Danslektion

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Cina, 29 december 2007.

 1. Cina

  Cina Medlem

 2. big

  big Medlem

  Trots att det var snudd på 70tals tönt varning på den kursen :D[}:)]

  Men var inte Baccara ffrån Las Palmas eller nån stans på GC om jag inte miss minner mig ??

  Härliga tjejjer som försvann lika fort som dom dökupp [xx(] åtminsyonde här hemma i svedala.  Mvh:Steffe
   
 3. Bronzom

  Bronzom Medlem

  Big !!:D Baccara var inte från Las Palmas !

  Här lite om vilka dom var. Baccara var en spansk duo bestående av Mayte Mateos och Maria Mediola som fick några stora discohits i slutet av 1970-talet: "Yes Sir I Can Boogie"(1977), "Sorry I'm a Lady"(1978), "Darling" (1978) och "The Devil Sent You to Lorado"(1978). Baccara höll ihop 1977-1982. Sålt över 40 miljoner skivor.

  Gruppen deltog i Eurovisionsschlagerfestivalen 1978 med låten Parlez-Vous Français? och hamnade på en sjundeplats. Det finns numera två uppsättningar av gruppen Baccara; den ena består av Mayte Mateos (originalmedlem) och Cristina Sevilla och den andra av Maria Mediola (originalmedlem. Den förstnämda uppsättningen deltog även i semifinalen av den svenska Melodifestivalen 2004 i Göteborg med melodin Soy Tu Venus.;)
   
 4. big

  big Medlem

  [:I] Vad vet jag [:p]

  Har nu letat vart jag hört detta att dom kom ifrån GC.
  Börgade ett tag att tvivla, men se där var det, med skillnaden att det var Kanarieöarna och inte specifierat GC.

  I Aftonbladets reseguider (trovärdig källa ;) )
  Skriver dom under titeln "5 kända personer med kanarieanknytning"

  citat: "Baccara" Jodå, den kultiga 70-talsduon med oförglömliga hittar som "yes sir i can boogie" och "par-lez-vous Francaris ?" kommer faktiskt från Kanarieöarna och upptäcktes av en Tysk producent när de sjöng på en turistkrog. Slut citat.

  Om detta är sant eller ej lämmnar jag öppet :D

  Mvh:Steffe
   
 5. Cina

  Cina Medlem

 6. Cina

  Cina Medlem

 7. tindaya

  tindaya Medlem

  Hittade detta på Wikipedia: "Baccara bildades 1977 av de spanska dansöserna Mayte Mateos (född 7 februari 1951, Logroño) och María Mendiola (4 april 1952, Madrid)."

  Jag läste någonstans (minns ej var)häromdagen att de sedermera flyttade till Kanarieöarna. Så jag tycker gott man kan säga att de kommer från Canarias :D:D

  GOTT NYTT ÅR [:eek:)]

  Anette
   
 8. sussie

  sussie Medlem

 9. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Cina vilka roliga länkar:D...ha..ha..den första "danslektionen".. han såg ut som en tupp (jag har sett den i ett annat sammanhang med en finsk discolåt och där blev den riktigt rolig)...den andra såg mest ut som "dirtydansing" den tredje länken ....de kunde dansa riktigt bra.
  Det roligaste som finns är att sitta vid Kashbah vid "plattan" och titta på de äldre "originalen" som är där för att dansa...och gör det riktigt bra...sist vi var och tittade fanns där just en sådan "lärare" som instruerade alla som ville lära sig det som han dansade...och det var riktigr roligt att se dem på rad och göra precis som han gjorde:D

  AnneliH som längtar till solen
   
 10. big

  big Medlem

  Mmmm.. [:p]
  Skulle vilja träffa en danspartner som har SÅN fantasi [}:)];)[:p][:I]
  och vilken friktion!!!
  mäste blivit varmt å gott, inga långfillingar behövdes där :D[:I];)

  Mvh:Steffe
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis