Frågor och svar om att resa med ospecificerat boende

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av dragon2, 4 december 2006.

 1. dragon2

  dragon2 Medlem

  Lite frågor om att resa med ospecificerat boende:

  Jag undrar om någon har erfarenhet av hur man kan tänkas bli placerad när man reser 2 vuxna och 2 yngre tonåringar:
  Resebyrån "hotar" ju med att man kan hamna på olika hotell osv osv och vill att man ska boka specificerat hotell. Känns surt att behöva punga upp med några tusentals kr för att garantera att få bo på samma ställe. Hur stor är risken?

  Nästa fråga:
  I går ringde Apollo mig och ville erbjuda mig en uppgradering från ospecificerat (som jag har bokat) till 4-stjärnigt namngivet hotell.

  Jag tackade nej för att det skulle kosta lika mycket extra som vi gav för den resan.

  Frågade säljaren varför de ringer runt?
  Och hon upplyste om att "de gör så när de inte får fullbelagt på sina hotell".

  * Jag trodde att det var just de platserna som gick till ospec. resenärerna.
  Tror jag fel eller har de helt andra hotell som inte finns i deras utbud som är just till de ospecificerade resor?

  Någon som vet?
   
 2. nettan

  nettan Medlem

  Hej!

  Om man åker som större sällskap under högsäsong får man nog tänka sig för, men under lågsäsong så är det nog ingen större fara.

  Känner många som åkt under lågsäsong på sista minuten resa och alla jag känner har inte råkat ut för varken dåliga eller byte av hotell.

  Däremot vet jag ett par som under högsäsong fick byta hotell under deras vecka.
   
 3. xerxses

  xerxses Medlem

  Förstår din oro

  * Är du ute för att resa billigt men villig att chansa lite så åk ospecat.
  Risken att ni som familj blir placerade på olika hotell har jag aldrig hört talas om..mest skrämskott skulle jag tippa.
  Risken med ospecat är just placeringen, alltså vilken ort man hamnar på. När priserna är låga och det är lite av en lågsäsong så lockar dom med lite lägre priser.

  Snackade lite med en representant för ett resebolag vid ett tidigare tillfälle om hur de resonerar vid placering av ospecade resenärer:
  De strävar efter att fylla först och främst de hotell med 2 stjärnor (eller vad de har för beteckning på hotellstandard), alltså den lägsta. Men den är helt okay tycker jag som rest och bott på detta viset ganska ofta...

  Om man skulle hamna lite tokigt Las Palmas eller Playa del Cura och man absolut vill till ett speciellt ställe:
  Då kan man göra en deal med bolaget på plats om att få flytta mot ett tillägg. Det brukar ofta löna sig mer än att boka resa till fullpris, som kan bli lite tufft för en hel familj.
  Ett exempelvis när jag var nere på Kanarieöarna nyss så var det ett par som reste ospecat och hamnade i Las Palmas. De tog då kontakt med resebolaget där och undrade om de kunde få komma till Puerto Rico som är deras favoritställe. De lade till 800kr per person för 14 dagar och totalt blev det ca hälften mot av vad de skulle betalat i katalogen.

  Så mina erfarenheter är att res ospecificerat och chansa. Blir det tokigt går det att mot ett tilläg lösa det på plats. Och under lågsäsong är knappast fullbelagt så att ni skulle ha oturen att hamna utanför sortimentet, så knökfullt är det inte.

  Ett exempel till som jag har varit med om. Det var ett par som hamnade mitt i högsäsongen i juli på Rhodos. De placerades mitt ute på en stäpp utanför Lindos i en liten cementkåk, men det löste de också på plats mot ett litet tillägg.
  Trots alla mina resor så är det sista exemplet ända det mest tokiga jag hört så tror att du kan känna dig lugn... men som sagt det är mina erfarenheter jag kan inte lämna några garantier..:)
   
 4. dragon2

  dragon2 Medlem

  Tack @xerxses

  Jag har rest mycket under åren utan barnen och alltid ospecat. Ända gången vi valde till dusch var till Dominikanska.

  Det är väl det att man som förälder blir lite barnsligt nojig bara, sist vi var på Gran Canaria bodde vi på Hotel Tropical Maspalomas. De är 2 stjärniga och det var helt ok, eller rättare sagt bra.

  Jag fick tanken bara vilket jag missade att skriva innan att de kanske ringer runt och pejlar och sätter en liten plupp brevid mitt namn för snål jäkel och placerar mig på skitställen. ;)
  Nä skämt å sido. gubben min har varit på gran Canaria 10 ggr. och hamnat i Las Palmas 1 ggn. och då som 20 åring..
   
 5. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej!

  För ca 2 år sedan åkte goda vänner 14 dagar på en ospecad resa till Gran Canaria.

  De hade sådan tur att de hamnade på Grand Hotel Costa Melanores. Enda kruxet var att allt var så dyrt på plats, men lyxigare kunde det knappt vara.

  Så de drog en vinstlott, men vet också de som fått flytta under veckans gång och det är ju mindre trevligt. Men det kanske är ovanligt.

  Själva åker vi alltid till hotell så att vi vet var vi hamnar. Men man kan ju spara några kronor på ospecat så Lycka till hoppas det blir bra för er.

  Riggan
   
 6. Pellis

  Pellis Medlem

  Jag är en riktigt fegis faktiskt, har aldrig åkt ospec i mitt snart 42 åriga liv trots att massor av mina vänner gjort det!

  Har ALDRIG hört ngn som varit missnöjd eller råkat ut för något riktigt dåligt hotell. Jag tror nog det blir jättebra även för dig och din familj men jag förstår att du blir orolig.
   
 7. chica

  chica Medlem

  Har rest ospecificerat några gånger till olika semesterorter vid medelhavet.

  På en resa till Algarve hamnade vi på ett jättetrevligt familjehotell utanför ordinarie resekatalog.
  Hotellet låg mitt emellan två orter så läget var lite offside, men det uppvägdes av den goda stämningen på hotellet.

  På min första resa till Mallorca hamnade vi i en stor och lyxig lägenhet i Alcudia, en vinstlott.

  Vid högsäsong på Kreta blev vi inkvarterade i princip hemma hos en familj, vilket också hade sin charm.

  Några exempel då jag rest i sällskap av två:
  Jag har vänner som rest och fått dela större lägenhet med andra för dem okända människor liksom jag har vänner som fått flytta efter halva veckan, hamnat under markplan m.m.

  Jag reste till Fuerteventura med Apollo förra året den 12/12 och hade köpt resan till ordinarie pris medans flera som köpt ospec. för halva priset mot mig hamnade på samma hotell (vilket var 4-stjärnigt).

  Jag hoppas ni får en fin vistelse med ett bra boende och med sol!
   
 8. dragon2

  dragon2 Medlem

  Jag vill gärna veta mer om era bra och dåliga erfarenheter av att resa 2 vuxna + 2 barn ospecat?
   
 9. HelenaBlomman

  HelenaBlomman Medlem

  Hej @dragon2

  Jag kan berätta om de erfarenheter jag har av ospecificerat. Dock har jag aldrig åkt med Apollo, men de andra bolagen.

  Erfarenheten visar att de har varit generösa mot oss 2 vuxna, 1 barn.
  De är lite "snällare" mot barnfamiljer, i alla fall mot oss.

  Vi har åkt ospec. till Fuertventura en gång över Millenium nyåret och fick ett 3 stjärnigt hotell i Corralejo. (Har varit där tre gånger och lika underbart på Fuerteventura var gång :))

  Jag tror (min egen uppfattning) att ungdomar och par som kan stå ut med lite lägre standard kommer på typ 2 stjärnigt, medan äldre och barnfamiljer får lite bättre hotell.

  De andra gångerna vi åkt ospec var två restresor, snabba ryck, typ boka enda dagen, åka nästa, och vi har alltid fått fina hotell med bra mellanklass standard.

  Tyvärr är det nog så som föregående har svarat att under högsäsong kan det vara brist på mellanklasshotell och då kan man ju ha otur, speciellt om man hamnar på ett sunkigt hotell på en hård trafikerad gata i tex Las Palmas eller ja, du förstår hur jag menar.

  Vänner till oss bokade en ospecificerad resa till Bulgarien (skulle aldrig jag göra) och de fick ett otroligt dåligt hotell, typ 1 stjärnigt på en bakgata mitt i smeten, tilläggas bör att de var ungdomar. Men de var inte glada när de kom hem, så man kan ju ha otur, fast standarden är väl inte så hög där för övrigt?

  Ha det så bra och lycka till med hotellet.
   
 10. dragon2

  dragon2 Medlem

  Problemet är att jag inte har en aning om tonåringar på 14 och 15 går under kategorin barn. Jag har ingen lust att hamna i "partykvarteren" i Playa Ingles tex. Jag vet inte om de anser oss som barnfamilj?

  Hur stor är förresten möjligheten att man hamnar på lägenhetshotell som barnfamilj?? Jag har känslan att det är de hotellen som är i majoritet på ön, men man vet ju inte.
   
 11. Pellis

  Pellis Medlem

  Jag tror att ni hamnar på lägenhetshotell iom att ni är fler än tre. Annars blir det två hotellrum och det blir kanske "dyrare" för resebolaget.
   
 12. dragon2

  dragon2 Medlem

  Hemma igen:

  Vi hamnade på Rocamar i Puerto Rico, 3 stjärnigt enligt Apollo. Jag blev superglad, Puerto Rico ska ju vara solsäkrast. Vi hade 2 halvmulna förmiddagar..resten sol i 14 dagar, kanon. Hotellet hade shyssta lägenheter med nödvändig kokutrustning..

  Vi åkte 2 vuxna 2 tonåringar och fick 2 2 rumslägenheter brevid varandra.

  För de som inte varit i Puerto Rico och är lite ofärdiga av en eller annan anledning så kan jag bara upplysningsvis säga att det är myyyyycket backar och trappor. Vi hade över 600 trappsteg från centrum till hotellet...så nu har vi vältränade ben.

  Jag ville inte åka hem, det enda jag saknade var hunden.

  Skön resa alla ni som åker nu!
   
 13. Rita40

  Rita40 Medlem

  Äntligen har jag och min son råd att åka till Gran Canaria igen. Fick tag i en restresa nästa lördag. Men för första gången har jag tagit en ospecificerad resa. Någon som har någon erfarenhet av detta? Har ju hört skräckexempel på hur hotellen kan se ut.
   
 14. BEKU

  BEKU Medlem

  Har åkt ospec. flera gånger och bara fått bra hotell. Bland annat Monte Feliz och Jardin del Sol.

  Har en känsla av att många som åker specificerat inte bokar dom dyrare hotellen, så dessa blir ofta över för de som reser ospecificerat.
   
 15. permis

  permis Medlem

  Hej @Rita40.

  Tror inte du behöver oroa dig särskilt mycket, ganska stor möjlighet att du hamnar i San Agustin eller Playa del Inglés.

  Hoppas du får en skön vecka.
   
 16. dragon2

  dragon2 Medlem

  Jag har åkt ospecat alla mina resor, flertalet till Kanarieöarna. Vi var nere så sent som för 1 vecka sedan Åkte2 vuxna 2 tonåringar helt ospec utan någon som helst garanti.

  Vi hamnade på 3+ hotellet Rocamar i Puerto Rico, kunde inte blivit bättre.

  Jag har aldrig hamnat på skithotell, vare sig där eller på längre resor. Jag tror att resebolagen är så rädda om stit rykte idag att de inte ens anlitar skithotellen.

  Lycka till!
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis