Det har snöat på Teide idag

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av tindaya, 30 oktober 2008.

 1. tindaya

  tindaya Medlem

  Har inte snöat på Teide på Tenerife på 20 år (enligt kanarisk TV), men idag gjorde det det. Inte mycket men tillräckligt för att göra teneriffeborna förtjusta :D.

  Men lugn ni som är på nerväg, vädret är fint i varje fall i Las Palmas. Lite regn idag, men jag har 27º bredvid datan o alla fönster öppna. :)

  Anette
   
 2. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej, på dig tindaya!
  Vad det låter skönt med +27!!
  Här utanför fönstret snöar det just nu och är runt 0 grader.
  Jag har frusit hela dagen både när jag är ute och inne. Riktigt ruggigt väder.
  Om det snöar på Tenerife gör ju inte så mycket:D bara det inte gör det på GC.
  Må så gott

  Riggan
   
 3. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Vad konstigt det är med vädret nu för tiden helt upp och nervänt :) här regnar det just nu:( varit minusgrader under veckan.
   
 4. tindaya

  tindaya Medlem

  Hej Riggan! Har en termometer här på Gran Canaria, som jag fick av en kompis, som står bredvid datan, med datum etc. etc. Tyckte det var onödigt att ha - men har visat sig vara rätt så bra, kul att kunna meddela forumet snabbt om temperatur utan att behöva springa upp på taket och titta på apotekets temperatur :)

  Inte skall det snöa här inte! I så fall skulle det bli uppe i bergen, men det tror jag välan inte . . .

  Anette
   
 5. chica

  chica Medlem

  Hola! Inte för att jag misstror kanarisk tv men i december 2004 bodde jag två veckor i Puerto de la Cruz på Tenerife och vi hade utsikt från Bellavista hotell mot Teide på ena sidan, och mot havet på andra sidan. Jag var glad att vi besökte Teide första veckan för andra veckan blev det ordentligt med snö. Januari 1996 skulle jag besöka Teide men tyvärr blev det inställt den gången för det hade snöat så mycket under natten så inga turistbussar fick köra vägen upp. Skönt ni har snöfritt i Las Palmas och en härlig temperatur!! Själv ser jag fram emot lördag då plusgrader och sol utlovats i Sundsvall, man får glädjas så gott det går. Jag är ingen vintermänniska och tycker alltid att den första snön är ett nederlag, och det värsta är att man får dras med den fram emot april. Ha en ruskigt skön halloween alla och passa er för busfrön!!
   
 6. tindaya

  tindaya Medlem

  Tyckte också det lät lite mycket med 20 år! Måste säga att jag skulle vilja ha en mysig helg i Sverige med massor av gnistrande snö, mycket sol och en härlig brasa i en öppen spis!!! Ibland saknar jag den härliga kyliga friska luften :p

  Anette :)
   
 7. bobo

  bobo Medlem

  Hallo "Spansk TV" eller sa de bara fel! [:0]

  Har fler bilder på El Teide som är snöteckt senast från Januari 2008!
  Har för mindre än 20 år sedan stått/åkt en stump på korta plastskidor uppe på/vid linbanan!(på -90talet)
  De måste nog mena att det snöat lite lägre ner också eller?
  :)
   
 8. tindaya

  tindaya Medlem

  Jag hörde säkert fel och tänkte inte längre än näsan räckte :)
  Anette:)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis