Formel 1 på Gran Canaria?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av rogman, 7 april 2006.

 1. rogman

  rogman Medlem

  Vill dela med mig om en sak som hände för några år sedan. Vi skulle åka båt till Puerto de Mogan och gå på marknaden. För att tjäna några korvören så tog vi taxi till Puerto Rico.
  Jag har åkt många gånger längs den vägen å tror att det max e 60 km/ tim där. Om jag säger att han körde minst 95 så överdriver jag inte.
  Det var första, å hittils enda gången (peppar peppar) jag trott att vi skulle få oss ett "dopp i Atlanten".
  Han lungnade ner sig först vid rondellen, för att sedan öka igen å köra slalom på smågatorna där det max e 30.
  Samtidigt som han körde värre än Emmerson "Han"..paldi så lyssnade han på radion å svor som bara den. Tror det var fotboll....han avslutade med en tvärnit 20 m från båten.
  Så vi behövde inte gå så långt.:)

  Efter en underbar båttripp så kom vi fram till slut, å jag fick med mig en kanonfin väska hem för endast 5.:D
   
 2. anneghost

  anneghost Medlem

  Nu när vi var nere så tog vi buss hela vägen till Puerto Mogan från San Agustin och det var också rally! Min faster som var med mig är rädd för smala vägar och skarpa kurvor så hon mådde inte riktigt bra. Jag visste ju hur vägen såg ut men var inte bered på hur han som körde skulle köra "ler" men jag hade satt mig på den sida där allt det vackra var för jag skulle fota. Så jag satt och höll i mig med ena handen och fotade med den andra, samtidigt så tränade jag magmusklerna i kurvorna :)
  Det är konstigt att det inte händer flera olyckor på vägarna där nere. Min faster var en aning rädd för att sätta sig på bussen när vi skulle hem.


  Annelie
   
 3. Riggan

  Riggan Medlem

  Jag åkte också bussen till Puerto de Mogan så jag håller med er båda två . Det är riktigt hårresande att åka där. Särskilt om man sitter på högersidan i bussen när man åker hem.De kör ju som de värsta biltjuvar. Man är rätt glad när man stiger av bussen och allt har gått bra. Men snart känns det ssom om det måste hända något. Så mycket traffik och så som de kör[:0]

  Riggan
   
 4. rogman

  rogman Medlem

  Jag hörde nånstanns att de skulle förlänga motorvägen från Puerto Rico - Mogan. Det var även snack om att bredda den vanliga å slingriga vägen.
  Men även om de kör för fort ofta så kör de samtidigt rätt bra. De flesta som råkar ut för en olycka är oftast turister och ovana bilförare.
  Det skulle vara häftigt att hyra en bil å dra upp i bergen. Kanske blir det av denna gång...
   
 5. anneghost

  anneghost Medlem

  När jag var på GC första gången var jag där med min man, då hyrde vi bil och for upp i bergen. Glöm bara inte att tuta när du kommer i kurvorna och störst går först ;) Svärmorskurvan är inte att leka med.

  Annelie
   
 6. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej igen!
  Vi brukar inte hyra bil när vi är där nere. Vi vill båda kunna ta en öl eller ett glas(eller fler) vin. därför håller vi oss till lokalbussarna och taxi.
  Och du Xerxses, kan man ha tråkigt där nere+[?]
  Jag njuter bara av att var DÄR

  Riggan
   
 7. weede

  weede Medlem

  14 Maj 2005 på förmiddagen var vi tre pers som tog en taxi från hotel Orchidea, Bahia Feliz mot Playa del Ingles för att sola...i förarsätet, en i vit skjorta kraftigt byggd stressad herre satte fart mot PDI, vände på vägen i vanlig ordning för att komma på rätt sida vägen söderut och sen gick det undan...Efter en stund upptäckte vi att han faktiskt inte bara hade oss tre och transporten att koncentrera sig på utan att han även hade ingått tävling med en annan bilist och vid en blick på hastighetsmätaren fångade jag nålen på 130 km/tim och jag hann tänka att "det är i alla fall så underbart här...så det är kanske här man skall dö..." och sekunden senare upptäckte vi alla att han faktiskt körde racing med en annan som han sekunderna senare försökte preja, men för helvet...nåja vi kom som tur var helskinnade till stranden och jag sade till honom när vi steg ur att...kör du likadant med pensionärer och folk med svagt hjärta kommer du hålla oss på ambulansen fullt sysselsatta...det blåste som fasen på beachen den dan men härligt var det inalles, trots att Mats blev fotad full med sand...kvällen avslutades i kashbah på Scandic och där var det drag också...

  MICKE WEEDE
   
 8. hallonback

  hallonback Medlem

  Hej,

  Tycks vara normalt bland chaufförerna det där med hastigheten.
  På vår första resa till ön i fjol tog vi taxi från San Fernando till San Agustin,
  chauffören körde 120km/h med båda sidorutorna nere och själv rökte han en cigarett.

  På samma resa for vi med buss till Palmitos Parken.
  Bussen var minst sagt överlastad, mittgången var fylld med barnvagnar
  eftersom lastutrymmena på sidorna redan var fulla.
  Fram kom vi efer en minst sagt minnesvärd tripp och själva Palmitos Parken var ju verkligen härlig. Vi tog taxi därifrån, lite dyrare men bekvämare med tanke på barnvagnen....

  Mats
   
 9. Riggan

  Riggan Medlem

  Jag har också varit med om skräckfyllda taxiresor. Den värsta gick mellan Patalavaca och Arguineguín. Det verkade som om de försökte slå sitt eget hastighetsrekord varje gång.
  Åkte också en gång från Koala till Tropical center. Jag satt i framsätet. Ingen sele som fungerade. Båda rutorna nervevade och även han storrökte. Han kunde inte eller ville inte förstå engelska. Bad att han skulle veva upp rutan på min sida. Har 6 whiplash så drag är inte det bästa för mig. Men icke. Sedan körde han som den värsta biltjuv, 130 där det var 50. Gissa om jag var rädd och inte mådde jag särskilt bra heller efter att suttit på helspänn hela tiden. Så numera sätter jag mig i baksätet så jag slipper se så mycket. Att jag inte trampade genom golvet var ett under[:0]

  Riggan
   
 10. Pellis

  Pellis Medlem

  Ja, jag rek. alla som åker buss TILL Puerto Mogan att ta båten tillbaka till Arguineguine, vilket många anser som mycket behagligare än att sitta och balansera i bussen och kika rakt ner på stupen. Jag gillar det INTE och våra barn har numera krävt att vi inte ska utforska ön på dessa vägar när dom är med! Vi hyr alltid bil och julas, på Nyårsdagen, ville jag åka på utflykt eftersom vi kände oss ganska pigga efter Nyårsnatten. Utflyktsmålet skulle bli Playa de Tasarte bortanför Mogan, där den lilla rosa fiskerestaurangen ligger. (se bildhälsningar). Hela dagen tog det att slingra sig fram, med en sur blivande tonåring som blev åksjuk men behövde dock inga påsar. Väl framme fick barnen glass och maken öl och på vägen tillbaka blev minsta killen åksjuk. Alla påsar gick åt i bilen till sist fanns bara strandbagen att ta till som s*ypåse. Sagt och gjort, enda smolken i bägaren var att den läckte i sömmarna. VRÅÅÅÅL i baksätet! Nä, nu lugnar vi oss med utflykter och gör endast lättare varianter. Men taxin tror jag att jag hoppar över, jag kör bil själv därnere men i bergen får mannen köra, annars skulle bromsskivorna ta slut!
   
 11. Riggan

  Riggan Medlem

  Men om man blir sjösjuk då??[^]
  Det kan ju bölja bra på den biten. Vi hade goda vänner med oss när vi åkte till Puerto de Mogan och hon tål knappt se vatten utan att bli sjösjuk. Så vi var tvugna att ta bussen. Själv hade jag gäran åkt båt eftersom jag älskar att åka det.
  Hoppas kunna göra det nästa gång!!

  Riggan
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis