Fantastsikt forum!

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Ia34, 24 mars 2006.

 1. Ia34

  Ia34 Medlem

  Sitter och läser allt som alla har skrivit veckan som gått, och blir helt VARM i hjärtat och magen.......att det finns fler vuxna människor som längtar lika mycket(?)som jag gör till en ö mitt ute i Atlanten....JAG ÄR INTE ENSAM!
  Att läsa om matställen...händelser etc. gör ju att längtan iochförsej blr ännu större...men också lättare på nåt konstigt vis...Är det någon som fattar vad jag menar??
  Jag har efter en lång tids arbetslöshet lyckats med att få ett jobb...och det är ju helt underbart....Nu kommer det att gå att spara ihop pengar och åka ner på en sistaminuten utan att bli ruinerad för tid och evighet!
  Var på GC i slutet på augusti senast, och det är alldeles för länge sedan....brukar vara ner två ggr/år. Men det är pengar som styr här i livet.
  Hoppas att man har turen att få träffa på någon av Er därnere någon dag, det vore verkligen kul!!!
  Vart har förresten våren tagit vägen...här var det -11grader i morse......deppigt värre.
  Kram till Er alla!
  Ia
   
 2. elira

  elira Medlem

  Förstår precis vad du menar,denna oas ute i Atlanten är ett välbehövligt avbrott i vardagen för oss frusna,bleka och trötta nordbor. Grattis till jobbet!Då kanske vi ses i juli!Vi är på Sunsuites Carolina i San Agustin.

  Elira
   
 3. rogman

  rogman Medlem

  Grattis till jobbet, jag förstår vad du menar. Men känner sig bättre med ett jobb o plånboken blir lite större.
  Jag har tur i oturen :) som får åka på rehabresor, de kostar lika mkt eller litet som sjukhusvård 1.600:-/3 veckor. Annars hade jag inte kunnat vara nere så ofta.:)
  Denna gång bär det av 26/4 till ValleMarina.
   
 4. n/a

  n/a Medlem

  Jooo..

  en liten tanke så här till lunch..undrar vad våra förfäder tänkte på när de bosatte sig här...märkte de inte att det var 6 månader om året med svinkyla och mörker..ja ni vet..fick en liten förklaring av en glad i hatten tysk därnere..som berättade historien om hästarna som hade slitit sig och sprang söderut..och di dumme schweden sprang mot norr...:D

  Själv tappar jag 30% av mig själv i mörkret och vintern känns det som..och i är verkar snön ligga till midsommar..:(

  Visst är det fint att sticka bara en vecka till ön och få lite ljus på sig..gör susen det kan man leva på ett tag..och passar man på när priserna droppar och tar en sista minuten så kan man åka för en tusenlapp med lite flyt...:)
  Pellis bruka ta upp det där med att det inte är fint att åka till Gran utan man ska åka till Mauritius och andra svindyra resmål (med näsan i vädret)..jösses en resa dit kostar för 4 pers som en kontantinsats på en villa...en del säger att vi vill inte åka med Pettersson och Lundström..utan vi flyger reguljärt..för att slippa boskapen..:(( inget att bry sig om Pellis)

  Själv trivs jag förnämligt med Pettersson ock Lundström..och att blåsa ner till ön då och då..[8D][8D]
   
 5. Riggan

  Riggan Medlem

  Till alla älskare av G.c
  Visst räcker det att åka till G.C. för att få både sol och värme. Hade en vännina som var i Brasilien samtidigt som jag åkte till San. Augustin.Vi åkte 14 dagar den 22.2. Jag var helnöjd när jag kom hem. Precis lagom varmt och solen sken och allt var bara underbart för en frusen värkande kropp. Men min vännina gjorde inte annat än klagade på hur varmt det hade varit under hennes 14 dagar. Vaför lägga så mcyket mer pengar om man vill ha sol och värme. Ofta är det för varmt både i Thiland och Brasilien . Det tar för lång tid för kroppen att ställa om sig till så varmt som det är där. Så jag kommer fortsätta åka till mitt älskade G.C. Längtar redan efter nästa års resa.
  Ha en trevlig helg[8D]

  Riggan
   
 6. elira

  elira Medlem

  Ja,klimatet är ju fantastiskt,även på sommaren,eller föresten,framförallt på sommaren.Fler som längtar[8D]
  trevlig helg du också.

  /Elira
   
 7. Pellis

  Pellis Medlem

  Jaa, jag trivs också med Andersson och Pettersson å Lundström å jag!!! Håller helt med Elira om klimatet på sommaren - gudomligt. Jag kommer att vara där i 4 v. så vi kanske ses...

  Trots att jag är norrländska så har jag lite svårt för vintern här i storstaden och nu är jag riktigt less!
  Men just nu känner jag att jag inte har någonting att komma med beträffande matställen. Vi äter sällan ute och om vi gör det så blir det ofta same same...tyvärr. Barnen styr...men jag måste be om ursäkt för alla som tycker kinesen är gullig i San Agustins köpcentra...det tycker INTE VI.
  Nu frågar inte folk längre vart jag åker eftersom de oftast förstår vart jag har varit när jag kommer brun tillbaka - själva har dom varit för att nämna - Dominikanska Republiken, Goa, Egypten, Mauritius, Kina...
  Vad är en bal på slottet?
   
 8. rogman

  rogman Medlem

  xerxes: nu blev du ju nästan lite poetisk där ett tag. ;)
  Men du har rätt, att det som bor på fina gatan (tex Östermalm i 08:a land), inte kan trängas med kreti o pleti på charter, det går ju inte alls.
  De måste ju ha nått att skryta med på Spaaet elle va de nu heter...

  Riggan: låter skönt att någon haft bra väder nu när det varit si å så med vädret.[8D]

  Föresten, har ni råkat ut för några sånna här.... Sånna med uppnäsa å i stång i häcken [?]
   
 9. elira

  elira Medlem

  Det har ju också sina fördelar att känna till platsen man kommer till,man vinner ju ett par dyrbara dagar genom det.Har man sen små barn med sig också,ja då behöver man inte så mycket nya intryck och äventyr.Det räcker gott o väl med Las Palmas och några bergsutflykter.
  Pellis var brukar du bo?

  /Elira
   
 10. feb06

  feb06 Medlem

  Kära kanarieforumare!
  Apropå midsommar!
  Jag vill i allmänhet inte kränka människor och i synnerhet inte när jag skriver anonymt!
  Men ett norsk ordspråk lyder enligt följande.
  Om skaren bär vid midsommar blir det en sen vår!
   
 11. elira

  elira Medlem

  Jag vill inte heller kränka någon.....men jag måste säga....det var norskt [xx(]

  /Elira
   
 12. Riggan

  Riggan Medlem

  Pellis!
  Missförstå mig rätt:
  Jag tycker inte att "kinesen" är gullig, det är inte därför vi går dit ibland. Men är man 14 dagar och vill äta gott men billigt så är han ett alternativ.
  Vi äter ute nästan varje dag ( här hemma går vi däremot aldrig ut) och då blir det dyrt om man inte sticker emellan med dessa restauranger som har bra priser men ändå god mat.
  Fortsatt trevlig helg:)

  Riggan
   
 13. Pellis

  Pellis Medlem

  Nej Riggan, jag förstår att du inte tycker han är gullig i den bemärkelsen *s* men jag tycker att han är så urjobbig att jag orkar inte ens titta åt hans håll, om du förstår vad jag menar. Har aldrig ätit där, han kanske har god mat, vad vet jag...

  Elira - vi bor på Rocas Rojas i San Agustin
   
 14. elira

  elira Medlem

  Ligger det uppåt höjderna till,eller tänker jag fel?
  Vi har bott på Sunsuites Carolina varje gång vi varit nere.
  Det ligger mellan CC och havet,du kanske känner till det.
  Om du går förbi nångång i sommar,kan du ju kika in genom smidesportarna och se om du ser någon som kan vara Elira.
  Det är märkligt...men man gör sig gärna en bild av någon man aldrig har sett när man språkas vid så här.Den bilden stämmer säkert aldrig:)

  /Elira
   
 15. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej igen!
  jag har aldrig upplevt "kinesen" som jobbig. Kanske beroende på att vi brukar äta hos honom någon gång när vi är där.Vi brukar också prata med honom om vi passerar dagtid och då frågar han oss aldrig. Så på kvällarana säger jag bara vänligt men bestämmt att inte ikväll och han är aldrig påträngande mot min man och mig.
  Sedan hör det till saken att han känner igen mig från föregående år och det är inte bara han. För det första har jag lätt att prata med alla även på knagglig engelska men eftersom jag har en mycket svår tinnitus så bär jag alltid öronproppar som råkar vara blå-gula, ha ha [8)]. Även inne i P.I. känner de igen mig sedan förra året. Måste gjort ett stor intryck på dem så mycket folk som passerar dagligen under hela året.:)

  Riggan
   
 16. rogman

  rogman Medlem

  Rocas Roja har jag hört och sett mycket bra om....fina grön områden enligt bilderna jag sett hos en kompis. :)
  Är det lika kanon som det verkar..... verkar mest nordbor som bor där..kanske just därför..eller ;)
  Sen den där kinesen, måste jag ju bara pröva på...han e´ upprskriven på min 2 do listnu, föresten vad heter hans ställe då...inte kinesen väl??:D
   
 17. Johanna

  Johanna Medlem

  Jag vet inte vad "kinesens" ställe heter, men jag har också varit där och jag kan nästan lova att Du missar inte honom...!! Vi har ätit där ett par gånger och det var väl varken bra eller dåligt, men det var billigt!!
   
 18. Pellis

  Pellis Medlem

  You can´t miss him!!! Det bara går inte...Jag beundrar hans tålamod att stå där dag ut och dag in. Spelar ingen roll när man går förbi. Om man står på "restauranggatan" i San Agustins köpcentrum och har Playa Ingles i ryggen så kommer ju Tessan som en av de första restaurangerna på höger sida, gå några steg till så träffar du på honom.
  Rocas Rojas ja, ja jag tycker det är ett underbart lugnt och fridfullt ställe med mycket gröna ytor. Trivs som fisken i vattnet. Många spanjorer bor där också så det är inte bara nordbor. Väldigt mycket norrlänningar och det gillar ju jag som själv kommer ursprungligen från Ångermanland. Tyvärr är standarden rätt dålig på uthyrningsbungalowsen.
   
 19. n/a

  n/a Medlem

  San Augustins köpcentrum...??

  Varför sitter ni där och mofsar mat..ser ju ut som Skärholmen..
  Tyvärr så har ETA nu lagt ner vapnen annars vore det ide att bomba stället...ingen förlust...[}:)]
   
 20. rogman

  rogman Medlem

  xerxes: du e kul :D:D:Ddu. Men till Skärholmens försvar måste jag säga att det blir nog bättre när de byggt klart. Vårberg "C" och Ancora C center i Arguineguin tar nog priset annars om fulast på ön...den färgen alltså...brrr[xx(]
  grgrgrågråågrå... å ja vet inte vad den andra färgen heter....chockljuslilagrönt, kanske :)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis