Flygolyckan i Madrid

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av AnneliH, 20 augusti 2008.

 1. tjollan

  tjollan Medlem

  Skönt att höra att dom mår bra, men tragiskt för dom drabbade.
   
 2. tindaya

  tindaya Medlem

  Svårt att gå o lägga sig! Ett andra plan med fler anhöriga avgår om en timma till Madrid. En hel del av de avlidna/skadade kom från kommunen San Bartolomé de Tirajana (kusten), minst 10 från Sonnenland, bl.a. kulturledamoten i kommunen med fru och barn. Kanarieöarna kommer att ha tre dagars sorg. Känner mej bedövad :(
  Anette
   
 3. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Ja, jag sörjer med Kanarierna :( Fruktansvärt när något sådant här händer.
  Hoppas att du fick lite sömn Tindaya.
  Ha en bra dag!

  AnneliH som längtar till solen
   
 4. Peter_W

  Peter_W Medlem

  Hemsk händelse som jag saknar ord för.
   
 5. Artemis

  Artemis Medlem

  Man har offentliggjort namnen på dom omkomna på https://elpais.com/elpais/inenglish.html.
  Ett svenskklingande namn finns med på den listan.[V]

  Känner mig mycket illa berörd, flög ett flertal gånger med Spanair på den tiden jag bodde på GC, har mellanlandat många ggr på Barajas.
   
 6. Giggis

  Giggis Medlem

  Fruktansvärt med den hemska flygolyckan.

  Man vet aldrig vad livet ska ta för vändning. Tror därför att det är viktigt att man tar vara på livet mera.
  Livet är en gåva och ingen självklarhet.

  Just nu vill jag bara ha hem min lilla 10 åriga dotter som varit på Cypern i 2 veckor med bästa kompisens familj. Hon flyger hem imorgon och jag längtar så efter en varm kram.

  Ta hand om era nära och kära.Visa och tala om hur mycket ni älskar dem.

  Lena
   
 7. wesse

  wesse Medlem

  Så otäckt, kan inte sluta tänka på alla anhöriga som har så mycket sorg att gå igenom.
   
 8. Ingela

  Ingela Medlem

  Åh så hemskt, fick inte reda på olyckan förrän i morse när jag läste tidningen. Jag har helt stängt ut mig från omvärlden nu när OS håler på. Skänker en tanke till alla drabbade.

  //Ingela
   
 9. tindaya

  tindaya Medlem

  Här sägs nu i TV bl.a. att EU vill/bestämt (missade vilket) att denna typ av flygplan skall moderniseras för att kunna få flyga i Europa. Spanair hade bestämt att ta ur trafik ca 2 dussin av den typen av flygplan enligt nyheterna. Man har också börjat "spekulera" i media om hur mycket Spanairs ekonomiska kris har haft betydelse för flygplanets "tillstånd". Vilket man verkligen får hoppas att den inte har haft.
  Anette
   
 10. anneghost

  anneghost Medlem

  Men man undrar varför de fick lyfta, planet hade krånglat..... nu kommer jag inte att sätta mig på ett flyg som krånglar......  Annelie
   
 11. tindaya

  tindaya Medlem

  Ja det kan man undra . . . Spanair uttalade sig för ett par timmar sedan i Madrid: planet hade haft problem med ett varmluftintag, problemet isolerades efter flygplanets manual och av Spanairs underhållsbemanning. Enligt nyheterna här så isolerades problemet men det åtgärdades inte eller rättades till. Och man "anser" att planet kanske inte borde ha lyft efter det.
  Anette
   
 12. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Ja, man känner sig ganska "liten" som passagerare, som oftast får vi ju inte reda på vad det är frågan om (så vi kan välja att kliva av om vi inte vill flyga som vi kan göra i en bil...)
  Dessvärre vet vi ju heller inte hur gammal flygplansflottan är...om det är maskiner som borde tas ur bruk för länge sedan (deras ekonomiska bekymmer)...så det blir ju att man snällt sitter kvar i stolen för att man inte vet bättre och hoppas på att man ska komma fram hel och hållen.
  Synd att det är oskyldga människor som får sätta livet till för att de inte sätter säkerheten främst...det kanske är frågan om pengar där med. En fundering bland många.

  AnneliH som längtar till solen
   
 13. tindaya

  tindaya Medlem

  Det börjar bli nästan för mycket, TVn sänder oavbrutet från Madrid o Las Palmas. Mycket dramatik och tårar. Nog inte bra att titta för mycket. Det intervjuas släktingar i det oändliga. 70 passagerarer var residenter på Las Palmas. Många passagerare kom också från Castilla de León.

  Vad som är shockerande att höra idag är att flera passagerare blev rädda och osäkra och ville stiga av planet när det första felet uppstod och skickade sms till sina familjer - de fick inte stiga av !!!!!!!! Hoppas de undersöker om detta är tillåtet - att förbjuda passagerare stiger av om fel uppstår eller i vilket läge som helst.

  Anette
   
 14. ellisol

  ellisol Medlem

  fruktansvärt det som hänt..Tack Artemis för länken till passagerarlistan,lugnande att kunna se att inga vänner från förr fanns med bland namnen. Är Spanair ett risigt flygbolag?Evigheter sedan jag flög med dem,men tydligen så ska vi göra det på vår resa i mars =/..
   
 15. n/a

  n/a Medlem

  Hej alla
  Kom lyckligt hem med Spanair flyget natten innan olyckan.Frán Kópenhamn var dórren till planet sónder och sen i Madrid var det vántan och kóande.Ingen sa varfór fo´rrán 10 min. innan vi fick gá ombord.De sa att besáttningen vart fórsenad.Alla var sura fo´r de hade haft en massa fórseningar frán Ibiza,Mallorca osv.
  Nár vi vál kom ombord bórjade showen.Pá min plats satt ett barn och mamman med ett barn i famnen brevid.Barnet ville inte sitta óver gángen sá jag fick snállt lámna min plats till henne.Sen kommer flygvárdinnan plótsligt och ságer mamman att de inte har platser pá planet alls.Mamman fórklarar att hennes man talat med nán chef och fátt klartecken att gá ombord.
  Dá klarnar det fór mej,det ár Spanairs egen personal m familj.
  Flygvárdinnan fórklarar att det fattas 2 sittplatser och att de máste begátts ett misstag nánsatans.Sen bórjar de efterlysa en annan kvinna och hon fár gá fram och prata med pilot och flygvárdinnor.Nu ska hon ut.
  Medans jag satt pá Barajas,hórde och ság jag att 3 flygvárdinnor ville komma med i planet och att en som jobbade sa till dem att det var omójligt.De bad henne fórsóka.
  Alla dessa 3 var med i planet och en av dem satt tom brevid den dár mamman som inte heller behóvde lámna planet.Allt detta págár i ett hett plan, under óver en timmas jávla velande.Jag var vansinnig,inte en ursákt uttalades nár vi vál kom ivág.Och márk vál, inte ett glas VATTEN bjód de pá utan allt fick kópas.Normalt nufórtiden sá bjuder de flesta pá ett glas vatten eller juice.
  Jag bestámde mej redan dá att ALDRIG MERA SPANAIR.Deras egen besáttning gár fóre betalande gáster och den spanska personalen ár blasé.Kánner mánga svenskar som jobbar fór dem och ár hur trevliga som helst s´dem ska jag inte klaga pá men har alltid irriterat mej pá den spanska som inte ser mer en át ett háll i planet.De tar inte ut dina tomma koppar o fat eller ser om du kallar pá dem.

  Jag ár ledsen fór alla omkomna och bland dessa har jag sjálv en bekant, lilla sóta Patricia som serverade pá EL Santo pá Plazoleta Farray.Ni som varit dár kommer sákert ihág den glada tjejen med en stor fjáril tatuerad pá bróstet och med an massa armband och smycken och ett háftigt klippt hár.Hádanefter kommer jag att se Patri i varje lilla fjáril som flyger.
  Det kánns som om denna olyckan kunde ha undvikits eftersom sá mánga sánde sms hem till sina anhóriga och verkligen hade onda aningar om att det skulle ga´illa.
  Jag tackar min lyckliga stjárna att jag klickade pa den 19 nár jag letade efter flyg, det kunde lika gárna varit den 20.

  Canaria
   
 16. n/a

  n/a Medlem

  Hej och tack fór din omtanke.Vet nágon om Mari kommit hit??Tánkte ocksá pá henne eftersom hon trodde vi skulle flyga samma dag fr Landvetter men jag kom ju en dag tidigare.
  Men enligt all info sá verkar inte de varit med detta plan tack o lov

   
 17. tindaya

  tindaya Medlem

  Välkommen hem Canaria !!!!! Tack o lov att du kom en dag tidigare. Men fy vilken flight du hade! Marie ringde mej, hon hade kommit på förmiddagen o meddelade att du kommit en dag tidigare. Hemskt att "din" Patricia var med på planet och tror att vi är många som kommer o tänka på dem som var med hädanefter när vi ser en fjäril!
  Kram på dej och vi höres i nästa vecka!
  Anette
   
 18. tindaya

  tindaya Medlem

  Stephanie min granne och vän som arbetar på Lolita i parken berättade just att de flesta där kände Patricia och mår därefter. Hon berättade även att idag hade de haft en gäst som hade mist sin fru, sin baby och sin svärmor - Stephanie hade suttit o pratat med honom i en halvtimme. Stephanies pappa hade mist en arbetskamrat - ringarna på vattnet sprider sig . . .
  Och som märks kan jag inte helt släppa det :( man har det liksom inpå sig även om man inte känner personerna.
  Men har i varje fall undvikit TVn idag och nu har jag fått städmani [:eek:)]
  Anette
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis