boende i p rico

Diskussion i 'Boende på Gran Canaria' startad av muts59, 12 maj 2007.

 1. muts59

  muts59 Medlem

  Hej på er.

  Vi är ett par som kommer att flytta ner till P Rico innom några år,när pensionen är klar,,,,,
  Skulle vilja ha lite info om vad vi bör tänka på inför flytten, av några som redan bor där. Vi har ännu inte köpt någon lägenhet , men vi åker ner i mars/april 08 och då blir det lite kollande på lägenheter[8D] Hoppas komma i kontakt med några "fast" boende i P Rico.

  Mvh// Mats o Denisè
   
 2. n/a

  n/a Medlem

  Puerto Rico är känt här som norrmännens omrade sasom San Agustin är svenskarnas.Där ligger den Norska privatskolan och sjömanskyrkan ,de svenska ligger i San Agustin.Naturligt alltsa att det blivit sa att man söker sej till sitt folk.
  Jag tror att det finns skandinavisk fastighetsmäkleri där.I kyrkan brukar de sättas upp annonser om allt.Bra stálle att fa info pa och dessutom har de fika och mat och en underbar utsikt mot havet.Kyrkorna här gör ett fantastiskt arbete genom att man där träffar andra fastboende och alla är hjälpsamma med att hjälpa de nya till rätta.De haller ocksa med bibliotek och filmuthyrning har all möjlig aktivitet och ingen kräver att man maste ga pa gudstjänsterna.Man behöver inte vara religiös för att umgas där.
  Mitt tips är att ni besöker de bada kyrkorna när ni kommer och kolla anslagstavlorna.Jag skulle ocksa hyra först innan köpet,det är lättare att veta vart man verkligen vill bo da.Jag har bott över 5 ar i syd och nu 2 och ett halvt i Las Palmas.
  Lycka till
  Canaria
   
 3. muts59

  muts59 Medlem

  Tackar så mycket för svaret men det är nog p rico som vi vill bo, vi älskar den " byn " trots alla norrmän,,,,och dom är ju ganska trevliga att ha att göra med, eller hur,,?? Vi har oxå tänkt att hyra först men tyvärr e det ju ganska svårt att hitta någon bra lägenhet att hyra, och om man hittar någon så är det ju ganska dyrt. Tipset om kyrkorna var bra, skall kolla detta när vi kommer ner. Alla andra "tips och trix" e välkommna[8D]

  Tackar på förhand

  Mats o Denisé
   
 4. LaSirena

  LaSirena Medlem

  Hej!

  muts59: Kul du har samma tanke som vi men vi har redan inskaffat en lägenhet i PR. Dock några år kvar till pension.

  canaria: Jag har varit mycket i PR men helt missat sjömanskyrkan var ligger den?

  PS: jag har inte uppfattat att det är så mycket norrmän här....
   
 5. rogman

  rogman Medlem

  LaSirena: sjömanskyrkan ligger visserligen rätt nära "Putte", ca 3 km därifrån men byn heter Arguineguin. Norska Skolan ligger inte så långt därifrån, väldigt nära Anfi Beach, vägg i vägg med Valle Marina, det norska hälsocentret.
  I Putte bor det nog en hel del norrbaggar oxå men de flesta bor nog i Arguineguin.
  I samma by finns även ett norskt hembageri...om jag inte missminner mig. Men du har rätt norrmännen e mkt trevliga att umgås med.:) Kan rekomendera JukeBox en bar i Patalavaca som både har norsk tv och norsk personal.
   
 6. LaSirena

  LaSirena Medlem

  rogman: Tack för upplysningen om det där med sjömansskolan jag misstänkte att den inte låg i PR. :)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis