En bra bok

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av tindaya, 4 april 2008.

 1. tindaya

  tindaya Medlem

  Det har ju pratats om tjurfäktning på en av forumtrådarna och jag kom ihåg en bok jag läste för massor av år sedan och den lärde mej mycket om Spanien och dess kultur.

  Jag avskyr som sagt tjurfäktning, men den här boken ger i varje fall en del av förklaringen om varför den ligger så i blodet i Spanien hos många, men boken handlar inte egentligen om tjurfäktning utan mer om spansk kultur och vad Spanien genomlevt - rekommenderar den varmt :)

  Boken finns att få tag på på svenska: Titel "Sol och Skugga - tre spanska decenier" (tag inte fel det finns en hel del böcker med samma titel). Skriven av Larry Collins och Dominique la Pierre.

  Man blir ju inte sjuk för att lära sig mer eller hur :)
   
 2. garcia

  garcia Medlem

  Tack för tipset. Vill också rekommendera "Döden på eftermiddagen" av Ernest Hemingway, den store Spanienvännen.

  Tycker jag borde flika in en annan sak också att man ska akta sig för att blanda ihop spansk- och kanariska kultur som många gånger inte har så mycket gemensamt. I alla fall inte enligt de kanarier jag känner. Inte för att de är separatister. Här är i vilket fall fler böcker om Kanarieöarna.
   
 3. tindaya

  tindaya Medlem

  Hej Garcia: Hemingways "den gamle o havet" tillhör en av de bästa böcker jag någonsin läst. Men jag har inte läst "Döden på eftermiddagen" - lovar inhandla den! Försökte med andra böcker av honom men tyckte inte om dem.

  Du har så rätt så rätt - kanarier är inte "spanska fastlandsbor" och de är generellt mycket olika.

  Medan Franco levde, när jag var ung och jag bodde på Gran Canaria och umgicks med "motståndsrörelsen" (för att kalla det så) i Las Palmas. De "trotsade" regimen som ville släta ut kanariebornas rötter så att säga. Det var ett helsike - lärare fick inte lära ut något om Kanarieöarna, det var bara fastlandet som gällde, inga universitet här etc etc och mycket etc. Det var ingen trevlig tid - men intressant och kul hade vi ändå.

  Kram
  Anette
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis