Flytta till PDI!!

Diskussion i 'Boende på Gran Canaria' startad av Anna, 20 mars 2005.

 1. Anna

  Anna Medlem

  Hej!
  Är en tjej på 28 år som funderar, (har egentligen bestämt mig), på att flytta till och jobba på/i PDI. Är nyfiken på fler som tänker som jag. Är intresserad av att få kontakt med likasinnade och/eller människor som gjort det som jag vill göra. De fler desto roligare. Vi kan dela lägenhet, eller erfarenheter. Behöver alla råd som man kan få....Är en väldigt positiv tjej, lätt för att lära känna nya människor och känner att det är dags att prova ngt nytt!=)
  Jag är klar och redo att flytta i september -05! Lite kort, men hör av er om ni känner lika, har egna erfarenheter, eller bara vill ge råd.... /Anna=)
   
 2. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Vad skönt det låter! Jag blir så avundsjuk.....om jag kunde spola tillbaka bandet ett antal år skulle jag gjort som du.
  Jag har ju inte några bra råd att komma med förutom att du kan gå in på www.grancanaria.st där hittar du nog mer råd om hur du ska göra eller kan skriva till dem....eller något.
  LYCKA TILL :)

  Anneli
   
 3. Anna

  Anna Medlem

  Tack så mycket! Surfar runt som en liten galning:). Jag tvekar inte en sekund på att jag ska göra det här, men människor runt omkring en höjer en del på ögonbrynen! Fast det får man väl räkna med... Det är bara att blunda och kliva över kanten! Det brukar lösa sig!!;) TACK igen!
   
 4. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Jag håller med! Har man bestämt sig och vet vad man vill ska man göra det! Man kan ju inte leva genom andra människor. ;) Det är väl bra att ta reda på så mycket som möjligt innan, för det är ju rätt stort att flytta än att bara åka på semester....själv gillar jag canarieöarna och är väl inte helt främmande för att flytta ner när barnen blivit stora om tillfälle ges...

  Anneli
   
 5. Anna

  Anna Medlem

  Nej, nog krävs det en hel del research, men jag har ju några månader på mig:). Vet du möjligtvis några svenska restauranger eller pubar i PDI? Har ingen direkt vana att söka på nätet[V] så det går sakta, men säkert... Tack så mycket för de andra tipsen. :)
   
 6. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Ja man ska ju inte göra något förhastat...:D Jag vet inte om några svenska restauranger så här på rak arm, men jag kan ju kolla...jag ska ner dit nu på onsdag och vara där en vecka. Däremot vet jag ju att det är flera svenskor som jobbar där nere som t ex inkastare....det finns ju en uppsjö av restauranger och barer i alla köpcentran, Yumbo, Kashbah, Cita....San Augustin ligger ju inte så långt borta, där har du kanske mer svenskar som arbetar....[:I]
  Om du går in på www.grancanaria.st o Näringsliv/Branschregister/och nr 36 SKANDISERVICE och klickar på deras karta (pilarna)så ser du vad du kan få hjälp med och vad de har att hyra ut (det såg inte billigt ut[V]) man kan ju alltid maila till dem och fråga....jag får se om jag har tid att gå in här under min semestervecka annars skriver jag när jag kommer hem. Förresten [:0] jag kom på att ibland kan de sätta upp lappar t ex skyltfönstren i affärer att de behöver personal....så har man inte hittat något innan man åker så kanske man blir tvungen att gå runt och leta....jag vet inte vilket som verkar bäst...hoppas du får många tipps att välja mellan. Hoppas att du kommer skriva senare hur det har artat sig....Ha en bra dag!

  Anneli
   
 7. Anna

  Anna Medlem

  :DTack för det, jag har hittat på en hel del nyttigt på den sidan, har förstått att det kan nog bli så att man får söka på plats, egentligen det bästa, vare sig du är på kanarieöarna eller i sverige. :) Vad skönt för dig att få åka ner till värmen och avkoppling!;) Själv åker jag nog igen i slutet av april, får luska en del då. Reser ju ensam så har all tid i världen att knata runt. Tycker det skulle vara roligt om jag kunde hitta annat jobb än krogen, men det är väl dömt i PDI! Värsta party plejset:D:D Du råkar inte känna några andra svenskar som bor och arbetar på ön? Skulle vart kul! Är jätte tacksam för din hjälp!:)
  Hoppas du får en bra dag!
   
 8. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Jag känner inte någon personligen men jag ska hålla korpgluggarna öppna när jag kommer ner ;)
  ha en bra dag!:)

  Anneli
   
 9. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Hej Anna! Nu har vi kommit hem från en veckas härlig semester. Kaanooon väder! [8D][8D]Jag pratade med "poolbar crew" på Los Arcos i PdI (de var minst 5 st som var svenskar) de tyckte att det lättaste sättet att söka jobb var att själv gå runt och fråga sig fram, om du åker ner i april så hälsa på hos dem, de har säkert jätte bra tips till dig. Sedan kan du ju åka till Svenska kyrkan i San Augustin, där hjälper de säkert till. Tina som arbetar där är jätte trevlig (resten med förresten) Men som sagt det är nog lättast att vara på plats och söka jobben. Hoppas du lyckas.;) Ha en bra dag!

  Anneli
   
 10. Tina

  Tina Medlem

  Hej Anna!
  Va kul att du ska ner redan nu i april. Jag ska nämligen bo och jobba på hotel i Arguineguin vid Playa del Inglés och jag åker 20:e april. Jag har aldrig varit på GC förut och jag reser själv, men det ska bli kul.
  Hör av dej om du vill ha sällskap med att utforska ön.
   
 11. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Hej Anna!
  Hur gick det med jobbsökandet? Fick du något napp?
  Hade du bra väder? Hoppas du hade det bra!

  Anneli
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis