Gran Canaria

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av ms_hemlig, 9 november 2004.

 1. ms_hemlig

  ms_hemlig Medlem

  Ska åka till Playa del Ingles den 17 dec. en vecka.(själv för första gången, känns pirrigt).
  Lite tips vad göra mm vore tacksamt, även om ngn mer ska åka som man kan få hänga på och festa med någon kväll vore trevligt.:)
   
 2. ms_hemlig

  ms_hemlig Medlem

  Hejsan
   
 3. Elektrikern

  Elektrikern Medlem

  Till Maspalomas, 40 bast, det är ju jämt och bra... Då är du 5 år yngre än min bäste vän och 20 år äldre än jag. Som sagt till Maspalomas den 11/12, vi ska bo på Vistaflor, vart ska du bo? Tråkigt att du åker den 17:e då får du ju åka hem på födelsedagen, ingen hit...
   
 4. Jessica

  Jessica Medlem

  Hej Ms Hemlig,
  så du skall åka ensam? Jag säger till dig som folk sade till mig: Modigt! Jag reste ensam i fjol för att fira min 45-års-dag precis vid den tid du nu åker. På hotellet fick jag topp-service medan man tyvärr på restaurangerna tog lång tid på sig att servera mig. De ursäktade sig med att säga att de trodde jag väntade på mitt sällskap, så jag lärde mig att direkt när jag gick in på en restaurang tala om att jag var ensam. Det var min första resa till GC men definitivt inte den sista! Jag fick mersmak (precis som du säkert också får) och skall åka dit igen i februari. Ha en trevlig vecka!
   
 5. ms_hemlig

  ms_hemlig Medlem

  Jag ska bo på Playa del Sol, var på det hotellet för typ 20 år sen, håller tydligen fortfarande. [8D]
  Tack för stödet Jessica kan behövas, jobbigast känns att gå ut o äta solo.
   
 6. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Hej Hemlig. Om du är kvinna kan det vara lite jobbigt att resa själv. Reste ensam för ett antal år sedan till Teneriffa. Det var som Jessica skrev att man fick vänta på att få beställa för alla trodde att man väntade på ett sällskap som skulle komma. Hos övriga medresenärena var man också lite pestsmittad och andra kvinnor tittade sett och trodde nog att man var intresserad av deras man. Ingen ville prata. Som tur var träffade jag 2 damer som var ensamma och vi 3 hade roligt tillsammans. Jag hoppas ändå att du ska tycka om din semester på Gran Canaria. Det är sedan är numera vårt favorit semstermål dit vi återvänder år efter år. Grattis i förskott på födelsedagen. Karin
   
 7. Kustjägaren

  Kustjägaren Medlem

  Jag ska också bo på Playa del sol vid den tiden. Du lär nog se mig!
  Jag har varit på många singelresor. Åter kommer om min resa längre fram.
  Mvh kustjägaren
   
 8. ms_hemlig

  ms_hemlig Medlem

  Tackar för grattiset... ja jag hoppas jag träffar på lite roligt folk.. kanske Kustjägaren som tydligen kommer att utmärka sig :eek:)
  Är Playa del sol ett populärt hotell, är det mycket folk som går dit o dansar? Några andra tips på resturanger mm?
   
 9. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Hej igen hemlig. Ja, det är mycket folk som går och dansar på Playa del Sol. Hoppas du träffar på många bra dansörer. Jag tjatar väl som vanligt på om Tre Hjärtan inne i San Agustin. Vi tycker att maten där är bra och vill man svänga sina lurviga efter maten har dom ett par som spelar svensk/internationell dansmusik från klockan 21.00. Hoppas på en trevlig tripp. Karin
   
 10. Cascarlsson

  Cascarlsson Medlem

  Hej Hemliga Marie !
  Vet inte om mitt första mail nådde fram. Det syntes inget på Kanarieforums sida. Provar igen !
  Du undrar vad att göra i Playa Ingles och att "hänga på". Jag skulle kunna sysselsätta dig för en dag på min "årliga" bilutflykt till Artenara, en charmerande liten bergsby med ett par restauranger och grottbostäder. Vill du "hänga på" så får du uppleva en underbar del av ön som du kanske inte har sett. Jag är resvan och åker ner till GC för 15:de gången och kan ön utan och innan (nästan). Det skulle vara kul med någon dags trevligt semestersällskap och jag är helt juste och seriös. Tycker du också att det låter intressant och annorlunda med en dags utflykt som avkoppling från sol/bad och ev. fest, så hör av dig. Reser ner den 26/11 och stannar 4 veckor denna gång. Du kan nå mig via Kanarieforum.
   
 11. ms_hemlig

  ms_hemlig Medlem

  Jag ska ha Tre hjärtan i minnet. Alltid kul att testa lite olika, men det är väl taxi som gäller från playa ingles.
   
 12. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Hej! Ja, nog är det skönt med en taxi från Playa Ingles på kvällen. Det är ju en bit att gå och man vill ju orka dansa också. När taxin stannar vid stationen i San Agustin så är det bara att gå upp för den långa trappan. En längre fram till vänster ligger Tre Hjärtan. Hoppas du får en trevlig kväll. Karin
   
 13. Cascarlsson

  Cascarlsson Medlem

  Hej Ann,
  Har bookat kombinationsresa 2 v. Las Palmas + 2 v.Playa Ingles. Utöver att ha det skönt i värmen så är resor planerade till Galdar (huvudort på guanchernas tid), till Arucas och till Teror (andra intressanta småstäder på norra kusten) + sightseeing i LP. No problemas !

  Sen jag sålde mitt företag har jag gott om tid att byta höstrusk och kyla mot sol och värme. Är med andra ord ett par decennier äldre än vad du är, men vill/försöker fortfarande vara aktiv. En viss ålderskillnad borde inte avskräcka. Mitt erbjudande handlar ju bara om en dags bilutflykt.

  I Playa Ingles får det nog mest bli sol och värme + några korta avstickare + resan upp till Artenara (heldag). Ska bo på hotel Koka, ca 10 min från Playa del Sol. Vill du ha restaurangtips så hjälper jag gärna till.

  Hasta luego ! :)
   
 14. Kustjägaren

  Kustjägaren Medlem

  Hej ms hemlig!
  Självklart ska vi träffas, så får vi se om vi kan ha roligt.
  Det vore kul om vi kunde fixa ett poolparty.
  Bekymra dig inte över restauranger eller dylika inrättningar. I Playa del inglés finns alla möjligheter. Jag har inte bott på detta hotell tidigare. Har bara varit där kort, men det verkade vara helt ok. Det är ganska lång tid kvar innan avfärd. Men visst kan man ladda och kolla utrustningen redan nu. Skall försöka få med mig en cd-spelare ner.
  Med vänliga hälsningar Kustjägaren!
   
 15. ms_hemlig

  ms_hemlig Medlem

  Poolparty låter kanonkul... ja hänger på. Är inte ensam som åker längre, mor hakar på det blir kul. Såg att det var 27 gr varmt idag so nice "bara" en månad kvar.

  Annsan
   
 16. Cascarlsson

  Cascarlsson Medlem

  Hej igen !
  Restaurangtips i Pl. Ingles: 1/ Rest. Taipei en prydlig kineskrog. Gå Avenida Tirajana söderut från Pl. del Sol. Ligger på höger sida. Bara 5-6 min gångväg.

  2/ Ristorante Rimini på Av. Gran Canaria nr 28 (mitt emellan CC Gran Chapa- ral och Hotel Eugenia Victoria). Från Pl. del Sol gå norrut. Ta andra gatan till höger (= Gran C.) och fortsätt några 100 meter på vänster sida. Gångtid ca 15-20 min.

  Båda krogarna är ett snäpp bättre än genomsnittet men också ett snäpp dyrare. Helstekt anka/ankbröst resp härlig ital. meny väntar på resp. ställe. Har varit där flera gånger. Varje gång värt pengarna. Fyller man år så kanske det inte spelar nån större roll med några euros mera. Ha det så bra och smaklig måltid !
   
 17. Kustjägaren

  Kustjägaren Medlem

  Hej!
  Solklart att din mamma ska följa med! Det hade väl varit barbariskt att låta henne vara kvar i kyla och mörker i Sverige. Ja det blir ju roligare för dig också, speciellt om du inte är van att resa på egenhand. Nu kan jag börja förnimma att det snart är dags för avfärd! Jag åker ner ett litet tag innan er. Det är så skönt när flygplanet drar igång jetmotorerna och det sticker nästan rakt upp i luften! Så kliver man av planet och hux flux är det sommar! Jag åker med Spanair.
  Jag tror vi kan ha skoj på GC. Vi kan spåna om lite grejer här och ännu mer på Hotellet.
  Med vänlig hälsning KJ
   
 18. ms_hemlig

  ms_hemlig Medlem

  Hola
  Tack för resturangtipsen. Det ska bli så skönt att bara ligga vid poolen/playan med en kall cervesa och njuta av värmen. Fast jag gillar inte att flyga.... speciellt landning/lyftning usch otäckt. Men men vad gör man inte :eek:)
   
 19. Kustjägaren

  Kustjägaren Medlem

  Hej!
  Du har börjat värma upp spanskan?
  Det låter trevligt med öl och värme!
  Vinterkvällarna är så sköna i Playa del inglés 16-17grader vill jag minnas.
  Förra gången jag var på GC åkte jag ospec och hamnade långt iväg på ett dött hotell.
  Det känns bra att bo centralt denna gång!
  Hörs!
   
 20. fanvaparty

  fanvaparty Medlem

  hej hej! jag och min kompis sticker till playa ingles den 27 nov. nu på lördag med andra ord. vi ska oxå bo på koka. när skulle du dit?
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis