Den nya influensan-A(H1N1)??

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av wesse, 15 november 2009.

 1. wesse

  wesse Medlem

  En liten undran[?] hur är det med svininfluensan på GC[?] det har varit väldigt tyst om den.[:0]
  Elsueco har du någon rapport från SA[?]
  Giggis och Emtehed ni har ju nyss varit på plats.(välkommen hem:))hörde ni något[?]
  Tindaya, hur ser det ut på fastlandet[?]


  wesse som längtar till väärmen igen
   
 2. Pellis

  Pellis Medlem

  I somras stod det i Dag & Natt att en hade dött i svininfluensan inne i Las Palmas. Hur det är idag vet jag inte men det borde någon kunna svara på som är på plats!

  Jag har vaccinerat mig och hade d*äv*lsk* ont i armen efteråt!
   
 3. tindaya

  tindaya Medlem

  Vad jag förstår är det 85 dödsfall i Spanien inkluderat 2 barn på 4 och 13 år som dog i torsdags och ingen av barnen hade andra bakomliggande sjukdomar.Imorgon startar vaccineringen av personer inom riskgrupperna. Här diskuteras om man skall eller inte skall vaccineras sig trots man tillhör riskgrupperna. Min dotter som arbetar på flygplatsen och räknas in bland riskgrupperna tänker inte vaccinera sig t.ex.

  Enligt spansk press ligger dödsfallen på 0,013%, lägre än den vanliga flunsan som ligger på 0,5-1% om jag nu läst riktigt rätt . . .

  Vet inte hur det är i Sverige, men här på fastlandet i varje fall verkar folk ta det lugnt, märker ingen hysteri alls. Folk oroar sig så klart men det är inte något som tar överhanden.
  Anette :)
   
 4. anamogán

  anamogán Medlem

  Pellis, jag har också vaccinerat mig (efter många velande hit och dit...) jag fick nästan på en gång jätte ont i muskeln som de vacc. i. Har fortfarande ont där nu 3 dagar efter även om det blivit lite mindre. Alla som jag känner som tagit den har haft ont i armen flera dagar efteråt.

  Jag undrar också hur det är i Spanien? Är också en av anledningarna varför jag tagit den ifall man åker dit eller något annat land.

  /Anna :)

  P.S. Måste naturligtvis säga att jag mådde ändå mycket bra efteråt, ingen feber eller illamående bara ont vid insticksstället och det kan man ju leva med.... Jag ångrar inte att jag tog den!!
   
 5. Jigson

  Jigson Medlem

  Har vaccinerat mig.
  Kände absolut ingenting, undrar om jag verkligen fick nån spruta ?

  Janne
   
 6. Bumpen

  Bumpen Medlem

  I valet och kvalet om jag ska vaccinera mej. Även om jag brukar klara mej från flunsan när den går. Och aldrig ens behövt tagit penicillin för något.
  Så börjar det väga över för att ta en spruta. Om så får jag en måndag vecka50 om jag vill :D
   
 7. cattis2

  cattis2 Medlem

  Jag fick sprutan 14 okt tillsammans med mina barn. Jag fick ont i armen i ca 1,5 vecka. Ena grabben o dottern fick feber och ont i huvudet som var snabbt övergående. Jag tror det hela är uppskrivet av medierna. Det dör ju folk av den vanliga årliga influensan med....
   
 8. Jigson

  Jigson Medlem

  Hade tänkt att skippa sprutan , men blev lite nojig, vill inte riskera att bli sjuk till resan i dec.

  Janne
   
 9. SuperMita

  SuperMita Medlem

  Jag tänker ta, just för att jag ska resa i december. Man vet ju inte hur det funkar där nere med deras vaccination.
  Om Sverige har bestämt att vi får ta sprutan gratis så tror jag det är allvar!
   
 10. tjollan

  tjollan Medlem

  Ja enda orsaken att jag skulle ta sprutan är lite "ego" av mig d.v.s att jag ej vill bli sjuk i december när man far. Fast ltie snurvlig är jag redan vem vet man kanske har eller haft den men inte vetat om det.
   
 11. Har också tagit spruten. Kändes mindre än ett myggbett. Inga besvär efteråt heller.
  Har tagit spruten för att inte smitta andra t.e.x mina barnbarn.
  Man får inte bara tänka på sig själv.
  Varma hälsningar från Småland
   
 12. Gia

  Gia Medlem

  Jag och min dotter har tagit vaccinet. Jag fick ont i armen och det höll i sig i ca 3 dagar, min dotter hade ont lite längre än mig och hon fick också lite feberfrossa natten efter injektionen. Jag är glad att jag vaccinerat mig för förhoppningsvis ska vaccinet skydda mig och då också göra att jag inte smittar andra. Jag har barnbarn varav det yngsta bara är 6 mån och ännu inte hunnit få vaccin. Man ska tänka på att det tar 2 v innan vaccinet har effekt och man bör också iaktta försiktighet för det är ju inte till 100% säket att vaccinet verkar på alla individer. Här i Örebro län är influensan utbredd och min skolkamrats dotter, 20 år och med 34 dagar kvar till förlossning fick influensan i torsdags och har legat inlagd och fått Tamiflu. Tjejen är feberfri och på bättringsvägen nu men hennes sambo och svärmor har också fått influensan. Den här gravida tjejen har aldrig varit riktigt sjuk i influensa tidigare och trodde att hon skulle klara sig denna gången och avstod därför från vaccination trots att hon tillhörde en riskgrupp.

  Gia
   
 13. tjollan

  tjollan Medlem

  Varför får man inte tänka på sig själv? Jag är rädd om min hälsa och känner mig ltie osäker på vaccinets biverkningar i framtiden. Men var och en gör ju som dom känner passar en själv. Jo Dennis samma här jag tror vaccinet har fastnat någonstans mellan Stockholm och "yttre" Stockholm :)
  Här får vi vaccineras vecka 49 först ska alla asylsökande vaccineras.
   
 14. SuperMita

  SuperMita Medlem

  Tog sprutan i lördags och bara lite öm i armen. Hoppas att det stannar vi det. Fuerte here I come!
   
 15. Cina

  Cina Medlem

  Nu vaccineras barn och ungdomar från 6 månader upp till 18 år
  Eftersom vaccinet levereras i omgångar kan inte alla vaccineras på en gång. Nu vaccineras barn och ungdomar från 6 månader upp till 18 år som inte ingår i riskgrupperna.
  Detta är vad som sägs i Stockholm.
  Att asylsökande ska gå om i kön har jag inte hört ,de måste ta andra vaccinationer eftersom de kommer från länder där de aldrig har fått vaccin. De kan bli smittbärare av TBC.polio .etc.

  Hoppas vaccinet kommer snabbt nu..det behövs .
  saludos Cristina
   
 16. tjollan

  tjollan Medlem

  Jag tror att asylsökande tar före i och med att många kan komma från länder där dom inte har något skydd alls så det är inte mer än rätt kan jag tycka.
  Vi har nog en hel del medeciner i oss redan.
  Men nu skenade jag i ämnet sorry!
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis