Bulgarien eller Kanarieöarna och Gran Canaria?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Katta och Jocke, 7 december 2004.

 1. Hej,

  Då vi bara har rest 1 gång tidigare i vårt liv så undrar vi om någon varit på båda ställena och som kan uttala sig om Bulgarien vs Kanarieöarna?

  Vi var på Gran Canaria (Puerto Rico] i somras, där var mycket fint, trevliga människor god mat och dryck m.m.

  Ska nu åter boka en resa och hört mycket gott om Bulgarien med och skulle behöva lite råd.

  Tack för hjälpen!

  MVH Katta & Jocke
   
 2. Pellis

  Pellis Medlem

  Jag har inte varit i Bulgarien men min mamma har varit där och hon återvänder aldrig dit igen. MEN observera att hon är pensionär och kanske har en annan synvinkel än vad man har om man är ung. Fantastiska stränder men i övrigt ganska "schabbigt" och smutsigt. Billigt att leva...
  Mycket elände och fattigdom med barn och föräldrar som arbetar ihop som ficktjuvar. De fick alltid vara på sin vakt för att inte bli lurade och den känslan har hon aldrig haft på Gran Canarie.

  Ja, nu har jag förmedlat vad hon tycker, inte så positivt men ett litet svar att ha i åtanke.

  Men åk dit och bilda er en egen uppfattning. Gran Canaria finns definitivt kvar om ni vill åka dit igen :) vilket jag såklart tror att ni vill

  Lycka till med resvalet!
   
 3. Tack för ditt svar, vi har övervägt och jämfört allt möjligt angående resmålen och kommit fram till att det vore dumt att chansa. Vi vet vad vi får om vi åker till Puerto Rico och Kanarieöarna = riktigt trevligt. Så valet är klart*L*
   
 4. Flash_Rocker

  Flash_Rocker Medlem

  Hejsan!

  Jag har varit både i Sunny Beach i Bulgarien och Playa Del Inglés på Gran Canaria.

  Det beror vad man är ute efter. Personligen tycker jag att Gran Canaria är bättre, åker dit igen i december.

  Kanarieöarna har ett otroligt behagligt klimat. I Bulgarien kan det regna flera veckor i sträck om man har otur.

  Det finns för och nackdelar med båda! Men jag föredrar absolut Gran Canaria framför Bulgarien.

  Bulgarien är ju väldigt billigt fortfarande, en stor stark för mellan 6-12 kr, mat för 35-100 kr, vi åkte taxi till Varna (ca 20 mil tur o retur) för 477 kr (säkert ett överpris med Bulgariskt mått mätt, men billigt för oss) då guidade även chauffören oss precis dit vi ville.

  Sunny Beach ser ut som Kiviks marknad ungefär, inte så fint direkt, men då kan man fara till Nessebar alldeles intill, men det börjar med bli förstört det med. Stränderna är oerhört vackra, men vid lugnt vatten var där fullt av blodiglar.

  Maten smakar inte så bra (kött) i Bulgarien, man får beställa grillat om det ska va bra. Men är man utomlands så ska det ju smaka lite annorlunda tycker en vissa, fast i Playa Del Ingles smakade det som hemma, mycket fin mat. Speciellt om man gillar biff och oxfile som jag gör, hehe...

  Jag föredrar absolut Spanien trots att det blivit ganska dyrt där, men det skulle det ju även vara i händelse av en semester i Sverige, eller hur? Då är nog Kanarieöarna något billigare.

  Jag hoppas du fick ut lite av detta svar.

  @Pellis
  Vad det gäller ficktjuvar tror jag nog att Gran Canaria är en lika stor kålsupare som Bulgarien, men i Bulgarien kan små barn följa efter dig för att tigga pengar, det kan vara jobbigt.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis