Fataga?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Marcus, 31 juli 2006.

 1. Marcus

  Marcus Medlem

  Hej!
  Någon som vet något om Fataga? Klimat, stämning, natur osv. Funderar på att köpa en liten fastighet där tillsammans med min far. Kan det va nåt?

  Marcus
   
 2. Pellis

  Pellis Medlem

  Hej, Jag har varit på väg att åka dit flera gånger men ångrat mig för att det känns lite långt bort. Annars har jag bara hört att det är genuint och mysigt däruppe i byn. Men jag vet inte om jag skulle köpa?! Det beror väl iof på ändamålet å andra sidan kan det ju vara jättemysigt!!!
   
 3. klara

  klara Medlem

  Hej! Den enda gången jag har varit i Fataga, var när vi vandrade med Rocky Adventure i Fatagadalen. Där är väldigt vackert, men jag upplever det lite ödsligt. Det beror väl lite på vad man är ute efter. Smaken är ju delad. Men som sagt, där är mycket vackert. Lycka till! Klara
   
 4. bo-ek

  bo-ek Medlem

  Hej Marcus. Jag har bott i PdI vid 17 olika månadslånga uppehåll och ofta besökt den lilla byn Fataga. För att börja med klimatet så är det ju på hela GC marint, temp går aldrig under 18 och dagstemp håller sig kring 25, i Fataga vill säga. Jag körde ofta upp till San Bartolome de Tirajana och vidare till Cruz de Tejeda. (Jag håller inte med Pellis att det känns långt bort, avståndet från PdI är bara 16 km!)
  Tillbaka till Fataga: dalen kallas de tusen palmernas dal, och visst är det otroligt vackert där. Stämningen blir naturligtvis lite loj i en sån här by och jag som numera uppehåller mig tre månader årligen i LP skulle nog tänka mig för länge innan jag köpte fastighet där.
  Varför inte börja med att provbo och känna dig för? Men som sagt , jag har vid flera tillfällen upptäckt att det är oerhört vackert i byn, liksom att invånarna gärna bjuder en glad turist på en cerbesa!
  Hurtf Du än gör, lycka till![8D]
   
 5. Marcus

  Marcus Medlem

  Hej igen...

  tack för era svar. Är just på jakt efter en lite mer tillbakadragen tillvaro...så Fataga låter ganska bra. Har hört att klimatet dock skiljer sig från den övriga ön. Ofta mulet... Kan detta stämma med tanke på att det ligger högre upp bland bergen?

  Marcus
   
 6. bo-ek

  bo-ek Medlem

  Hej,bo-ek här igen.
  Under förmiddagen idag har jag försökt få fram uppgifter om Fataga, men trots att byn är belägen bara några hundra meter från allfarvägen besöks den inte av så många och det gör en viss tystnad.
  Men som du skriver att du söker lugn kan ju Fataga vara något. Gå in på www.mytravel.se, knappa in "Fler resmålsguider"längst ner till höger, sedan "Bilguide gran canaria " så får du på färd nr 6 se vad som skrivs om Fatagadalen.......
  Om c:a en månad får jag under fjorton dagar besök av en mycket god vän från GC, alltså en canarios, som vet mycket om ön eftersom han är född där och har jobbat inom turistbranchen. Ska bli intressant höra hans uppfattning om F.
  Så min fråga är: när är det aktuellt för dig?
   
 7. Marcus

  Marcus Medlem

  Hej Bo-Ek

  Tack för all din information. Har alltså en kamrat som ska sälja en fastighet i byn. Det har tidigare bott en svensk familj i huset. Tanken är att min far (som är nybliven pensionär och inte längre vill tillbringa vintern i Sverige)och jag köper huset. Jag har arbetat och bott ett flertal år i mellan och sydamerika men aldrig besökt Gran Canaria. Vet således ganska lite om ön. Har hört att ön fullständigt svämmar över av turister...är det så illa? Hur som helst...tänkte mig en resa ner för att inspektera huset och ön lite närmare någon gång under hösten. Hur är kommunikationerna mellan Sverige och GC? Är det svårigheter att hitta billiga resor ner?

  Än en gång tack för din hjälp...

  Marcus
   
 8. Johanna

  Johanna Medlem

  Det finns bra flygförbindelser till Gran Canaria från Sverige. Men det beror lite på var i Sverige Du bor när det gäller att komma över billiga flygbiljetter. Själv bor jag på västkusten och förra året flög vi billigt med Sterling från Landvetter, men nu har dom slutat flyga till Gran canaria från Landvetter så i år blir det mycket dyrare för oss då vi köpt flygstolar på charter-plan......
   
 9. bo-ek

  bo-ek Medlem

  Tack för ditt beröm! Att jag har lätt för information är förmodligen en yrkesskada sen min guide&journalistutbildning.
  Här får du mer:
  Ön svämmar inte över av turister.Det är bara södra kuststräckan, som ju i princip är "konstgjord" och man hälsas gärna på tyska.I t ex Las Palmas hälsas man alltid på spanska och det är en klar fördel att förstå det språket.
  Du frågar om billiga resor. Chartern finns ju alltid med sista minuten och andra erbjudanden. Sen beror det naturligtvis på din utflygpats. Förra året reste vi från Göteborg med sterling för 2600 kr pr pers. Nu har sterling slutat flyga från Got (precis som Johanna skriver)
  Men det finns oändlga möjligheter ändå:Gå in på www.sembo.se och du kan få prisförslag på c:a 4000 kr.
  PS forska i om du kan få upplysningar från den familjen som bodde i fataga tidigare i huset, m a o åk ner, strosa runt och känn på atmosfären !!!
   
 10. bo-ek

  bo-ek Medlem

  Hej Marcus!
  Som alltid sommartid är det tyst på kanarieforum.
  Men då vi just har vår canariska vän här är det lämpligt om du har ytterligare frågor, ställ dem här och nu.
  F ö säger han att klimatet i puerto mogan och californien är likvärdigt, så närbelägna Fataga är kanske inte så dumt för dig och din far.......
  När det är varmt i Fataga då är det verkligen varmt. Likaså kallt(kan vara i febr)då är det kallt. Men mulet, inte ofta.
  Hör av dig!
  bo-ek
   
 11. bo-ek

  bo-ek Medlem

  Hej Marcus!
  Det skulle vara intressant så här några månader efter vår korrespondens att fråga: HUR GICK DET MED DINA PLANER?

  mvh bo-ek
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis