Fuerteventura

Diskussion i 'Prat om övriga Kanarieöar' startad av Mariafogel, 2 februari 2007.

 1. Mariafogel

  Mariafogel Medlem

  Hej alla som varit på Fuerteventura !
  Jag, min man och min dotter åker på sportlovet för första gången till Kanarieöarna och Fuerteventura. Vi är vana resenärer på annat håll men vet inget om denna ö. Så - tips om allt möjligt från er som varit där nyligen tages tacksamt emot! Vi ska bo i Corralejo på ett hotell som heter Fuerteventura Resort. Vi har valt att inte köpa All Inclusive eftersom vi tycker att en stor del av nöjet med att resa är att hitta olika krogar och caféer. Så tips om bra ställen - och även ställen man bör undvika - är vi speciellt intresserade av. Men även bra stränder, kul vägar att åka, och allt annat som gör en resa värd namnet är vi glad över att få! Vi ska vara borta en vecka. Tacksam för svar snart!
  Maria och Leif
   
 2. n/a

  n/a Medlem

  Du vet att Fuerteventura betyder stark vind och förbered dej pa det.Det blaser mkt där.Stränderna är fantastiska med vit sand men för mej är det den trakigaste platsen pa denna jord.Corralejo har jag aldrig vart pa men alla säger det är fint dar verkar bara det bästa stället pa ön,ligger i norr.
  Ak bara INTE till huvudstaden för det är som bondby,trakig,trakig.Finns absolut INGET att se. Hoppas du hittar nat fint och kan berätta det för mej sa jag far en annan uppfattning om den ön.
  trevlig semester


   
 3. chica

  chica Medlem

  Hola! Jag var en vecka i Corralejo i december 2005 och jag hade kanske tur men det blåste inte något nämnvärt under den veckan och vädret var strålande soligt. Vi hade tänkt hyra bil och åka runt ön men det blev inte av då vädret var så vackert. Corralejo kändes mindre exploaterat än turistorterna på de andra kanarieöarna. Man fick gå ifred och titta i affärerna m.m. Man kunde en kort tur med glasbåt från hamnen i Corralejo till den lilla ön Los lobos eller en lite längre tur med färja till Lanzarote. Finns en fin liten strand i själva stan och så finns den stora stranden, Las Dunas, strax utanför stan (enda stället jag fick känna av blåsten på faktiskt men det är häftigt bland sanddynerna). Det finns ett vattenland i Corralejo som jag dock inte besökte men däremot besökte jag marknaden som låg alldeles bredvid (det var marknad två dagar i veckan, kan ha varit fredag & måndag om jag inte minns fel). Vi hade halvpension på denna resa men vi åt en del luncher ute och var nöjd med maten, vi gick mest på de små restaurangerna nere vid vattnet/hamnen och vi åt alltid spanskt (Conejo con cidra var en specialité som uppskatteds mycket av maken och den intogs på en liten restaurang som hetta något med "Cidra" nere vid hamnen där fiskarna hade sina rensningsbord. Tror de gjorde cider på Fuerteventura, var visst något speciellt med den). Kan inte komma på något ställe som bör unvikas i Corralejo. Det var en lugn och avslappnad stämning i stan, en del surfare som kom in till stan på kvällarna. Vi stötte inte på några time-share försäljare eller andra jobbiga försäljare. Det enda lilla minus jag kan komma på är att landskapet är rätt kargt, ingen grönska förutom i hotellträdgårdarna. Men å andra sidan är det ett fascinerande landskap på sitt sätt. Ni kommer att märka av det redan i transfern från flygplatsen då man nästan kan tro att det blåst snö på vägen, men det är vit sand. Hoppas ni får en härlig semester!
   
 4. 1947

  1947 Medlem

  Hej Mariafogel !
  Du har gjort ett bra val !
  Jag var nere på Fuerte veckan före jul i just Corralejo.
  Vi hade tur med vädret,visst blåser det men jag tyckte
  inte att det var så märkvärdigt.Corralejo är som andra
  redan påpekat inte så väldigt exploaterat ännu.
  Består i stort sett av en lång huvudgata,och en väldigt
  mysig hamn,full med restauranger.Det finns ett par där
  att rekomendera,Fogalera och Sotavento men som sagt det
  finns många efter huvudgatan.Det finns också gott om
  små tapasbarer vid sidan om huvudgatan,prova på det !
  I slutet av gatan finns ett mysigt cafe,där finns mycket
  gott.Hyr gärna en bil och se er omkring,eller varför inte
  ta färjan över till Lanzarote som man ser väldigt bra
  ifrån Corralejo.Åkte själv inte över,har för mig att det
  var lite för dyrt.Som sagt ett litet intimt,trevligt
  ställe utan hålligång,hoppas verkligen att ni får lika
  trevigt som vi hade det.
  Hälsningar tommy/1947.
   
 5. anamogán

  anamogán Medlem

  Hej Maria & Leif!

  Jag har besökt Fuerteventura med min familj. Jag tyckte att det var en trevlig och annorlunda ö.
  Stränderna var helt fantastiska!! Där ligger många andra resmål i lä kan jag säga! Visst blåste det lite, men jag upplevde det inte mer än när jag har varit på andra kanariska öar.

  Corralejo är ett jätte mysigt ställe som inte alls känns exploaterat. Där kunde man strosa ifred från alla inkastare och lotterifolk som tex. finns på G.C. och är jätte jobbigt!

  Corralejo är en fiskeby som är lågbebyggt och det är supermysigt att strosa runt där. Längs huvudgatan ligger rätt så många barer och restauranger även shoppingcenter. När jag var där var det levande musik på Plazan och det var mysigt att sätta sig ner där på kvällarna och lyssna, men även se när folk dansade till musiken! :)

  Strandpromenaden är fin och Las Dunas som finns just utanför Corralejo är en ca 10 km lång strand med sanddyner av vit sand. Det är ett naturreservat så all byggnation där är förbjudet.

  Jag kan varmt rekommendera detta ställe för den som vill ha en avkopplande och underbar semester på en annorlund ö! Jag tror inte ni kommer bli besvikna, det blev i alla fall inte jag. Det var en häärlig ö som jag längtar tillbaka till! :)

  /Anna :)
   
 6. SaraMaria

  SaraMaria Medlem

  Hej Maria med familj!!

  Jag och min dotter var på Fuerteventura för två år sedan. Visste absolut inget om ön när vi kom dit men blev otroligt överraskad hur trevligt och mysigt det var där. Vi bodde i Corralejo och vi trivdes verkligen som fisken i vattnet. Inte alls lika exploaterat som på Gran Canaria och Teneriffa. Vi hittade en fantastisk strand som heter Las Dunas, ca en halvtimmes strandpromenad från Corralejo. Några bra och prisvärda restauranger hittade vi också, t ex Tio Bernabe, Sotavento (fiskrestaurang). Nu har vi bokat en resa dit igen och vi får med oss några kompisar den här gången. Den 5 mars sitter vi på flygplanet med riktning mot Fuerteventura. Vi tänkte göra en båtutflykt till Isla de Lobos (15 minuters båtresa från Corralejo), det skulle vara kul om någon som besökt ön kunde berätta lite om den.

  Hoppas Ni får en jätteskön resa till Fuerteventura!!

  /Ann och Sara (som längar längtar till den 5 mars) :)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis