hej alla gc-älskare igen....

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av coconut, 30 juli 2007.

 1. coconut

  coconut Medlem

  Måste bara säga, det e så intressant att läsa era inlägg om tips etc som har med Gran Canaria att göra...å ni verkar vara ett gäng som "känner" varandra jättebra ju, har många setts IRL eller e det bara som det känns när man läser?

  Hoppas att man kan få va me här på en liten hörna:)

  Många av er verkar åka flera ggr per år, önskar jag kunde det me men me tanke på semesterdagar å pengar så e det inte möjligt(ensam me 2 kottar å jobbar 75%), utan kan bara åka 1 gång om året...

  Tack för alla härliga bilder många delar me sig av å allt kul man får läsa här.

  Blev medlem igår och är redan helt hooked på denna sida, synd man inte visste om den tidigare :)

  Måste ställa en fråga (inte den första i ordningen).

  Har planer på att resa med sembo nästa gång för dom verkar ha överlägset lägre priser(denna gång med fritidsresor).

  Kruxet är att det tar mkt längre tid pga mellanlandningar, man får ta sig själv till hotellet och kommer man efter incheckningstid så är det inte alls säkert att man fått tillgång till sitt rum förrän nästa dag. Nån som har erfarenhet av att ha åkt me dom???har det vart krångligt??

  Mvh maria
   
 2. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Välkommen in i värmen coconut:D du har så rätt så, här försöker vi hjälpa varandra med både det ena och det andra:)

  Själv har jag ingen erfarenhet av Sembo men det finns säkert de som har bokat med dem.
  Själv har jag valt bor dem för att när jag ska åka på semester vill jag veta att jag kommer fram och in på rummet, och betalar gärna en slant för att inte mellanlanda i Madrid (eller var det nu kan vara) eller för att få flyget inställt när jag ska ner till ön eller hem, jag kör på de säkra korten så att säga.[8D]
  Jag har inte jagat de där X-tra hundringarna ;) utan det som jag förlorar på karusellen tar jag igen på gungorna...eller vad man ska säga:)
  Vi brukar åka 1 gång/år och det är det enaste som jag ser fram emot och som jag längtar till.
  Nu har du fått mitt bidrag hoppas du får fler att välja mellan[:p]

  Anneli
   
 3. coconut

  coconut Medlem

  Jo d e klart, de e skönt att veta att man kommer fram till sitt hotellrum å det vore ju inte kul att få sitt flyg inställt, men har man inte några rättigheter som resenär precis som hos dom stora bolagen gällande detta,,då e de ju jätteriskabelt isåfall..hmm..annars va det stor skillnad på va det kostar, ca 10 000 för oss å mormor...men ja..som du säger, säkert bättre å ta det säkra före det osäkra....tack för välkomnandet...Maria
   
 4. chica

  chica Medlem

  Hej Coconut! Jag reser så ofta jag kan, till Canarias och till andra ställen. Ibland med charter och ibland på egen hand.

  Håller med om att Sembo ser ut att ha bra priser men jag undrar också hur bra de är? Tycker att det är så mycket som är luddigt i deras info m.m.

  Jag har kollat dem vid resor till olika ställen men varje gång har det slutat med att jag istället bokat flyg och hotell själv för då vet jag exakt vad jag köpt och vad jag kan förvänta mig.

  Annars är väl just kanarieöarna ett bra ställe att åka charter till eftersom reguljärflyget oftast kräver en mellanlandning. Men med en prisskillnad på 10 000 kronor som du nämner så är det ju helt klart värt att undersöka. Ett tips är att boka en flygstol direkt till GC från Arlanda och så kan du boka hotell själv. Lycka till!
   
 5. coconut

  coconut Medlem

  Hej chica!

  På denna resa som jag kollat upp så mellanlandar man tom 2 ggr, en gång i frankfurt å en i madrid, fast d e inte det som e ett problem för mina kottar e så stora(så eg e dom väl inga kottar)..Bor i gbg men då får man isåfall ta sig till sthlm för utresa. Hur funkar det när man bokar flyg å hotell för sig, finns d ställen som e bättre och billigare att bo på? å om man bokar på det sättet så ingår inte transfer va???e en sann chartermänniska, jag e väl ganska bekväm som vill ha det lätt eftersom jag har barn, så jag vet inget annat än att ha allt packat å klart, fast det e klart, det kostar ju en hel del me å hade ju inte vart fel å sänka kostnaderna lite.
   
 6. bo-ek

  bo-ek Medlem

  Hej du glade coconut!
  Du behöver inte alls ta dig arlanda för att komma iväg. Vi flyger ut från Landvetter på Sveriges framsida, oftast antingen över Köpenhamn-Madrid-LPA eller Amsterdam-Madrid-LPA eller Munchen-Madrid-LPA eller Frankfurt-Madrid-LPA. Tänk bara på att i Madrid har man oftast en timma för byte och dåligt skyltat. I april när vi mellanlandade i Madrid kom en av våra väskor bort, men kom till rätta efter två dagar, hem med taxi.I Frankfurt kommer du in i ankomsthallen och där ser man att du ska gå vidare i en A-korridor, där man inte kan ta med sig handbagagevagnen på den rullande trottoaren. Och sen skulle vi till gate nr 41 (kändes som en halvmil bort)
  Just nu har vi en resa för c:a 3500 kr/pr person t&r.

  Välkommen i gänget!
  bo-ek
   
 7. coconut

  coconut Medlem

  Va bra att veta att ma inte måste ta sig till sthlm , det blir ju lite lättare då me tanke på barnen.en resa för 3500 tur och retur låter ju som hittat.

  Härligt sätt att hitta nya vänner tycker jag det låter som, ju äldre man blir desto svårare e det ju att finna nya vänner faktiskt. Hittade hon sin pappa?Finns han alltså där i krokarna på Gc?!...nyfiken i en strut...Du bo-ek som åker me mellanlandningar, åker du med barn? Och vart brukar du välja å bo? Har vart där mkt som liten så minns inte så mkt vart vi bodde då, å nu har jag bara åkt 2 ggr än så länge me mina egna små ligister(som förresten är halvspanjorer) så all tips e välkomna....M
   
 8. chica

  chica Medlem

  Hej igen Coconut. Ledsen att jag tog för givet att du åker från Arlanda men som sagt, många bolag flyger ju även från Göteborg i höst.

  Varje mellanlandning kan betyda en försening men det behöver inte alls bli så men det är bara något som jag brukar ha i åtanke när jag väljer resa.

  Som du påpekar så ingår inte transfer när man åker på egen hand men det behöver inte betyda att det blir mindre bekvämt. Tvärtom går det oftast fortare att komma till sitt hotell med en egen taxi än med resebolagets transferbuss. Det behöver inte heller bli dyrare, beror på hur många man är i sällskapet. Hotell finns det ju en uppsjö av så det kan vara problem att välja ibland men det är bara att kolla runt och välja ut några som man sedan kan kolla av lite extra och söka efter omdömen om, tex. på tripadvisor eller liknande webbplatser. Såg att du åker ner över jul och nyår med Fritidsresor. Det är det meningen att jag också ska göra då jag har turen att bli bjuden, det blev ingen billig resa men alla bolag höjer sin priser denna perioden och resorna verkar ändå gå åt. Vi var först för sent ute när vi kollade i slutet av maj men hade sedan turen att knipa de sista platserna efter en avbokning.
   
 9. coconut

  coconut Medlem

  hej igen chica...ingen fara, de allra flesta här på forumet verkar ju va från sthlm..Ang det där me transfer så e det jag å min mamma som delar på allt..så då kanske d e värt att ta en taxi....
  ska du m till bahia feliz eller nån annanstans?..vilken lycka att bli bjuden på en resa, jo det kostar en del men kanske inte nån större skillnad mot om man skulle åka högsäsong på sommaren??Vi betalar ca 24000 för mig å mina 2 barn på 6 och 8. Då ingår mat på flyg, transfer, barnklubbar och halvpension...Förra året i december när vi reste så bokade vi i maj, så det va ju ca halvåret innan, då rök resorna fortare än kvivkt medans vi satt på resebyrån. denna gången så va jag inne å frågade i april när man borde boka å hon svarade "typ nu" Några dagar senare åkte vi in å bokade, vi fick det sista rummet den tidsperioden vi ville åka iväg..helgalet...
   
 10. bo-ek

  bo-ek Medlem

  Till dina frågor: Vi, min fru och jag,är ålderspensionärer och åker utan barn. Vi upplever inte mellanlandningarna så svåra. Efterhand lär man sig flygplatserna och har lite hum om vart man ska ta vägen....Vi har inte missat vid mellanlandningarna, däremot gjorde en av våra väskor det i Madrid förra gången, kom hem till bostaden med taxi två dagar senare.
  Vi hyr en lägenhet på 5. vån på las canteras av en canarier. Utsikt över ön och havet, mot tenerife, från en terass på 36 kvm.
  Det finns hur många resor som helst att köpa med avgång från Göteborg Landvetter. Gör en googleessökning på billigt flyg så kommer du en bit på väg!
  bo-ek
   
 11. coconut

  coconut Medlem

  Va underbart, ska deffinitvt kolla in där då. Tack för användbara tips, ska jag hålla i minnet. Låter som ni har det alldeles underbart där ni bor, bor ni där på heltid?
   
 12. chica

  chica Medlem

  Coconut! Jag ska till Playa del Inglés. Kan gratulera dig till bra pris på resa inkl. mat för dig och dina barn! Ha det gott!!
   
 13. coconut

  coconut Medlem

  ja det kanske e ett bra pris trots allt, det e toppen me halvpension då barn äter gratis med betalande vuxen....du får ha det toppen där när du drar dit då, det kommer vi säkerligen ha...ha en goer dag...
   
 14. Johanna

  Johanna Medlem

  Hejsan coconut och välkommen till forumet! Jag åker till Bahia Feliz den 28 november i två veckor. Kanske hinner du få en "direkt-rapport" från mig före du åker ner! Jag hoppas att du kommer att gilla Bahia Feliz lika mycket som jag och Cattis här på forumet så att vi kan utöka den trogna "Bahia" skaran!
   
 15. coconut

  coconut Medlem

  hej johanna, tack ska du ha, det vore ju toppen, vid d laget lär man ju va så semestertörstande så att man håller på å gå åt..visst e det så att området heter bahia feliz å så finns d olika hotell inom där som tex monte feliz där vi ska bo?? har hört att det ska finnas en pizzeria där "panchitos" eller nåt sånt som ska va svenskägd å supergo..måste testa denna..Åker du oxå me barn?Några erfarenheter att dela me dig av, tips, vart borde man käka på jul å nyår...etc...
   
 16. bo-ek

  bo-ek Medlem

  Nej (eller hej) vi bor inte på heltid i Las Palmas. Däremot 2 ggr om vintern, 6 v varje gång. Åker ner före jul, hem i mitten på jan. Ner igen i mars hem i slutet av april.
  Återkommer till resandet: Du gör alldeles rätt i att ta en charterresa första gångerna så du får kontakter därnere. Gå in på olika apartementohotell och förhör dig om priser och möjligheter att hyra privat.
   
 17. coconut

  coconut Medlem

  Låter toppen att va borta såpass länge iallafall från regn å rusk etc. Önskar sj ja kunde vara där såpass länge..tack ska du ha, det ska jag absolut göra...sist vi vart i väg så vet jag att man kunde hyra privat på det hotellet men det va genom nån norsk förmedling så blev aldrig av att jag kollade upp det närmre.. but will do...tack...
   
 18. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej Coconut!
  Vi har bott på lite olika ställen i Playa del Inglés och Maspalomas. Nu sist var vi på Monte Feliz för första gången och mina barn blev helt sålda. Det var det bästa stället tyckte de. Dels har de ju underhållning varje kväll i Cocoloco baren och för de mindre barnen uppträder Bamse och hans gäng på en annan scen vid hotell Orquiedea. Sen finns det ju en hel del aktiviteter på dagarna med. Min flicka ska vara med i Bamseklubben denna gång. Grabbarna är större så de aktiverar sig själva. Om du undrar något eller så så skriv, för när jag är nere kan jag ju alltid ta reda på svaret om inte annat!
  Ha det gott
  Cattis(så blev det en brasa till)
   
 19. Johanna

  Johanna Medlem

  Jo visst är det så att området heter Bahia Feliz och där finns flera lägenheter/hotell, ex. Las Pitas, Tres Vidas, Orquidea, Monte Feliz, Airtours Beachclub mm. Pizzerian - Panchitos misstänker jag att det är jag som tipsat dig om på Reseguiden.se! Den ägs av en svenska och vi gillar pizzorna där! Vi har en dotter som är 9 år och hon trivs jätte bra i Bahia! Vi har aldrig varit över jul/nyår men restaurangen El Sultan som ligger nere på hotellet Orquidea har bra mat. Annars kan man ta buss eller taxi till San Augustin och gå på Tre Hjärtan (vår favvo!) eller restaurang Gorbea som ligger högst upp i Gloria Palace, den har vi inte testat ännu men varit på väg flera gånger. Vi brukar också åka till Faro någon gång under semestern och äta på någon av restaurangerna längst strandpromenaden där och njuta av solnedgången!
  Det har skrivits en del om Bahia här i forumet så testa och sök på Bahia Feliz uppe i sök rutan så hittar du vad som skrivits tidigare!
   
 20. coconut

  coconut Medlem

  hej johanna, har läst att många har rekommenderat pizzerian där så får nog ta å kolla in där en eller två ggr, just det, visst e det ni som e personsfamily(eller nåt sånt) där?Tre hjärtan är det fler som nämnt här på forumet oxå så det får deff bli nåt att kolla in.kan ju va kul att gö nåt lite extra på jul å nyår...Vet inte vart faro ligger men det lär jag ju märka, så mkt som man vill göra å så lite tid:( Ska söka på d å se om jag hittar nåt intressant...Ha det gott idag...
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis