Halvpension?

Diskussion i 'Boende på Gran Canaria' startad av Jonas71, 28 december 2006.

 1. Jonas71

  Jonas71 Medlem

  Vi som 4-barnsfamilj har funderat på vilket som egentligen blir mest prisvärt. Fixa maten själv samt några resturangbesök, eller boka halvpension och hålla sig hotellets meny.

  Vi har provat både och, men tyckte att hotellets buffe som visserligen var god (Bahia Feliz/Orquieda) stod oss upp i halsen när veckan närmade sig sitt slut.

  Lite av charmen är ju faktiskt att gå ut på kvällarna och testa lite olika restauranger.
  Känner oss lite kluvna. Vore kul att höra hur ni brukar göra.

  mvh Jonas
   
 2. Beppo

  Beppo Medlem

  Åkt all inclusive en gång. Då spelade det ingen roll att det var gott. Efter en vecka var man som sagt trött på smaken...

  Nu (på lördag åker vi!) har vi bokat halvpension (945:- för en vecka (para mi y mi hija) Har ingen aning om det är smart, men med tanke på vad andra skrivit om dagens restaurangpriser känns det lugnare för plånboken (och jag har ingen lust att stå vid spisen...:D)
   
 3. Björn

  Björn Medlem

  Vi har hittills aldrig bokat ens halvpension, däremot har det hänt att vi fixat middagen själv nån enstaka kväll när vi varit på Gran Canaria längre än en vecka.

  Visst blir det dyrt att äta på restaurang varje kväll helst om man är fyra personer, barnen är stora och väljer mer än gärna lenguado a la parilla eller nåt annat dyrt, jag menar gott :) men den kostnaden är alltid kalkylerad, så en middag "hemma" ger pengar över till annat.

  Senaste resan blev dessutom väldigt billig i matväg eftersom ingen av "barnen" fick följa med. :)
   
 4. anamogán

  anamogán Medlem

  Jag har bokat både halvpension och utan någon mat.

  På ett sätt är det bra att ha halvpension för då har man ju stor del av matkostnaden betalt, men de gånger jag har åkt så har jag och min familj tröttnat på hotellets mat varje dag (2 veckor) även om det har varit god mat.

  Nu för tiden bokar vi inte någon mat alls eftersom vi tycker att det är kvällens höjdpunkt att utforska olika restauranger. Visst kan det bli dyrt om man är en stor familj och borta länge men då kan man ju äta hemma någon dag för att kompensera det hela.

  Jag har några bekanta som har åkt på all inclusive och de säger att de inte rekommenderar detta eftersom man tröttnar på maten som serveras och att äta på hotellet varje dag. Men som sagt det är ju olika från person till person vad man tycker är bäst eller hur??

  /Anna
   
 5. Riggan

  Riggan Medlem

  God kväll!
  Vi brukar heller inte boka in någon mat i förväg.
  Det är ett av tjusningen med att vara på semester. Man vet aldrig var eller vad man ska äta.
  Har ofta fixat lite lunch mitt på dagen

  Riggan
   
 6. tjollan

  tjollan Medlem

  Nej halv eller hel pension nej. Jag kan ju tycka (högst personlig åsikt!) att har man sparat ihop x-antal tusen till en resa så borde man kunna unna sig eller ha råd att äta ute.

  Men visst vi lagar mat ibland på rummet för at det är ganska mysigt kan jag tycka och att handla på SPAR är rätt skoj.
   
 7. Jonas71

  Jonas71 Medlem

  Tack för alla svar.

  Det är intressant att få veta hur andra brukar göra.

  Vi hade funderat på att i efterhand lägga till halvpension på våran resa, men tror nog att vi avstår.

  Även om prislappen blir lite högre så är det ju en stor del av nöjet att leta rätt på kvällens "matställe".
  Något lättare på dagen äter vi gärna i lägenheten.

  (tar jättegärna emot fler åsikter och erfarenheter)

  mvh Jonas
   
 8. Cina

  Cina Medlem

  Jonas jag tycker som dig det är ett nöje att hitta sina egna resturanger eller hur.

  Många resturanger har fått stänga pga att hotellen har halv eller helpension och många som har arbetat många år har tyvärr blivit arbetslösa. Eller de har stängt och gjort om resturangen till spellokal, så har det blivit i Playa del Ingles vid några resturanger.

  Det som kan vara skönt är att tex.ha frukost på hotellet.
  Saludos
   
 9. chica

  chica Medlem

  Jag tycker liksom många andra här att det är trevligt att prova olika restauranger på kvällarna men visst har det blivit dyrare på senare år och tyvärr blir man inte alltid helt nöjd med vad som serveras på turistorterna heller (om man inte bor i San Fernando el. Las Palmas där restaurangerna är bättre).

  Var på Fuerteventura en vecka förra vintern och då hade vi halvpension och det var en jättebra och riklig frukostbuffé och en underbar middagsbuffé med olika rätter varje kväll, inte minst många olika efterrätter.
  Man kunde även få nystekt fisk/kött som kocken stod och stekte m.m. Kändes helt OK för en vecka men skulle blivit långråkigt under två veckor.
  Det blev väldigt billigt då de även hade bra pris på vinet till.

  Jag skulle aldrig boka all-inclusive för egen del men jag har förståelse för de familjer som gör det eftersom man inte kan komma ifrån att det är väldigt prisvärt.

  Som påpekas av Cina så är det tråkigt när de lokala restaurangerna får stänga på grund av att alla turister äter på sina hotell men det går väl inte att komma ifrån att det har med pengar att göra.
  För tio år sedan skulle jag aldrig kommit på tanken att boka in mig på halvpension eller att ens laga mat själv på semestern men priserna har ändrat sig mycket i Spanien och på Kanarieöarna.

  För mig är solen viktigare än maten så jag prioriterar själva resan och kan hålla igen lite på maten för att få komma iväg.
   
 10. Beppo

  Beppo Medlem

  Ångrar inte en sekund att jag bokade halvpension. Tillräckligt många restaurangbesök blev det ändå (lunch) och billigt är det ju inte...
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis