Dyrt på Kanaries - ta med mat !!!

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av fiskesamlaren, 2 februari 2007.

 1. fiskesamlaren

  fiskesamlaren Medlem

  Mycket har blivit dyrt på kanarieöarna nu. Såg tex ett nudelpaket för sek12 förra vintern på en butik. Ölen finns att köpa billigare i Sverige i många fall. Tror att Spanien har sett sina bästa dagar vad gäller turismen. Jag besökte Benidorm för första gången för ca 20 år sedan. Då kunde man äta en lunch (tex spaghetti bohlegnese) för ca sek20. Idag kostar det ca sek50. Gränsen är passerad för att folk skall tycka att det är billigare än hemma. Nu återstår kärleken till värmen och öns natur. Vad man är villig att betala för det återstår att se, men jag tror att hysterin vad gäller byggande med mera kommer att innebära en stor KRASCH för vårt kära Gran Canaria inom några år. Mitt tips är attt man tar med sig nudlar och annan mat i resväskan när man åker dit. Köp inga hus eller annan fast egendom och avvakta den oundviklihga nedgången. De gamla tyskarna kommer snart att vara för knaggliga föratt orka vandra efter strarnden i Maspalomas. De åker hem för att dö i Deutschland och sedan blir det ekonomisk kaos. Om ni funderar på att bosätta er här nere, vänta ca 5-10 år och ni kan köpa in er billigt!

  För övrigt så älskar jag Canarieörna och hopppas på lägre priser.
  Ps. Ni kan fortfarande äta billigt på surfbar i Maspalomas (om ni gillar hamburgare och en Heineken) .....


  Erfaren resenär!
   
 2. rogman

  rogman Medlem

  På sätt å vis har du rätt...men det verkar ju bero lite på vart man handlar. Småaffärer verkar vara dyrare..än stormarknader. Sedan är det ju dyrare generellt efter bytet till Euron.
  När det gäller att äta ute så e fortfarande kinakrogarna rätt billiga. Brukar äta på Slow Boat i Arguineguin och kommer undan med ca 5-6 Euro för en måltid med ris...blir man mätt utan ris så klarar man sig på ca 4 Euro..helt ok!:D
  Sedan finns det saker som är värre på GC än priserna....då vet nog alla vad jag menar ( inkastare, nejlikodamer och allehanda försäljare) [xx(]...för dom
   
 3. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej!
  Allting är ju relativt. Förstår att barnfamiljer kan får det tufft när man ska gå ut och äta och är många.
  Vi är två vuxna. Här hemma går vi aldrig ut och äter men där nere
  äter vi ett mål lagad mat ute varje dag.
  När jag åker ner dit vill jag ha semester och kunna koppla av allt med mat.
  Lagar all mat härhemma och då är det skönt att slippa det.
  Frukost och mellanmål är ju inte så dyrt. Mat skulle man ju ha hemma också.
  Det jag mest reagerar på när man kommer ner där är just att de som har det sämst ställt brukar beställa in mest.
  Har ofta sett barnfamiljer som beställer en hel pizza år sina små barn . Mer än hälften av maten är kvar när de gå. Varför inte beställa in en och dela den.
  Så fick sonen och jag göra i USA för där var portionerna bigsize så det gick bara inte att äta så mycket.
  Sedan beror det ju på var man äter. Vi brukar hitta bra mat som inte behöver bli så dyr.
  Så smaken är ju som baken, Delad:Doch tur är väl det.
  Vi åker den 21 februari 14 dagar så vi får väl ta den stora plånboken med oss och sedan leva på pasta här hemma istället[8)]
  Ha en trevlig helg

  Riggan
   
 4. Pellis

  Pellis Medlem

  Hhm, nä jag är inte beredd att hålla med dig på alla punkter. Vi är en familj på 5 personer som både har hus därnere och är där väldigt ofta. Att vara på Gran Canaria innebär en del restaurangbesök, och på restauranger går vi enbart för att slippa laga mat hemma och sen diska. Maten ledsnar man på eftersom det ofta är same same när man har barn med sig, maten vi lagar hemma med råvarorna som vi köper är mycket godare. Det är billigare, mycket billigare att äta på en restaurang på GC än om vi går ut på en semesterort hemma i Sverige, exempelvis Gotland.

  Maten vi handlar för att äta hemma på GC, ungefär som hemma i Sverige är också billigare. Vi köper vin på systembolaget hemma= dyrt, samma vin på GC kostar rejält mindre även ölen, i alla fall där vi handlar. Hushållskassan är betydligt lägre där än hemma. MEN ska man äta på restuarang varje dag så blir det dyrt såklart och jag förstår att Riggan gör det när man bara är två och vill unna sig lite extra.

  Jag betalar hellre mer pengar och får kvalité serverat. Gran Canaria behöver en rejäl ansiktslyftning både vad det gäller renovering av befintliga hus och även nytt behövs.
  Thailand är billigt, billigt att köpa hus, billigt att leva men om några år är det lika slitet och nedgånget som Gran Canaria.

  Nu kallar jag iof inte mig själv för erfaren resenär, trots att jag har rest en del men nä, jag håller inte med om att det är dyrt på GC.
  Vi tycker olika helt enkelt och det är helt OK tycker jag, det är meningen med ett forum. Att få synvinklar från alla håll...
  Vi har i alla fall ett gemensamt och det är som du skriver; Kärleken till ön!

  Nu väntar vi hem Xerxses! Det blir spännande!
   
 5. chica

  chica Medlem

  Hola! Att det är dyrare att äta och dricka på restaurang i Spanien än för 20 år sedan håller jag med om men säg vart det inte är så. Att handla mat kan man göra både dyrt och billigt på kanarieöarna. På tex. Mercadona och HiperDino är det betydligt billigare än i de små kvartersbutikerna sedan är det upp till var och en om man vill ha det bekvämt och handla nära hotellet eller om man vill ta sig till en större livsmedelsbutik. Jag tror inte vi svenskar kan räkna med att åka på semester och leva superbilligt längre. I takt med att länderna i Europa utvecklats och de som bor där fått det bättre så har också priserna stigit, liksom de har sjunkit något i Sverige. Samma utveckling lär ske i Asien även om det tar lite längre tid. Jag tror inte att det kommer att bli någon "krasch" på kanarieöarna men jag tror på en ansiktslyftning! Liksom jag tror att kanarieöarna med sitt jämna klimat kommer att fortsätta att vara populärara. Tror inte att det är en slump att många som rest världen över ändå väljer att slå sig ner på dessa öar.
   
 6. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej igen!
  Om man tittar på Kanireforumets prisbilder tycker inte jag det blivit så mycket dyrare sedan förra året.
  Däremot har ju allt gått upp i pris sedan EURON infördes!
  Men sedan beror mycket på var och vad man handlar. Vi tyckte inte ölen t.ex. var dyr i SPAR där vi brukade handla.
  Däremot tyckte jag att pålägg och ost är dyrare. Köpte någon burk med marmelad och gubben hade sin Kalles med sig. Stekte ofta ägg och hade på mackan.
  Vi gjorde ibland "äggamacka" och tog med till stranden. Frös in en liten flaska med vatten som fungerade som kylklamp. Den höll också ölen kall:D
  Vi hade frys så vi kunde handla bröd och ha i frysen och då passade man på när man hittade lite billigare. Allt för att kunna gå ut och äta på kvällen. vi kvinnor vill ju också ha semester. Min karl lagar aldrig mat.Därför preoriterar jag att gå ut och äta middag.
  Är man på semester så är man. Här hemma är det ju ännu dyrare att gå ut och äta en middag än där nere.
  Visst är det godare med den hemlagade middagen men köken är ofta inte anpassade till att laga mat i.Stekplåtarna brukar vara helt runda i botten . Inte lätt att steka då.Sedan vill man ju inte köpa på sig kryddor och annat som inte hinner gå åt.
  Jag tror fortfarande på att GranCanaria kommer att fortsätta vara poppulärt bland oss svenskar. Det ligger ju så bra till. Man behöver inte åka så långt för att få lite sol och värme.
  Men så är jag också en stor Karnarieälskare.

  Ha de bra[8D]


  Riggan
   
 7. callahorn

  callahorn Medlem

  Om man handlar i mindre "supermarket" och ska köpa tex frukost så är ost och skinka inte direkt biligt
  Ska du oxså köpa tex chips och godis så är det INTE biligt alls i supermarekt
  Nä ska ni köpa frukost och mat och laga själva får ni leta upp stora supermarket som tex Atlantico eller Dino där är det riktigt biligt

  Sedan när det gäller öl som är impoterade så är priserna varierande men en Carlsberg för 0.4-0,6 euro är ju inte direkt dyrt
  Sedan varierar priserna i mindre affärer
  Kan ge ett ex.
  Smirrnoff Ice kostade i en lite supermarket 2.05 euro och i en annan 300 meter bort 0.90 euro
  Man får leta sig fram om man ska handla biligt i mindre affärer.
  Netto i Kashba är tex en bilig mellan stor butik om ni ska handla (men vissa varor är ju dyra där jfm. andra oxså)
  Atlantico är ju en bit till men Dino ligger i PDI (ta en taxi och fråga efter Food supermarket Dino) kostade 4-5 Euro från Bahia Feliz.

  vill ni veta mera så fråga så kanske vi som varit där kan Guida er lite.

  Mvh Lars
   
 8. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Det är ju sjukt vad folk kan klaga. Och att ta med nudlar på semestern för att spara några tior? Ja, jag säger då det...
  När det gäller ölen finns det inte en chans att Sverige är i närheten av priset på Gran Canaria. Till och med i de "dyra supermarkets" mitt i smeten är det ju billigt.
  Och förresten är det ju inte vidare klyftigt att jämföra dagens priser med de för tjugo år sedan.
  Så typiskt svenskt att klaga på att allt blivit dyrt. Inte åker man väl på semester för att kunna äta billigt?
   
 9. cattis2

  cattis2 Medlem

  Tänk vad alla tycker olika! När jag var nere i augusti handlade vi en hel del på supermarketen som ligger i Hotell Monte Feliz i Bahia Feliz och jag tyckte faktiskt att det var rätt så okej priser. Inte alls så dyrt som jag väntat mig att det skulle vara. Jag tycker i det stora hela att det är ganska billigt att äta på GC.
  Nu landar väl Xerxes på svensk mark om nån timme! Har han lämnat nåt kvar av ön tro;)
  Cattis
   
 10. WaR

  WaR Medlem

  Att äta ute på GC kostar ju ungefär samma som att käka på kvarterspuben hemma, runt en 100-150 spänn per person ink dryck.
  Men det är ju skönt med miljöombytet. Skulle dock gärna slippa inkastare och liknande drägg.
   
 11. Scania

  Scania Medlem

  VEm fan äter nudlar på sin semester?
   
 12. tjollan

  tjollan Medlem

  Öh? Varför betala x-antal tusen lappar på en resa men sedan klaga över pris på limpa och nudlar?
  Om budgeten inte medger att äta ute så kanske det är läge att stanna hemma eller vänta ett tag till och spara ihop mera i reskassan.
   
 13. Riggan

  Riggan Medlem

  God förmiddag!
  Jag håller med dig Tjollan!!!
  Har vi inte råd att äta därnere så bör man nog tänka sig för innan man bokar resan.
  Man kan ju genom att inte välja de dyraste hotellen få pengar över till all mat t.ex.
  Är jag där nere köper vi spanskt öl, som INTE är dyrt i förhållande till systembolaget.
  Här hemma hör man sällan någon klaga över öl och spritpriser.[?]
  Vi resonerar som så att mat måste vi ju ha varje dag hemma.
  Sedan behöver man inte gå på de finaste matställena, man kan äta både gott men ändå rimliga priser.
  Minns för tre år sedan. Med på planet ner satt det två kvinnor ca 40 år. De pratade med en tredje och berättade att de skulle bo på ett mycket dyrt hotell i Amadores så de hade färdig middagsmat med sig för hela veckan, helknäppt enligt mig.[?]
  Det är väl en del av tjusningen att man aldrig vet riktigt var man ska gå och äta på kvällen.
  Ha det bra

  Riggan
   
 14. fiskesamlaren

  fiskesamlaren Medlem

  I och för sig har du rätt, men min reflektion gällde lite mera än att spara några kronor. Tycker att det är synd att handlare och affärsmän drev upp prisnivån så otroligt i samband med EURO införandet. Många åker ju nu till t ex Thailand istället. Visst medger min budget att jag äter ute, men lite av känslan att åka utomlands har varit att det är billigare dit man åker (har varit så tidigare i alla fall). Nu har ju kronan devalverats ett flertal gånger, så det märks väl av mera for oss svenskar.
   
 15. bo-ek

  bo-ek Medlem

  Tips till fiskesamlaren:
  I Las Palmas, uppe vid La Puntilla, kan man fiska helt gratis. Skulle det vara så att du får mycket fisk, kan du lätt sälja den till de fiskrestauranger som finns alldeles i närheten.Ett bra sätt att finansiera semesterresan....

  Och jag kommer också ihåg vår första resa till Playa del Ingles när fritidsresor hade ställt in en jättestor förbeställd kasse med livsmedel, vin och öl osv för 90 svenska kronor. Det du, men det är klart det är c;a 35 år sedan. Så visst har det blivit dyrare på GC!

  Här kan Du få några aktuella siffror,där vi har kvitton från jan 2007: burk mellanöl , 4,8%, 15 centimos i supermercado
  ett bra vin. Vina Albali för 2,39 euro
  pepparstek på Tuppen 10,25, överfullt glas Ålborg Jubileum 1,75 euro, tournedo 9,oo euro, räkcocktail 5,25, flamberade jordgubbar 4,5o, chateaubriand 11,5o euro_Och även i LPA finns massor av kinesrest + mac donalds.
  Och räkna nu inte med att en euro kostar 10 svenska kronor, det är snarare närmare nio nu!
  Men ett av felen är att man ska absolut till södern, där priserna är mer upptrissade än i Las Palmas, där mängder av canarier äter.
  Så du får ha det, som norrmännen säger.

  bo-ek
   
 16. WaR

  WaR Medlem

  Inte illa pinkat alls bo-ek, helt ok priser.
   
 17. Man kan illafall leva billigare än hemma i Sverige.
  Fast man äter ute varje dag.
  Har man råd med en dyr resa så måste man väl ha råd med god mat.
  Maten är ju ett av nöjerna.
  Annars kan man ju vara hemma. Snåla på semestern är det sista jag gör.
   
 18. tjollan

  tjollan Medlem

  Hm är Xerxes i farten eller är han borta? "Oscar och Erik"
   
 19. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej!
  Jag är också smålänning. Tänk de brukar ju säga att vi är så snåla:D.
  Håller med om att man kan äta både gott och ändå prisvärt därnere.
  Snåla kan man väl göra emellanåt här hemma. Men är man på semester så vill inte jag stå i köket och laga mat. Det gör jag jämt här hemma.
  Sedan kan man ju inte jämför priserna med förr och nu. Det går ju inte här hemma heller, eller hur.
  Visst är det väl billigare i Thailand,som någon skrev, men då kostar ju resan ofta mer.
  Själv föredrar jag mitt älskade GC.
  Kosta vad det kosta vill!!!
  Ha en bra kväll

  Riggan
   
 20. anneghost

  anneghost Medlem

  Jag tycker att det är helt ok priser där nere. Det är ju precis som det skrivs här, det beror vart man handlar och vart man äter. Om man tex åker bort från turistorterna så kan man äta både gott och billigt. Det jag tycker om är att åka dit man kan få riktigt kanarisk mat och inte de gamla vanliga menyerna med mat som man kan äta på vilken turistort som helst i världen.
  Jag var i Grekland 2005 och där kan man säga att det är dyrt. Bra mycket dyrare än nere på vårat GC.

  Annelie
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis