Duna Golf

Diskussion i 'Boende på Gran Canaria' startad av Mica, 9 september 2006.

 1. Mica

  Mica Medlem

  Hej !

  En ny resa är bokad och vi valde hotellet Duna Golf i Maspalomas. Nu undrar jag om någon som bott där vill berätta lite om stället?

  När vi var i Playa del Ingles senast så bodde vi på Los Arcos och var mycket nöjda med stället men tyckte ändå att Maspalomas passande bättre för oss som reser med barn. Taxi och buss är så billigt att vi ändå kan åka in till PDI varje dag om vi så vill.

  Mica
   
 2. Björn

  Björn Medlem

  Hej Mica!
  Vi har bott på Duna Golf ett par gånger och varit väldigt nöjda, vi har dock inga små barn men när vi var där i november så verkade delfinklubbens medlemmar ha väldigt skoj.

  Anläggningen har drygt hundra bungalows fördelade på ett antal "gårdar" runt poolområdet, stora öppna ytor. Finns en del katter på området men de håller sig på avstånd om man inte vill ha dem på terassen så att säga.

  Duna Golf ligger avsides så någon störande trafik existerar inte. Strandbuss några gånger per dag, 80 cent / person, enkel resa.

  Ficklampa rekommenderas om man promenerar "genvägen" från Faro 2 efter att solen gått ned. Fråga gärna om det är nåt mer.

  /Björn
   
 3. anamogán

  anamogán Medlem

  Hej Mica!
  Jag och min familj reste en gång för många år sedan i maj på en sista minuten resa till Gran Canaria.

  Vi hade turen att hamna på Duna Golf! Det är ett otroligt mysigt och fint bungalowområde. Bungalowerna och området runt alla bungalows är fina.

  Poolområdet är också väldigt fint och trevligt. Vi var liksom @Björn mycket nöjda med vistelsen på Duna Golf.

  Vår dotter var liten när vi bodde där och det var helt perfekt för henne där. Barnpoolen var lagom stor och fin och hon kunde springa omkring fritt runt bungalowen där vi bodde.

  Deras bungalows ligger i små "halvmånecirklar" vilket innebär att det inte blir så många grannar nära inpå. Ibland var några grannar borta och vissa bungalower stod tomma så då kändes det som om man hade hela området i den "cirkeln" där man bodde för sig själv.

  Duna Golf ligger lugnt till i Maspalomas men ändå så nära till Playa del Inglés att det är promenadavstånd dit

  Jag kommer ihåg att vi "genade" genom en stig med buskage och grus för att slippa gå en liten längre "omväg" om vi skulle ha följt stora vägen. Där fanns det ibland ödlor som låg och myste i solskenet. I början kändes det lite pirrigt att gå där men man blev van och insåg att det inte alls var farligt. Kan det ha varit samma genväg som du Björn pratar om?

  Jag tipsade sedan mina föräldrar om Duna Golf eftersom jag vet att de när de reser helst vill bo i bungalows och inte våningshotell. De blev så frälsta av stället att de bara vill bo där varje gång de reser ner till Gran Canaria.

  Jag är helt övertygad om att ni inte kommer att ångra er i valet av boende!

  Trevlig resa/ Anna
   
 4. Mica

  Mica Medlem

  Hej !

  Tack för svaret och vad roligt att Ni hade trevliga upplevelser från Duna Golf ! Hur är det kan man gå till stranden från hotellet eller är det för långt? Våra barn är i skolåldern och orkar nog promenera med oss rätt långt numera. Är det långt till marknaden från hotellet?

  Mica
   
 5. Björn

  Björn Medlem

  Tiden är ju beroende av hur fort man går men om jag inte minns fel så tog det nånstans mellan 45 minuter och en timme till stranden, till marknaden runt 30 minuter. Till Yumbo, med besök på Fünd Grube, Visanta och Spar samt tillbaka till Duna Golf tog det 58 minuter, fast då var jag genomblöt av svett eftersom det var vid ett-tiden på dan.
   
 6. anamogán

  anamogán Medlem

  Poolområdet tycker jag är så mysigt på Duna Golf!

  Jag tyckte det var ganska jobbigt att promenera ner till stranden. Särskilt när man skulle gå tillbaka därifrån eftersom det var jätte varmt och man var trött efter en heldag där. Tog ca 1 tim för oss enkel väg. Men det är ju olika hur man uppfattar det och hur snabbt man går som Björn var inne på. Däremot tyckte jag inte att det var så jobbigt att promenera till PDI (ca 25 - 30 min) men det var nog för att vi gjorde det senare på kvällen när solen inte var lika stark. Dock var det jobbigt att dra barnvagnen upp för backen från maspalomas in till PDI kommer jag ihåg...

  Men hur är det nu för tiden där??...det måste väl gå badbussar ner till stranden? I så fall skulle jag nog rekommendera det.

  /Anna
   
 7. Björn

  Björn Medlem

  Buss till stranden och tillbaka också förstås går några gånger per dag, biljetter, 80 cent/person samt tidtabell i hotellreceptionen. Tror också att det går några turer till Yumbo från hotellet.

  /Björn
   
 8. Marianne L

  Marianne L Medlem

  Hej @Mica.

  Våra två morföräldrar har just bott hos Duna Golf med våra döttrar, deras män och totalt 5 barn från 2 till 8 år. Det är ett bra hotell för barn och hela familjen. Trevliga små bungalows i vackra lugna omgivningar och ett fint stort poolområde med 300 kvm pool, 2 mindre för barn och 1 jacuzzi, där barn bara får simma med en vuxen, lekplats och 2 biljardbord.

  Trevligt litet snabbköp och bra service i receptionen. TV med barnkanal.

  Det tog 15 minuter att gå till Faro2 köpcentrum med barnen. Det fanns minigolf, minigym och trampolin.


  Till stranden var det lite för långt att gå för barnen. Vi tog taxi tillbaka. Det kostar några euro, så om ni är 4 är det lättare än att ta strandbussen för ca 80 cent per person.

  Vi hittade en limosine taxi för 6 pers. Så vi behövde bara 2 taxi för 11 pers. (Samma pris per taxi) Vi ringde dem sen på telefonen och fick dem att hämta oss igen.

  Taxin kostade ca 5 Euro till Aqualand och ca 12 Euro till Palmitos Park enkel resa. Trevliga platser för hela familjen. Vacker örnutställning i bergen på toppen av Palmitos park. Att rida kamel var roligt.

  Vi hittade en billig transfer till och från flygplatsen. www.islascanariastours.com tel. (oo34) 928 778 768. De stod på flygplatsen med en "Kanarieforum"-skylt och körde oss i minibussen på 25 minuter till Maspalomas. Då kostade det 146 Euro Totalt T / R. Det var billigt när beloppet skulle delas mellan 3 familjer. Du måste bara komma ihåg att bekräfta 2 dagar innan du återvänder.

  Hoppas du kan använda lite av min information.

  Vänliga hälsningar Marianne
   
 9. Mica

  Mica Medlem

  Hej !

  Tack för informationen , det är alltid roligt att läsa om andras upplevelser av det ställe man ska bo på :)
  Nu räknar vi veckor...

  Mica
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis