Det bästa med att vara hemma igen...

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Pellis, 6 januari 2008.

 1. Pellis

  Pellis Medlem

  ...är att man kan planera och ha en ny resa framför sig i framtiden!!!:D. Tycker mina tre veckor där nere har svischat förbi i en hiskelig takt. Jag har varit extremt lat nästan hela tiden, dock ej sista veckan.

  På vägen ner träffade jag Solis på planet och det var roligt att få ett ansikte på en Forumkompis.

  Som vanligt är vi inte den mest kulturella familjen som åker runt och kikar på Katedraler eller Museum, tycker dagarna passerar ändå. Har inte åkt iväg till en enda strand förutom närliggande då. Första veckan var ju ensam med min lilla skugga som följer mig överallt = Melker. Vi handlade och föreberedde julen, var inne i Las Palmas och uträttade lite ärenden + shoppade på El Cortez Ingles (färsk dill bl.a). Vi klädde julgran och pyntade. Den första veckan var vädret sisådär, två svinkalla dagar, tisdag och onsdag, med regn och blåst. Vi gav bort täcket till svensken i skjulet vid kyrkan bl.a.
  Den 22/12 ankom min man och julen börjande närma sig. Han kom med julskinkan och prinskorven. Sillen hade jag redan lagt in och laxenlåg på gravning. Färsk dill är inte enkelt att hitta därnere!!
  Den 23/12 gifte sig Tjollan och jag gav mig sjuttom på att få en glimt av brudparet men kyrkan var ju stängd!!! Jag knackar helt sonika på och får träffa henne. Hennes släktingar måste ha trott vi var knäppa!

  På juldagen var det dax för mina stora killar att komma! Åh vad jag längtade - man blir ju alldeles varm i kroppen när man står på flygplatsen och ser sina prinsar komma gående. De är 14 och 12 år, reste helt ensamma första gången vilket jag tycker det är duktigt. De har rest många många gånger själva förut men då med assistans = urtöntigt nu. Den dagen blev en riktigt rolig dag eftersom det även var Forumträff! Kul att träffas!

  Mer shopping i Las Palmas med stora killarna!

  Ja, dagarna gick och snart var det dax för Nyårsafton. Jag har för första gången i mitt liv kokat egen hummer som inköptes levande på Carrefour, dock var den Canadensisk. Blev nöjd med resultatet...Supergott! Ni kanske tycker jag är galen som lagar så mkt mat men jag tycker det är kul, råvarorna därnere är så fina. Nyårsklänningen på, drink + lite dans på Tamarindos och sen fyrverkerier på "vår" klippa! Barnen var urbesvikna på att bästa hotellet inte hade några fyrverkier i år.
  Några dagar senare åkte vi till Fataga och gick i gränderna där Sällskapsresan spelades in, fortsatte till Santa Lucia och åt lunch på en turistrestaurang men ack så gott. Hela familjen var nöjd vilket tillhör ovanligheterna.

  Vi har som sagt inte gjort så mkt men solat, badat, promenerat, shoppat och ätit gott samt druckit gott. Barnen har bråkat och jag har blivit galen - ibland. Umgåtts med många vänner som var nere. Vi har helt enkelt haft det TOPPENBRA (som vanligt).

  Nu är vi åter i verkligheten och jag har massor med jympapass framför mig så jag kan motionera bort allt gott som intagits på semester.

  Har ni orkat läsa???
   
 2. coconut

  coconut Medlem

  jag har orkat läsa...din semester verkar ha vart toppen...
  det där me barnens om bråkat..det glömde jag nämna i min reseberättelse...dina e 12 å 14 sa du..menar du att det inte blir bättre me åren...mina e ju 6 å 8...å halvt galna ibland...precis som jag blir....gahh ;)
   
 3. Pellis

  Pellis Medlem

  Tre killar har jag 14, 12 och 6 år. 14 åringen och 6 åringen är värst med att reta varandra!!! Pust!
   
 4. tindaya

  tindaya Medlem

  Pellis!! Vilken fin berättelse om din semester!!! Kan man få "hyra" dej ett par dagar i köket nästa gång du kommer? Kan meddela att mina döttrar när de var ca 12 respektive 13 år kunde nästan slå ihjäl varandra. Den yngsta satte t.o.m. lås på sin sovrumsdörr så att syrran inte kunde låna några kläder. Tack o lov varade det bara något år. Nu är de 22 och 23 och dyrkar och försvarar varandra till tusen.

  Un beso a todo el mundo (en puss till er alla/hela världen)

  Anette
   
 5. rogman

  rogman Medlem

  Underbar liten semesterstory Pellis...nu återstår bara den stora frågan: När skaffar du dig en Picasasida så vi får se alla bilder (för du hade väl med dig kameran)
   
 6. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Härlig "godnattläsning" Pellis

  Jan E som är på väg att drömma skönt om GC
   
 7. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Härlig läsning Pellis;)
  Klart att man "orkar" läsa...

  AnneliH som längtar till solen
   
 8. Pellis

  Pellis Medlem

  Host, host...jo jag har ju funderat över det där med bilder också men inte riktigt kommit dit ännu. Tycker liksom det mesta blir same same same...Jag fotograferar inte så mkt eftersom jag är där ganska ofta. Men ngn bild skulle jag ju kunna lägga in här - bara jag visste hur hur man gjorde. Har verkligen försökt! Kan någon vänlig själv repetera hur man gör?
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis