Cabincrew

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av AnneliH, 17 februari 2009.

 1. AnneliH

  AnneliH Medlem

 2. cattis2

  cattis2 Medlem

  Jag har funderat många gånger på varför man inte får ha digitalkameran igång under start o landning. Nån som vet?
  Cattis
   
 3. anneghost

  anneghost Medlem

  Jag har köpt hennes bok och den är riktigt rolig. Satt och småskrattade och fällde även några tårar...Rekommenderas

  Annelie
   
 4. Peter_W

  Peter_W Medlem

  Måste väl ha med ifall det ev. händer något så inte lösa föremål far iväg som projektiler i kabinen, låter som sunt förnuft?


   
 5. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Är det inte så att det inte får förekomma några störningar på radiotrafiken mellan piloterna o trafikledartornet (mobiltelefoner)...och för allas säkerhet då får inga elektriska prylar vara på. Någon som är pilot eller flygvärdinna som vet?

  AnneliH som längtar till solen
   
 6. luckyjoe

  luckyjoe Medlem

  Jag har filmat flera gånger när vi lyft/landat utan att någon sagt något om det?

  Jojje
   
 7. cattis2

  cattis2 Medlem

  Jag filmade när vi startade från Gando i dec. Men jag frågade flygvärdinnan, och det är inte tillåtet att filma med vare sig digitalkamera eller videokamera sa hon, så jag fick gömma kameran för jag ville ju ha en film från när vi lyfte[:p]:D.
  Cattis
   
 8. Cina

  Cina Medlem

  Här är vad jag har fått veta..
  Användning av elektronisk utrustning ombord

  Elektronisk utrustning som utstrålar elektromagnetisk energi får inte användas ombord på flygplanen, då de kan påverka de elektroniska flygsystemen. Följande utrustning är tillåten att använda ombord, förutom under start och landning, samt när skylten "Fasten seatbelt" är tänd:

  Bärbar PC med externa enheter
  Radio och TV-mottagare
  Ljud- och videoupptagare- eller inspelningsutrustning
  CD-spelare, Minidisc och MP3-spelare
  Elektroniska leksaker
  Bärbar GPS
  Personsökare
  Elektronisk rakapparat
  Annan elektronisk utrustning som t ex hårfön, tandborste etc.
  Mobiltelefon får endast användas när flygplanet är parkerat. Vi uppmanar dock till begränsad användning av mobiltelefon, av hänsyn till medpassagerare.

  Cina
   
 9. AnneliH

  AnneliH Medlem

 10. Björn

  Björn Medlem

  Filmningsförbudet gäller nog bara oss "privatpersoner" [:0] för den som såg förra veckans Stockholm Arlanda kunde snabbt konstatera att man filmade både start och landning på Gando.
   
 11. tjollan

  tjollan Medlem

  Men varför filma om det kan riskera flygningens säkerhet?
   
 12. mickemaria

  mickemaria Medlem

  Om det skulle riskera flygningens säkerhet, skulle man nog inte få ta ombord kameror ;)
   
 13. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Jag tror också det kan förorsaka flygets säkerhet, att kamerna får vara med ombord vet jag inte, men varför skulle dom säga så och oroa folk i onödan om det inte hade varit några problem??? nä säger jag stäng av mobiler kameror och allt annat som kan oroa flyg säkerheten. Själv är jag jätte noga med att maken stängt av sin mob, och kollar ofta runt omkring om andra gjort det samma, antar det beror på att jag är så hi mla flygrädd,[:0] och igen varför säga så om det inte finns fog för det, nä säger jag det måste man respektera. Ord från en som är fruktansvärt flygrädd

  Marie:)
   
 14. coconut

  coconut Medlem

  Men ska kameror vara avstängda och icke använda på flyget me?? Trodde det bara gällde mobiler för att de stör, kanske har jag läst inläggen slarvigt här nu å missuppfattat...
  Men vi har ofta uppe vår kamera å fotar på flyget...pinsamt värre isåfall om det e förbud på detta...

  Ha en go söndag
   
 15. tindaya

  tindaya Medlem

  Hej på er alla :D
  Min dotter som arbetar på Malagas flygplats på ett handlingsbolag fick igår påpekat av Guardia Civil att hon inte sagt till passagerarna på "hennes" plan att det var förbjudet att fotografera. Igår hade det varit mycket jobb på flygplatsen så hon hade missat det. Hon lovade att idag ordentligt ta reda på anledningen till förbudet. Hon trodde inte att det hade med själva flygsäkerheten att göra. Kan det kanske handla om bl.a. de andra passagerarnas rätt till anonymitet . . .[?](egen vild gissning [:eek:)])
  Anette :)
   
 16. cattis2

  cattis2 Medlem

  När vi flög sist sa de att man inte fick ha digitalkameran igång. Och om man ville använda den under resan skulle man bo om lov till det[:0].
  Cattis

   
 17. coconut

  coconut Medlem

  ojdå..nåt å tänka på nästa gång vi flyger då...
  just de fär med att man ska få känna sig anonym har jag tänkt på när jag kollat in bilder där en hel massa folk e med i bakgrunden...men jag brukar fota ut genom fönstret bara å sen på mina kottar...brukar inte komma me nåt annat...
  ska bli intressant att få höra anledningen tindaya....
   
 18. tindaya

  tindaya Medlem

  Nu har dottern ringt och hade fått besked att det är ABSOLUT FÖRBJUDET ATT FOTOGRAFERA SÅVÄL PÅ PLATTAN SOM INNE I FLYGPLANET. Anledningen: Inne i flygplanet för att det kan orsaka magnetiska störningar (vilket nog är omöjligt så väl som flygplanen är skyddade). Verkliga anledningen: Terroristdåd skulle kunna planeras utefter fotografier. Gissar att flygpersonalen tycker det är enklare att säga att det är för flygsäkerheten istället för att veckla in sig i ämnet terrorism . . . vilket ju i och för sig också har med flygsäkerheten att göra förstås men på längre sikt om man så säger [:0]
  Anette :)
   
 19. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Bra att få reda på, i synnerhet eftersom jag e så rädd[:eek:)]:)
   
 20. coconut

  coconut Medlem

  Tindaya...intressant....då vet man det å får hålla kameran i styr så man slipper en tillsägelse....
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis