Enkelrum/Dubbelrum

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Emtehed, 10 oktober 2014.

 1. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Vad jag förstår har man i Norge ändrat på reglerna så att ensamresande numer inte behöver riskera att dela rum med någon främmande.
  Någon som vet om det samma gäller i Sverige?

  JanE
   
 2. elsueco

  elsueco Medlem

  Det skulle betyda att ensamresande resenärer alltid måste betala för den tomma sängen.... enkelrumstillägg. Researrangören har i princip samma kostnad för rummet oavsett om det är en eller två gäster i det.

  Hotellet debiterar DSU, dvs. "Dubbel Singel Use", som brukar vara 70-85% av vad rummet kostar med två gäster.

  Den merkostnaden tar troligen inte researrangören för att "vara snäll" mot ensamresenären.

  Kommer själv från branschen så har jag även varit med om ge ensamresenärer eget rum, trots att de köpt "halv dubbel", eftersom det har funnits lediga rum. Vissa har blivit överlyckliga, men jag har även varit med om gäster som blivit fly förbannade eftersom de köpt "halv dubbel" för att få ressällskap.

  Tommy
   
 3. graubassas

  graubassas Medlem

  Jag har nyligen bokat en charter-resa med Ving till Las Palmas i december och jag får betala ett tillägg på ungefär 14 % av grundpriset för en vecka bara för att jag bokar ensam i ett 2-bädds rum. Jag kan tänka mig att dela rum med någon men det går inte att boka så, vad jag vet i alla fall.
  MVH/ Thomas
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis