har man och jag tycker det får stå för dem om de känner sig lurade.
  Har själv varit inom säljbranchen. Därför vet jag att jag aldrig skulle skriva på ett papper om att köpa Timeshare om jag inte vet att det är det jag vill ha.
  Samtidigt vet jag många som är helnöjda och de kommer aldrig till tals man hör bara om alla som blir lurade.
  Själv är jag nöjd med charter även om sönerna tycker vi borde köpa hus eller lägenhet söder över på grund av min värk.
  Tyckte jag ville få igång diskussion så att alla nöjda ochså får säga sin mening[8D]

  Riggan
   
 12. n/a

  n/a Medlem

  Timeshare företagens tvivelaktiga metoder att kränga lägenheter nere i solen..????

  Bara tillvägagångsättet är tvärskumnt..att det skulle vara en bra affär för oss vanliga är en myt..bara företagen gör en bra deal...att det skulle finnas nöjda kan bara vara ett fåtal..
  Sitta och betala skjortan för att vara på samma ställe år ut år in..

  När man kan använda pengarna till lite annat resande och kanske se något mer..tycker att hela historien med timeshare snacket verkar vara snömos....

  Går man på en sån grej är man antingen packad..eller mindre vetande... :)
   
 13. Emtehed

  Emtehed Medlem

  *När jag gjorde dealen med Anfi var jag INTE packad (men efteråt firade vi lite väl mycket).

  *Som jag tidigare skrivit är det ingen affär man blir super rik av men våra kostnader för boendet (med den standard) understiger klart kostnaden för vad, till och med du, skulle lyckas ordna.

  *Vad det gäller boende på samma ställe finns möjlighet att "byta" sin lägenhet till andra lägenheter på andra platser över hela jorden (vi har nyttjat den några gånger men känner att Patalavaca/Arguineguin är "vår" plats på jorden.
   
 14. n/a

  n/a Medlem

  Men hallå...

  att det Är en dålig affär vet vi väl alla..vore det en bra grej som du beskriver så skulle vi komma till företagen självmant..inte på någon hjärntvättar show..heller...eller lurendrejerier med skraplotter ..??

  Vad jag kan fixa på Gran har du ingen aning om min vän....har väl inte kört någon brat stil här..att använda sig av timeshare svängen för att åstadkomma någonting tror jag är helt fel väg att gå...
  Men det var ingen personlig grej riktad mot dig utan en ganska allmängiltig uppfattning om timeshare..
   
 15. Emtehed

  Emtehed Medlem

  En av mina många goda egenskaper jag har är att jag inte har några ömma tår så jag tog inte ditt inlägg personligt (dessutom är jag mycket duktig på ekonomiska kalkyler).

  No hard feeling
  Jan E
   
 16. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Nu går jag och vinner lite pengar på travet så jag kan köpa lite fler Timeshare-lägenheter.
   
 17. n/a

  n/a Medlem

  Ok...håller med...

  Timeshare tramset hoppas jag vi slipper i fortsättning..vi vill inte ha fler som trillar dit...speciellt inte vi som inte kan kan det där med ekonomiska kalkyler...kan väl bli förödande konsekvenser för oss oförstående..javisst ägnar mig gärna åt seriösa diskussioner..timeshare är definitivt inget seriöst...:D
   
 18. Pellis

  Pellis Medlem

  För det första måste jag som "halväkta norrländska" säga att det verkligen har berikat mitt liv att bo någon annanstans i livet än i huvudstaden. Tänk vilka perspektiv man får på tillvaron *ler stort*! En annan sak jag vill citera från Xerxes: "Sitta och betala skjortan för att vara på samma ställe år ut år in.."

  Det här har jag fått försvara från första dagen jag blev husägare på Gran Canaria. Våran sommar vinterstuga kostar inte mer att äga än ett hus i Skärgården eller en lhg i Åre/Sälen. Lägg därtill resan upp till Åre/Sälen + liftkort?! Ja, pengarna springer iväg...

  Sen ledsnar du på att åka till snön och känner att du ändå måste till solen. Hostar upp 30.000:- till, no problems.

  Aldrig någonsin hör jag någon klaga på vänner och bekanta och deras val av sommarställen (fjällstugor) i Sverige men så fort de gäller utomlands så får man en massa kommentarer. Såå tråkigt att åka till samma ställe! Det är väl inget hinder att åka någonannanstans för det? Eller?

  Jag skulle aldrig säga; Men gud vad tråkigt att äga ett hus på Gotland! Åka dit år efter år!

  Nä, vi gillar att ha landet på Kanarieöarna, slippa klippa gräsmattor, slippa regn och regnställ, slippa se maken måla vindskivor och allt annat så bara MÅSTE fixas.
   
 19. n/a

  n/a Medlem

  Vi snackar timeshare här Pellis inte investment i egna hus.. känner till många som har sommarställen i Costa Blanca och andra håll utomlands..

  Värst vad du jämnt får försvara dig då först att du åker till Gran Canaria sen att du köpt hus där..alla blir vi saliga på vår grej...

  Jag är nog den där rastlösa typen..vill se olika grejer...men man vet väl inte man blir väl gammal så småningom och ändrar sig...och ingen har väl här på forumet kritiserat dig för dit husköp där...vad jag vet...:)
   
 20. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej, alla skrivglada!

  Kunde väl aldrig ana att jag skulle dra igång ett Hot Topic när jag skrev mitt första inlägg om Timeshare. Det var en riktig brandfackl. Var och en har rätt att göra det som är bäst med utgångspunkt från er sida.

  Det jag hängde upp mig på är att så många kommer hem och känner sig "lurade"! Vet inte ens om jag skulle berätta om det om det vore jag.

  Jag skulle jättegärna ha en Timeshare, men om man inte råd så är det så och jag är inte avundsjuk på er. Det är er väl unt att äga en. Men det är bara de som känner sig lurade som "skriker" ut det.

  Vi har stuga på Öland så att åka till samma ställe kan jag mycket väl tänka mig. Vi åker ju till San Augustin 1 gång om året och det trivs vi med.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis