Första besöket om två veckor, undrar en del.

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Mirjam, 16 januari 2005.

 1. Mirjam

  Mirjam Medlem

  Hej,

  Vi reser om två veckor (29 jan) för första gången till Kanarieöarna och San Augustin. Hur är det egentligen, vilken temperatur kan man räkna med den första veckan i februari? Vad bör jag tänka på i klädväg? Kan man ha otur och hela veckan regnar bort? Ska jag ta med jacka? Inte kan man väl bada i havet så dags på året?

  Är det nån som vet om nån bra länk till kanarisk mat, t.ex vad för specialiteter finns det? Är väldigt matintresserad och nyfiken men hoppar nog över svenska köttbullar :)
   
 2. n/a

  n/a Medlem

  Hejsan...har varit på ön många gånger, 4 gånger vid din tidpunkt. det är väl lite gambling med vädret på Gran vid denna tid. Två gånger hade vi en fin vecka med sol lite svala kvällar. Två gånger envisa lågtryck med regn och blåst de höll på ca tre dagar åt gången. Så åker man bara en vecka så kan det bli lite knepigt att bli brun. Se till att boka med uppvärmda pooler på resmålet, om ni gillar pool, är lite väl friskt i ouppvärmda vid denna årstid. havet kan var 18 till 20 grader i så det funkar. Ett tips om det är mulet i San Augustin och lite trist, förflytta er, åk till Puerto Rico och det hållet där är det mera solsäkert. Bodde i San vid ett tillfälle envist mulna dagar åkte till Puerto med stekhet sol som följd... så förflyttning är ett knep hyr bil eller släng er på bussen...en varm tröja kan vara bra på kvällen men man behöver inte överdriva med vinterpälsen eller så...maten överlåter jag åt någon annan på forumet.......ha det gött.
   
 3. Cascarlsson

  Cascarlsson Medlem

  Hej Mirjam !
  Resa den 29 januari. Det kan fortfarande vara lite kyligt på kvällarna, så ta med en varm tröja. På dagarna torde temperaturen ligga runt 21-22 grader. Risk för regn ? Knappast, i varje fall inte ihållande. Kortvariga skurar har jag råkat ut för under januari/februari.
  Vet inte om det finns någon sajt som handlar om kanarisk mat, men titta på
  https://www.tripadvisor.se/Restaurants som ger några huvuddrag om att äta och dricka. Några mattips: sjötunga i flera former, helstekt anka på kines-
  krogar, kyckling i flera former etc. I San Agustin inget stort utbud av restau-
  ranger. De som finns ligger i Centro Commercial (köpcentrat). Ta hellre bussen till Playa Ingles ca 10 min om ni vill ha ett varierat utbud.
  Hälsn Cascarlsson som den 24/2 reser ner till GC för 16:de gången :)
   
 4. anni

  anni Medlem

  Åker själv ner den 28/1 och jag packar ner lite fler långbyxor och
  gärna jumper med 3/4 ärm och knästrumpor. Vi var där förra året samma
  tid och då var det KYLIGT på kvällarna, frös om fötterna i tunna
  skor och kjolarna fick hänga kvar i gaderoben, alltså detta gäller
  kvällarna, dagarna vid poolen eller playan var varma och behagliga.
   
 5. Mirjam

  Mirjam Medlem

  Tack så jättemycket för svaren! :)

  anni, min hög med packning ser ut ungefär som det du säger, så då har jag gissat ganska rätt. Det är INTE kul att frysa på semestern, bättre att lägga ner lite extra. Tar även med en vindtät jacka, nån sa att det kan blåsa en del. Om det gäller nu eller senare under året vet jag inte.

  Kalle, yahoovädret ser inget kul ut just nu, hoppas det blir bättre nästa vecka. Vi får väl hyra bil och åka på utflykter om det inte är poolväder på dagarna...

  Har du verkligen varit där nere 16 gånger?! Ojojoj... :) Det låter lite som vi, vi är Italientokiga sedan åratal så det är första gången på länge som vi ska någon annanstans! Spännande!

  Förväntansfulla hälsningar
  Mirjam
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis