Gran Canaria Dec/Jan

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Johanna, 29 november 2005.

 1. Johanna

  Johanna Medlem

  Skulle vilja kolla om någon kan tala om hur vädret brukar vara i slutet på december och början på januari? (Förutom vintern som gick eftersom den tydligen var extrem...!) Vi brukar åka i slutet av november och har alltid haft bra väder, men vi funderar på att åka över jul/nyår framöver! Kom förresten hem igår från GC och vi har haft 2 underbara veckor!
   
 2. leif

  leif Medlem

  Hej Johanna!
  Förra vintern går till historien som en av dom sämsta för turistnäringen!
  Vi har varit på Grancanaria sedan 1972 (Totalt 25 gånger ,mellan 1 och 5 månader) och har
  aldrig varit med om värre elände! Många som var nere 1-2 veckor såg aldrig solen!!!
  Temperaturen under perioden dec-febr ligger normalt sett mellan 18-25 dagtid och
  15-20 nattetid. Några få regndagar varje månad, men i övrigt soligt! San Augustin,
  PDI, Mas Palomas,Puerto Rico och Mogan är solsäkrast.
  Skall du åka ner över jul o nyår tänk på att boka resan i MYCKET god tid!!!
  Leif
   
 3. chica

  chica Medlem

  Hej Johanna. Jag har varit på Gran Canaria (Playa del Ingles) tre gånger vid jul/nyår och alltid varit nöjd med vädret. Soligt och varmt för det mesta även om det kan komma moln och regn ibland men det brukar vara snabbt övergående. Har även varit på Teneriffa, Las Americas, samma tidsperiod. Vi bodde längt ut på udden (santiago salinas) och hade underbart väder med sol hela dagarna, dock var det molnigt och mörkt inte så långt därifrån. Vädret är så lokalt! Jag tror inte att det är något problem med att hitta en resa över jul/nyår även om man inte är ute så långt i förväg. Verkar som om många bokar sent numera samt att väldigt många åker långväga, till Thailand, istället för till den underbara kanariska arkipelagen. Lycka till med ert planerande av nästa resa!
   
 4. Björn

  Björn Medlem

  20 grader nattetid är väl en överdrift, runt 15 grader kan jag hålla med om men med temperaturer ner till 13 grader var vad vi fick uppleva i början av januari 2001, att det var runt 25 grader mitt på dagen är ju en annan sak =)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis