Första gången till GC!!

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Soltörstig, 26 januari 2011.

 1. Soltörstig

  Soltörstig Medlem

  Hej alla trevliga,

  Som rubriken lyder, jag och min familj åker för första gången till Gran Canaria!

  Målet är hotell Paradise Lago Taurito och det är dessutom vår första All Inclusive, så det är mycket som testas :)

  Är det någon som vet hur det ser ut vädermässigt på den sidan ön just nu? Tips om utflykter och liknande tas gärna emot! Är det så att det kan vara mycket turister där nu eller är det sportlovet som räknas in i högsäsongen?

  Många frågor, hoppas någon har tid och lust att svara :)
  Tack på förhand!
   
 2. farkost

  farkost Medlem

  Turistmässigt är det högsäsong hela vintern, med en uppsving runt sportlovet så klart. Har sökt 2 veckorsresa en längre tid men fick nöja oss med en eftersom efterfrågan på Kanarieöarna varit mycket stor :).
  Tror ni kommer få kanon och så klart kommer ni vilja återvända till "lyckans ö"

  solis
   
 3. Anne

  Anne Medlem

  Hej Soltörstig!

  Här kommer dygnsfärsk information från Paradise Lago Taurito.

  Vi kom hem igår den 27:e till Skavsta efter en fin vecka på hotellet. Lite moln och blåst lite då och då,men ljummet och skönt ungefär som vår egen sommar.Det är uppenbarligen högsäsong där nere nu, hotellet var knökfullt. Massor med folk som vandrar omkring.

  Vi hade beställt ett dubbelrum men fick istället familjerum, dvs 2 rum med stor altan precis vid poolen och baren. Vilket läge! Rum 118. Önska det om ni kan!

  Vi har varit på många ställen med allinclusive, men Lago Taurito har absolut det bästa utbudet av mat och dryck och dessutom mycket stor variation.

  Det finns många ställen att äta och dricka på under dagen, som ingår i AI.
  1. I den stora vattenparken finns en restaurang "Oasis" med enklare "snacks", korv, hamburgare, varma mackor, vin, öl, drinkar mm.
  2. Vid poolbaren på hotellet, detsamma.
  3. Och så förstås matsalen med 3 måltider per dag. Alla buffe'er.
  4. På Arena Plaza, som ligger precis utanför hotellet är det Allinclusive från kl 18.00-23.00.
  Där är det underhållning under kvällen.
  5. Sedan kan man gå på discot "La Bamba" där det är AI till 23.00 och underhållning av hotellets egen "Animationgrupp".
  6. Även en bar vid receptionen var öppen de två sista kvällarna när vi var där med AI till 23.00. Alltså mycket att springa emellan, om man nu tycker det.

  Vad gäller utflykter så hade vi inte något behov av det, men utbudet är stort. Man kan ju gå in på charterbolagets hemsida innan resan och läsa om det.

  Det som Ni absolut ska åka till är Puerto Mogan som ligger endast några km från hotellet. Dock kan man inte gå dit. Det går lokalbussar hela tiden en liten bit från hotellet.

  Det gick ej att bada i havet när vi var där. Mycket stora stenar och höga vågor. Det var en grävmaskin som håller på att göra i ordning stranden efter stormar i december.

  Jag tror att ni kommer att få en bra upplevelse av Taurito och hoppas att ni får fint väder. Om ni beställt er resa via TUI så använd er av guide on line innan resan med era frågor och önskemål. Lycka till och trevlig resa!

  Anne
   
 4. anneghost

  anneghost Medlem

  Jag kom i onsdags och har haft bra vader sedan dess. I onsdags blaste det valdigt kraftigt men det var anda skont ute. I gar och idag sol och varmt. Jag bor i Mogan Princess i Taurito och mar riktigt bra "ler" I helgen har de lovat regn sa vi far val se vad det blir av det......vadret andras valdigt snabbt har nere.

  Annelie
   
 5. Soltörstig

  Soltörstig Medlem

  Tack alla för nyttig info! Oavsett hur vädret blir, så ska det bli skööönt med semester! Har aldrig åkt till värmen på vintern innan, så bara det ska bli gött! Tror jag ska börja gå igenom sommarkläderna, är ju bara sex dagar till avfärd :D
  Jättetrevligt med info om hotellet också!

  Ha en trevlig dag!
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis