Guide: så får ni ut mest av semestern till Bahia Feliz och stränderna omkring

Diskussion i 'Boende på Gran Canaria' startad av n/a, 7 januari 2007.

 1. n/a

  n/a Medlem

  Enligt min åsikt är Bahia Feliz ett mkt bra val om man har småbarn.

  Det är ett litet ställe med bara en discopub som dessutom inte är störande för de flesta turister blir placerade pa Tres Vidas, Las Pitas, Monte Feliz, Orquidea.

  Sant är att vintertid så blåser det mkt här och att stranden är minst sagt usel men däremot är poolområdena fantastiska, Qrquidea har shower på kvällen både för barn och vuxna och det finns en busshållplats alldeles bredvid så man kan ta bussen mer söderut till Puerto Rico eller Amadores stranden som är jättefin om man vill bada i havet.

  Taxi mot Playa Ingles är en irriterande sak då man måste aka 2 km åt fel hall för att sen vända. Det finns bara utfart åt ett håll. Det gör att taxin kostar mer än det skulle gjort om vägen varit direkt.
  Men på hemvägen blir det rätt.

  Man kan också ta en direktbuss till Las Palmas(nr30) och här vill jag tipsa om en sak som jag ser ALLTID när jag åker buss:
  Turisterna vet inte vart de ska hoppa av i Las Palmas så om ni ska bara besöka Vegeta, den gamla stadsdelen och Triana, köpgatan i närheten, ska ni säga San Telmo till busschauffören.
  * Då hoppar ni av på den första stora stationen under jord bussen stannar på.
  * Ni går igenom stationen och ut på andra sidan då ni är i själva parken San Telmo.
  * Korsa parken och gå över gatan. Då är ni på gågatan Triana.
  * Fortsätt uppåt gatan till slutet tills ni kommer till en stor fartled som ska korsas för att komma över till Vegeta sidan.

  Ska ni däremot till Santa Catalina och Las Canteras stranden ska ni säga El Muelle( uttalas muejje), eller Santa Catalina till föraren.
  * Då hoppar ni av på nästa hållplats under jord och går upp för trapporna.
  * Bakom de färgglada byggnaderna finns Catalina parken och därifrån går ni Ripoche gatan rakt fram, tar miller gatan till höger och är på Canteras stranden.

  Glöm inte badkläderna. Här är det ofta bättre väder vintertid än i syd. Vår och sommar tvärtom.

  På stranden finns det dusch och toaletter att använda och stranden är underbar.

  Det finns massor att se på och skulle ni vilja stanna en natt så finns det flera ställen som hyr ut, kanske inte så fina alla men kan vara värt om man vill gå ut en helg här.

  Tillbaka till Bahia Feliz.

  Det blir ju dyrt att köpa i Supermercados där men man kan ju offra en taxiresa till San Fernando eller åka buss till Carrefood i Vecindario och storhandla allt på en gång.

  Tänk också på att åka fyra i en taxi kan ibland bli nästan detsamma som att betala bussen.
  Eller att hyra bil kan löna sej men kolla priserna och att försäkringen är utan självrisk. Därför gäller det att kolla även utanför sitt område.

  Garbos är ett fantastiskt ställe i Bahia, kanske lite dyrt men värt det. Det är inte så ofta man kan gå på en show som deras.

  Passa på och se ön när ni är här.
  * Rocky Adventures tar er upp på bergen för att vandra.
  * Ni kan gå till Nordic Divers och dyka.
  Båda har svensk personal,
  Det finns massor att göra och upptäcka om man vill lägga lite intresse och pengar på sin semester.

  Tänk på att det är semester och ni blir bruna även när ni gör annat än ligger pa stranden.

  Trevlig vistelse !!
   
 2. Kriss

  Kriss Medlem

  Hej och tack för busstipsen i Las Palmas. Jag tillhör dom som inte vetat var jag ska hoppa av bussen i LP så jag har alltid åkt till buss stationen, så det var värdefulla tips. Måste fråga en sak, missförstår jag eller menar du att det ofta är bättre väder vintertid i LP jämfört med sydsidan. Jag brukar åka till GC varje vinter och har hittills inte vågat boka in mig i LP utan alltid valt sydsidan just för att jag trott att det är solsäkrare. Jag har tänkt åka till LP någon gång under sommaren. Men efter att ha läst ditt inlägg så verkar det som om jag resonerar helt fel?
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis