Flygfrågor: Barn? Titan i benet? Parkering?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av grodan, 25 januari 2009.

 1. grodan

  grodan Medlem

  Hej på er alla!
  Ja, så kommer här tre frågor till..Kanske lite knepiga, den ena iaf..[:I]
  Vi ska flyga från Arlanda. Ska ta bilen från skåne och parkera där. Var är mest prisvärt att parkera? Något man bör boka innan? Tycker det är onödigt att lägga ut för mycket pengar, om de "billigare" håller bra säkerhet och så.
  Tacksam för tips!
  Ja, sen nästa fråga kan ju låta extremt underlig. Min man bröt benet för ett tag sen, och är ihopskruvad med titan, ja en platta o en massa skruvar och så. Nu är det ju runt ett år sen, så allt är läkt och så..Men nu undrar jag om det är nåt som kan reagera på i metalldetektorer? (ja, vi har ju bara skämtat om det tidigare..då vi aldrig trodde vi skulle komma iväg på semester:D)
  Eller alltså där man checkar in (har man ju sett på tv..thihi).

  Fråga 3: Våra barn är 4 och 6. De har aldrig flugit. Är inte speciellt rädda/känsliga för nåt, utan tycker allt är väldigt spännande. Är det något man bör tänka på när man flyger med barn? Nåt tips? Tugga tuggummi har man ju hört.. Brukar barn bli rädda?

  Jag vet..Man är ju helt grön på detta.. Kram grodan

  Grodan
   
 2. coconut

  coconut Medlem

  Kan bara svara på barnfrågan...Mina började flyga när de var 2.8 resp 4 år. Oftast e det så spännande när man ej flugit innan så det tänker inte på att bli rädda...Tugga tugummi kan va bra ja med tanke på lock för öronen..Vet man med sig att barnen kanske komme vara extra känsliga så finns det tryckutjämnande öronproppar på apoteket.Heter earplanes, kostar 100 kr..Jag har alltid dem sj. Sen kan det va bra att stoppa ner lite pyssel i deras handbabage..Jag brukar lägga i nåt minipussel, pennor och block, nåt litet kexpaket eller såna där minipåsar med ostbågar eller chips...gameboy etc... Man kan spela in lite musik eller sagor på en mp3...Sist hade vi oxåmed en liten bärbar dvd som de kolla på film på..

  Var beredda på frågan " När e vi framme" ungefär 30 ggr :) Min yngsta brukar börja fråga en stund efter vi lyft...:)
   
 3. Rson

  Rson Medlem

  Betr. fråga 2: Inga problem att gå igenom säkerhetskontrollen.
   
 4. grodan

  grodan Medlem

  Tack för tipsen!
  Ja, man är ju lite orolig nu för allt. Men då vet jag dels det med mannens skruvar och plattor (så han kan va lugn), samt det för barnen. Ska köpa dem öronpropparna du skrev på apoteket!
  Tack!

  Grodan
   
 5. n/a

  n/a Medlem

  Du kan gå in på Benstockens hemsida och kolla pris, det är inte "gratis" men en utmärkt service och säkerhet. Dom flesta parkeringarna har i stort sett samma pris, men akta er för parkeringsgaragen där kostar det "skjortan" o lite till.
  Bärbar DVD är nog det bästa tips som finns när man har "kottar" med sig, oftast somnar dom med tanke på dom tidiga avgångarna.

  Kajsa
   
 6. cattis2

  cattis2 Medlem

  Ska ni bo på hotell vid Arlanda så finns det ett chartererbjudande med billigt rum+ gratis parkering.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis