Gran Canaria - mina åsikter

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Peter_W, 15 mars 2007.

 1. Peter_W

  Peter_W Medlem

  Nu har jag kommit hem efter 3v. runt Anfi beach.
  Men jag uppskattar Sverige underbart mkt nu när
  jag har kommit hem. Sverige är fantastiskt tycker jag.
  Vi har mer ordning och reda och vi är duktiga på mycket
  tycker jag. Där var det mycket ja kommer inte bussen nu så
  kommer den väl sen typ.

  Värmen vädret på GC är härligt men kulturen och mkt annat
  är så främmande tycker jag. Folk hade rätt långt till att
  le lite tycker jag. Begreppet "euroland" tycker jag är bra
  allt handlade bara om pengar. Konstig dryckeskultur och rökte
  gjorde väldigt många och överallt.
  Folk verkade rätt hårt styrda av sin chefer å så.

  Tycker Ni att mina uppgifter är främmande och inte
  stämmer med era tankar och erfarenheter?
   
 2. Cina

  Cina Medlem

  Ja......som du säger det är dina åsikter,
  Var i världen är det perfekt.
  För mig är inte kulturen främande. Till mig ler de jag träffar och de som inte ler
  struntar jag i.
  Pengar, ja i turist kulturen har det alltid handlat om pengar och så
  kommer det säkert att vara i framtiden med.
  Det är bara jag själv som bestämmer var jag vill och om jag vill spendera mina pengar.
  Chefer..jag ser det här och där att det finns olika sätt att behandla sin personal,var finns den perfekta chefen.
  Själv har jag och mitt arbetslag en chef som synar tider, arbetsuppgifter i minsta detalj.
  Det underbara med Canaria-Spanien är att för mig finns det fortfarande en glädje och livslust som jag saknar här i Norden, jag vet inte om jag har rätt men så är det jag känner.
  När det gäller Bussar och andra färdmedel så kanske det funkar bättre här sommartid. I Stockholm fungerar det mycket dåligt vintertid.Inställda tåg,bussar mm.
  För mig är Canrias fantastiskt och Sverige likaså..
   
 3. xerxses

  xerxses Medlem

  Välkommen hem Peter.....

  Din analys tycker jag ligger ganska rätt...Gran C är stenhårt exploaterat på gott och ont..jag kan tycka att den där stenhårda kommersialiseringen med barer pubar osv är rätt kul om man nu är ute efter en sväng i partydjungeln..visst det finns byar och annat att se på Gran men ön är uppbygd kring turism..och med ca 12 miljoner turister per år blir det ganska svårt att bibehålla någon form av genuitet..:)[8D]

  Enligt de spanjorer jag har lärt känna så är de ganska turiströtta..ibland undrar jag om inte Gran C skulle må bra av någon form av säsong liknade den som finns runt medelhavet..där är dom (läs Greker bla) oroliga att vi inte kommer nästa säsong..medan Gran kör på nästan året runt...men som en vän sa till mig därnere...vi need you trots allt...:)[8D]
   
 4. anamogán

  anamogán Medlem

  Peter W: Om jag ska tolka ditt inlägg så är det mycket som du tycker är mindre bra på Gran Canaria. Det du verkar vara mest nöjd med är klimatet. Eller hur? Visst delar jag, fast jag älskar Gran Canaria, lite av dina uppfattningar. När man arbetar ständigt med turister, och möter turister som kan vara "jobbiga" (fulla, skrikiga etc) är det mycket lätt att man snabbt tycker mindre om turisterna vilket i sin tur medför att man drar alla över en kant och därför kan bemöta dem utan ett leende.

  Har själv upplevt detta och då är jag svensk. När jag jobbade där blev det med tiden att man rent ut sagt tröttnade på skandinaver, tyskar, engelsmän etc. även om de var hur trevliga som helst. Visst kanske någon nu tänker, men det är ju ett serviceyrke och det är samma som om man sitter på konsum, man ska vara trevlig mot sina kunder. Okey visst är det så....men det blir ändå på ett annat sätt...svårt att förklara.

  Tror nog att Xerx har lite rätt i det han säger ang säsong. För att ta ett exempel: Mallorca där jag har vistats mycket. Upplever det inte på samma sätt där. Visst finns det "sura" och mindre vänliga människor där också - men jag tror att de flesta inte är så turisttrötta. Dessutom är det väldigt mycket spanjorer som kommer från fastlandet till Mallorca över säsongen april/maj - oktober för att sedan återvända hem till tex Andalucien där de under vintern inte arbetar med turister.

  Bara min åsikt så jag inte förargar någon nu, vilket inte är meningen!

  /Anna :)
   
 5. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Jag säger bara:
  Den gyllene regeln
  Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, skall ni också göra för dem
  No more to say
  Sov gott[^]
  Jan E
   
 6. xerxses

  xerxses Medlem

  Vanurå?...hur många gånger ska du säga godnatt...gå och lägg dig nu och räkna renar...[:p]

  Godnattpuss från/Xerxses...........[:X][:X]
   
 7. Pellis

  Pellis Medlem

  Välkommen hem! Hoppas att du har kunnat fotograferat lite fina bilder som vi får ta del av här på forumet! Jag älskar foto och vill gärna se! Har du ngn hemsida?

  Jag kan till viss del förstå din reaktion på Gran Canaria men jag tror att om du inte hade bott på samma ställe hela tiden utan flyttat runt lite hade åsikten varit annorlunda. Anfi Beach är vackert och väldigt fint men man får inte glömma att det är mest turister där och det är lätt att bli turisttrött.
  Jag bor också i ett turistområde på GC men rör mig mkt bland spanjorer och det är precis som hemma när man är ute och handlar, några har långt kvar till att le och andra spricker upp i hett leende direkt. Det bästa är när man kan omvandla ett "icke leende ansikte" mot ett "glatt leende ansikte"!

  Vet inte om vi svenska är så mkt bättre att bemöta våra turister och utlänningar, allt handlar ju om olika kulturer och språkförståelse. Här i Stockholm blir en del turister inte ens insläppta på krogen/baren pga sitt utländska utseende.

  Jag tycker Sverige är bra men mkt skulle kunna bli ännu bättre, som svenska skolan exempelvis. Här i Sverige eller det kanske är generellt i Stockholmsområdet är gemeneman ganska självupptagna individer och väldigt svårt att släppa in nya människor i gemenskapen. Man varken har tid eller tar sig tid för andra medmänniskor. Detta är jag inte van vid från Norrland, har gått på alldeles för många nitar med "falska" människor som jag varit dum och trott gott om. Som inflyttad märker man i alla fall av sånt!

  När jag tänker efter kan man nog göra en lite paralell jämförelse där Spanien/Norrland; I spanien tar man sig tid för varandra, blir glada när någon kommer förbi och hälsar på, man får kaffe/vin eller vad det nu må vara. Man umgås helt enkelt. I norrland likaså (tänk att vi alltid kommer in på Norrland), där kan man kvista förbi sina kompisar och jag lovar nästan ALLTID bli välkomnad. Skulle jag göra likadant här i Stockholm (gjorde det från början men har slutat) blir folk så stressade och irriterade, man blir motad i grind. Nä boka upp många veckor innan. Förstår ni vad jag menar? Nu är det ju inte så med alla i Stockholm utan jag tror det är ett storstadsyndrom

  Tur att vi tycker olika - jag sa när jag åkte hem senast att;
  Det bästa med att åka hem från GC är att jag snart får åka ner igen!

  Säger som jag alltid har sagt vilket brukar vara ganska provocerande; Det har verkligen berikat mitt liv att vara född och uppvuxen i Norrland, jag har fått två perspektiv på livet och kan möta och ta de flesta människor.
  OOpps nu skrev jag kanske lite för mycket!

  Hoppas i alla fall att du stannar kvar hos oss här inne Peter W!
   
 8. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Håller med dig som vanligt Pellis (beror väl på vårt ursprung):)

  Jan E
   
 9. anamogán

  anamogán Medlem

  Kunde inte ha sagt det bättre än vad du har skrivit Pellis! Mycket kloka ord. Har inte tänkt på det tidigare men jämförelsen Norrlänningar/Spanjorer är helt klart så! Norrlänningar är gästvänliga, tar sig tid, ärliga, talar från hjärtat...ja det finns hur mycket som helst att rada upp....

  /Anna :)
   
 10. xerxses

  xerxses Medlem

  Men hallå..hur kom norrlänningar in i bilden..börjar låta lite generaliserande om hur ni är...[B)][B)][:0]
   
 11. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Det är väl därför vi älskar dig Xerxses;)


   
 12. xerxses

  xerxses Medlem

  Ska man nu åka till norrland eller Gran C för att bli vänlig bemött osv...

  överallt är det bättre men inte där ni bor..(grannens gräs osv)...
  Snackar man med norrlänningar på stan så är det det bästa de har gjort att lämna norrland..så bilden ser väl lite olika ut..:)

  Själv bor jag i ett villaområde här i Stockholm..och får freda mig mot kärvänliga grannar..fick de bestämma så skulle det finnas saloondörrar till kåken som de kunde springa igenom..och det bjuds hit och dit...visst är det ett högre tempo i stan...och folk jagar kulor och karriär..men det gäller inte alla...basta....[8D][8D].....i love you tooooooo...[:X]
   
 13. xerxses

  xerxses Medlem

  Hmmm...jag förstår ni vill trigga igång mig...era busisar..:D:D
   
 14. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Hej Peter_W och välkommen till Svedala![8D]
  Hoppas som sagt att vi kan få ta del av dina fina bilder snart.

  Det är väl jätte bra att få upp ögonen för det som man är hemmablind för. Jag kan tycka att det är charmen med att åka iväg man får se och uppleva andra saker och sedan får man göra om det till sin egen bild om vad som är bra och inte. Samtidigt tycker jag det är bra att få läsa om andras resor och vad som de har upplevt.

  Anneli
   
 15. xerxses

  xerxses Medlem

  Klokt sagt Annelie...:)

  nu sticker jag till London så ni får ha forumet ifred nu..så hej då så länge alla kära forumare..detta gäller även ni norrlänningar..........[:X][:X][:X]
   
 16. anneghost

  anneghost Medlem

  London, dit har jag bokat en resa den 20 juni. Skulle jag kunna maila dig för att få lite tips och råd? Har aldrig varit där.[:I]:)

  Annelie
   
 17. xerxses

  xerxses Medlem

  Jovisst jag kommer hem på fredag nästa vecka..men då är du väl på holmarna..men visst får du det..det är bara höra av dig..ska försöka komma ihåg bra matställen och olika events...:)

  Åker med tjejen och hon har varit där ett flertal gånger själv har jag inte varit där jag heller...ha det så bra/Xerxses....:):)
   
 18. anneghost

  anneghost Medlem

  Ok, ha en trevlig resa :) en vecka i London är ju inte illa säkert bättre väder än i Stockholm.

  Annelie
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis