Gran Canaria blommar...

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Zaro, 11 februari 2006.

 1. Zaro

  Zaro Medlem

  NU ÄR DET ÄNTLIGEN BLOMMNINGS TID FÖR MANDELTRÄDEN

  ZR
   
 2. anamogán

  anamogán Medlem

  Gran Canaria är ön som alltid kommer att betyda speciellt mycket för mig eftersom jag arbetade utomlands för första gången där :) :) Arbetade som markpersonal på Gando och bodde i Vecindario (kort tag) och sedan i San Fernando.

  /Anna
   
 3. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Jag såg den lilla filmen från Mandelblomsfesten från Tejeda..fantastiskt med teknikensunder!;) Nu får jag verkligen se till att jag själv kan åka till Tejeda när det äger rum. Även den lilla filmen från Puerto de Mogan ger mig en annan synvinkel...så jag får helt enkelt ta bussen dit när jag kommer ner i april....en liten "snutt" på karnevalen i Las Palmas - det var kul...nu känner man sig lite uppvärmd...men givetvis hade jag velat vara där och känna rytmerna och se alla kreationer, de gör sig inte riktigt på bild...man ser att de är vackra och enormt stora och säkert tunga. Vädret ser utomordentligt skönt ut i dag, enligt "camen" i San Augustin med en behaglig temperatur. Jag längtar så fruktansvärt.... (räknar dagar, som snart övergår till att räkna timmar[:I]) eftersom känslan av att kunna "ladda upp" har infunnit sig, varje gång jag varit där, så längtar jag efter det.
  Que le vaya bien!


  Anneli
   
 4. anamogán

  anamogán Medlem

  Hej Anneli!

  Jag tycker absolut att du måste göra en tur till Puerto de Mogán om du inte tidigare har varit där (även Tejeda)! Det är så fruktansvärt fint där att det inte går att beskriva utan måste upplevas på plats. Första gången jag var där blev jag helt tagen av atmosfären, blommorna, husen, båtarna och lugnet som infann sig och som var raka motsatsen till PDI där jag då bodde! Önskar att jag också kunde åka dit i april! Trevlig resa!!

  /Anna
   
 5. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Absålut är det så att, oftast förmedlar bilderna bara "substantiven"....man måste uppleva "det" själv....
  När vi var i Fataga var det helt underbart...(fast lite kallt)
  Det var inte lönt att förklara för dem här hemma, eftersom
  de bara såg att himlen var täckt av moln och "vilket dåligt
  väder ni hade".....;)
  Jag tror att jag ska ta bussen dit. Är det snirklig väg?
  Vet du tider och var busshållplatsen ligger? Eller är det bara att
  gå till "busstationen" i PdI?

  Anneli
   
 6. anamogán

  anamogán Medlem

  Ja, visst är det så man måste själv uppleva det själv precis som du säger!!

  Puerto de Mogán är som en liten "pärla" på Gran Canaria. Där finns vitkalkade små hus, snickerier i klara och vackra färger och bouganvilla som överallt slingrar sig vackert utmed husväggarna. Biltrafiken är inte tillåten och byn domineras av små gränder som korsas här och där av kanaler. Hamnen är jätte fin med allt från små fiskebåtar till vita lyxyachter. Denna fiskeby är långt ifrån de fartfyllda orterna längre österut. Här tillbringar man kvällen på något trevligt café eller på någon av byns fisk- och skaldjurs restauranger. En bra dag att åka dit kan vara en fredag då det är marknad där (om de nu inte har ändrat dag). Vägen hit är helt ok, däremot är jag lite insatt i busstider och hållplatser. När jag var där var det bra förbindelse mellan Puerto Rico och Puerto de Mogán, så det borde inte vara något större problem. Finns det ingen direkt buss kan du ju alltid åka till Puerto Rico för att där byta buss till Puerto de Mogán.

  Ha det bra!
  /Anna

  ........ många av de vackra vykorten från Gran Canaria är tagna i Puerto de Mogán!!
   
 7. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Jag ska kolla busstiderna...tack så mycket för ett bra svar:)

  Anneli
   
 8. anamogán

  anamogán Medlem

  Det var så lite så, är bara glad om jag kunde hjälpa dig lite!!! Ha det så trevligt på Gran Canaria och underbara Puerto de Mogán!!!!!

  /Anna
   
 9. n/a

  n/a Medlem

  Javisst Puerto Mogan...är en pårla...när jag var där sist fanns en ubåt längst ute vid piren som turister kunde åka med....om man nu är intresserad av hur Canaria ser ut under ytan...den gick ner till 30 meters djup...en del i mitt sällskap tyckte det var häftigt..själv fegade jag ur...
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis