G.C på sommaren

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Giggis, 16 januari 2009.

 1. Giggis

  Giggis Medlem

  Hej alla forumvänner
  Hur är det egentligen på Kanarieöarna på sommaren ?
  Mycket turister ?
  Tänker främst på Puerto Rico de Gran Canaria men även de andra öarna.

  Lena, som tycker 50-årsdagen ska firas på G.C (var annars?)
   
 2. Cina

  Cina Medlem

  För mig och min familj är sommaren den bästa tiden på ön.

  Varmt kanske men skönt.
  Varma sköna kvällar o nätter. Varmt badvatten i Atlanten och i Poolerna.

  Just Puerto Rico kan jag inte uttala mig om för dit kommer jag bara ibland på besök. Vi håller till i Las Palmas och veckosluten i syd. Våra barn, som nu är äldre, vill vara i stan så de kan gå på bio etc. Och springa runt o Shoppa..

  Turister: inte så mycket, det kommer fastlands spanjorer. Och folket själva på ön tar sin semester och bor då på södra delen av Gran Canaria. Har oxå träffat på många Italienare , Fransmän.

  Så jag rekomenderar verkligen en sommar resa till Kanarieöarna.
  Cina;)
   
 3. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Hej Lena, vi åker ju både i februari och augusti, och jag får hålla med cina, sommrarna är härliga, varmt och skönt på dagarna och kvällarna är helt otroligt underbara, alldeles ljumma, väldigt svårt att komma i säng för man sitter bara och njuter i chorts och linne, trots att klockan kanske är runt ett:D

  Så sommrarna kommer jag aldrig överge:)

  Ha en trevlig fredag
  Marie:)
   
 4. coconut

  coconut Medlem

  Va en månad på Gran Canaria i somras, det va underbart.

  Jag upplevde det inte allsför varmt, förutom på nätterna då vi bodde i bungalow utan AC.

  Åker man då kan man ju iallafall va ganska säker på fint väder för jämnan, till skillnad från hur denna vintern har varit...
   
 5. Cina

  Cina Medlem

  Sommaren är en fin tid i Las Palmas. Få turister fram till augusti ungefär (= lätt att hitta bra hotellrum) och skönt klimat. Allra bästa tiden är nog april - juni, tycker jag. Sedan tenderar det att mulna på en hel del, men alls icke hela tiden.

  Ja och i stan har vi ju Åsnemagen - Panza de Burro som visar sig varje dag..haha
  Åsnemagen är ett meteorologiskt fenomen på Kanarieöarna, och särskilt vanligt i stan.. Las Palmas . Åsnemagen är ju en ansamling av moln på låg höjd....tack för att den finns annars skulle det inte gå att vara i stan sommartid .

  Hotellrum..ja det går att få toppen priser i Meloneras.Toppen priser på veckoslut etc.

  Cina
   
 6. elsueco

  elsueco Medlem

  Perioden c:a 15 april till 15 oktober, med undantag för augusti är lågsäsong på GC.

  Det betyder två saker;
  - Billiga hotellrum/lägenheter.
  - Lugnt, vilket passar vissa, medans andra upplever det som lite trist när det är få turister och vissa ställen är stängda för säsongen. De turister som finns nere i syd under sommaren är främst engelsmän och irländare. Fastlandsspanjorerna kommer främst under juli och i synnerhet augusti.

  När jag skriver lugnt, så gäller det syd, Las Palmas lever ju sitt vanliga stadsliv oavsett om det är tutistsäsong eller inte.

  Atlanten är vår termostat så vädret är ju underbart under sommaren! Fastlansspanjorerna väljer Canarias främst för klimatet, helt enkelt inte lika hett som i Spanien under sommaren.

  Problemet har varit att hitta billiga flyg från skandinavien under sommaren, men ser nu att t.ex. Norwegian kommer att ha en lördagsflight hit i sommar. Om det nu blir av..... de visar stor flexibilitet vad gäller att lägga ner planerade linjer.
   
 7. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  elsueco, där har du fel med bara engelsmän och irländare jag är ju där också:D och jag e svensk plus att vi är några norrmän också, och en hel hop med boende från fastlandet:D:)

  Marie
   
 8. elsueco

  elsueco Medlem

  :D Jodå, jag såg en finne här i juni 1997, för att inte tala om italienaren i maj 2001!

  Men majoriteten utav turisterna kommer från de Brittiska öarna och att det är den marknaden beror bara på en sak... det är billigt här då och ganska billigt flyg p.g.a. det geografiska läget.
   
 9. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Aha då förstår jag:) men du får inte dra mig över samma klientel:D:D:D jag åker ju faktiskt även i febr, och då är det i nte billigt[xx(] betalade i sommras 11.054 kr för 14 dagar på los arcos, där vi alltid bor, nu åker vi igen 20:e febr samma bungalows och 14 dagar och det kostar 16.400 bokade på käk för en vecka sedan och det gick på 320 kronor till, men va sjutton vi vill ner, så det får vara värt det, sedan tillkommer, i och för sig frivilligt extra plats för benen 940 kronor tur o retur för två pers, samt 20 kg extra bagage 600 kronor, ja uja mig dyrt blir det[}:)] men ändå värt varenda krona:)längtar så jag håller på att dö, hoppas bara vädret stabiliserar sig

  Kram Marie:)
   
 10. Peter_W

  Peter_W Medlem

  Ruggigt varmt skall det vara har jag hört från min vän på ön.
  Har man det jobbigt när det är "för" varmt så skall man noga tänka sig för.
   
 11. Giggis

  Giggis Medlem

  Tack så jättemycket för alla svar.

  Siktar nog in mig på augusti. Fyller visserligen i juli ,men får väl fira i efterhand.

  Ving hade bra erbjudanden i augusti,man slipper enkelrumstillägget och det blir mycket billigare för mig som åker själv.
  Pengar man kan göra nåt kul därnere för.

  På det sättet får jag ju fira två gånger också :D

  Lena
   
 12. elsueco

  elsueco Medlem

  Låter som ett klokt val! Då är det också massor av semestrande öbor och fastlansspanjorer här.

  Välkommen.
   
 13. Björn

  Björn Medlem

  Vi åker till Gran Canaria mycket för värmens skull och de senaste åren har vi tillbringat delar av sommarsemestern där (i juli), i Maspalomas och Arguineguín och vi har aldrig tyckt att det varit för varmt däremot har det varit "överbefolkat" under helgerna på ett av hotellen som från början var vår favorit men som vi numera övergett. Till och med en ur personalen på hotellet hade tröttnat och har nu flyttat från ön och bosatt sig på Fuerteventura.
   
 14. klara

  klara Medlem

  Vi har varit på Kanarieöarna, även på sommaren, flera ggr., både i Playa del Inglés och i Puerto Rico de Gran Canaria. Det är härligt klimat med torr skön värme. Det blir säkert en bra resa. Lycka till!

  Irene
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis