Hej alla ni som bokat vinterns resa....

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av hallonback, 6 oktober 2007.

 1. rogman

  rogman Medlem

  Ja det e klart, arbete genererar pengar....men då måste man ha ETT arbete.
  För att citera den kända poeten Gene Simmons [:p]: "pengar är inte roten till allt det onda i världen, det är BRISTEN på pengar som ställer till det"..kloka ord från en klok/rik man
   
 2. klara

  klara Medlem

  Vi betalar nästan 17000 för 2 vuxna i 2 veckor med Fritidsresor på Los claveles park. Vi åker den 27/10.
  Visst, det är pengar, men det är årets höjdpunkt för oss. Då drar vi hellre in på någonting annat.

  Klara
   
 3. Johanna

  Johanna Medlem

  Vi åker till Bahia Feliz den 28/11 och stannar i två veckor. Vi skall bo Tres Vidas och betalar 18 974 kr inkl. mat på flyget. (EJ transfer, avbest.skydd, försäkring!) I år är första året på länge som vi åker på en charterresa, de sista 3 åren har vi annars köpt flygstolar och bokat eget boende och det blir mycket billigare om man bara kommer över billiga flygbiljetter.

  Förra året köpte vi dyra flygbiljetter med Vingresor för 12 000 kr och boendet gick på ca 5 500 kr, totalt 17 500 kr alltså, så då var det inte så stor vits att boka själva. Året före däremot blev det betydligt billigare, då köpte vi flygbiljetter med Sterling och det gick på 7 500 kr för oss tre och boendet ca 5 000 kr, totalt 12 500 kr och det var ju gööör billigt (som vi säger i Göteborgs trakten!!!)

  På två veckor gör vi slut på ca 10 000 kr för oss, två vuxna och ett barn som är 9 år!
   
 4. evaa

  evaa Medlem

  Vi ska bo i bungalow i Playa del Ingles och flyga från Landvetter i februari, det kostar 17380:- för 2 vuxna/2 veckor inkl transfer och mat på flyget, ingen försäkring eller avbest.skydd. Vi reser med Solresor och de hade 300:- boka tidigt rabatt/person så vi får 600:- avdrag, det blir 16780:-. Fördelen med Solresor är att de har 60 dagars öppet köp ifall att man skulle ångra sig så kan man ju boka av och få tillbaka första inbetalningen -200:- i adm. kostnad.
  Jag anser att resan i februari är värd varenda krona, ca 600 kronor/person/dag!Sedan räknar vi 1000:-/dag för mat o dryck o taxi m.m.Tar man sedan en sväng till Las Palmas får man ju plocka upp "besparingarna" till lite annorlunda kläder bl.a. till att förgylla vardagen med.
  Vad gäller Rogmans fråga: pengarna regnar inte ner från himlen utan man får spara och arbeta. Har man inte ett arbete i denna högkonjunkturen så lär man nog aldrig ha något.
  Oj vad man längtar till februari!!
  Hälsningar från ett soligt Småland/ Eva
   
 5. anneghost

  anneghost Medlem

  Jag åker med min son som är 13 år i april nästa år. Vi ska bo på olympia i pdi. Betalar 11800 med transfer, mat på planet, försäkringar + avbeställningsskydd. Jag bokar tidigt och startar att betala in på resebolagets konto varje månad så då när det är dags att avlägga slutbetalningen så är resan redan betald. Snålar och håller på gör jag, annars skulle jag inte ha råd. Jag skulle inte ha råd att dra iväg på en sista minuten utan det som gäller är planering och spara.

  Annelie
   
 6. evaa

  evaa Medlem

  Ett bra spartips till reskassan är att se till att det dras bort en summa varje gång man får lön till ett resekonto! I dagens läge så programmerar man ju in detta själv via sin internetbank. Försvinner det en femhundring ex.vis varje lön så märker man ju inte så mycket av det! Det är värre att lägga en femhundring i en sparbössa, upplever jag!!
  Hälsningar Eva
   
 7. Alexandra

  Alexandra Medlem

  Hej håller helt med dig eeva, om man sparar först så lär man sig att leva med det man sen har kvar om man säger så...så gör alltid vi. Först så för vi över pengar till sparkontot, sen huserar vi med det som är kvar efter att räkningarna är betalda.

  Ha det bra alla
  Alex
   
 8. fredrikhakan

  fredrikhakan Medlem

  Hej.
  Vi åker den 29 dec och stannar i 2 veckor.
  Vi är 2 vuxna och 2 barn som betalat 17000 kr, vi flyger med sterling och har bokat lägenhet med sunhotels i maspalomas.
  Ingen flygmat eller transfer eller avbestskydd.
  Lokalbuss kostar 20 spänn mellan flygplats och maspalomas och avbest skydd ingår när man bet med kontokort.
  Äter lunch i lägenheten, äter ute på kvällarna, alla utflykter sker med lokalbussen som går från maspalomas varje kvart till bla puerto rico,puerto mogan, las palmas och pli.
  fredrikhakan[B)]
   
 9. coconut

  coconut Medlem

  Ska åka på det viset nästa gång ..vi åker me 2 vuxna å 2 barn å det blir ju apdyrt om man jämför...görstor skillnad....vilket lägenhetshotell e det som ni kommer bo på me sunhotels..va det du som förut hade vart på tisalya(eller hur det nu stavas)?
   
 10. rogman

  rogman Medlem

  Pengar ja....detta eviga gissel. Är det verkligen goda tider nu?[V] Det märks inte....
  Nä nu sku vi inte älta sånt man inte kan göra nått åt...får drömma å hoppas på en Valle Marina resa framåt våren. Planerar redan den resan innan allt e klart :)

  RogMan[8D]

  Ps Big...låter bra med hårt arbete...har du nått till mig me?
   
 11. fredrikhakan

  fredrikhakan Medlem

  Ja vi skall bo på tisalaya park, men jag har inte varit där än men jag har bott på vista oasis via sunhotels, och det var superbra.
  Bägge är 3 stjärniga enl sunhotels, så det blir väl bra.
  Jag vet inte om det är så superbilligt, det verkar ju som om andra också har kunnat pressa priserna lite grann.
  Att laga lite mat själv och åka lokalbuss, gör väl att man sparar lite grann i alla fall..[B)]
   
 12. coconut

  coconut Medlem

  Berätta gärna hur dte va där sen då för det e ju just det stället som jag kollat in mkt å funderar på..för 2 vuxna å två barn tycker jag det e helt ok, jag betalar nu för mig å mina barn ca 24000(inkl.b-klubb å pension)20 000 utan ungefär..så lite skillnad e det ju..pengar som man kan lägga på annat....:D
   
 13. big

  big Medlem


  Finns bara viljan så finns det arbete brukar jag säga.
  Ta ditt pick och pack å flytta upp hit till sköna norrland så ordnar det sig säkert, här plockar vi in folk från gatan utan utbildning och erfarenhet och lärupp dem på gammalt vis (Lärling).
  Finns bara viljan så blir dom duktiga hantverkare innom sin tid.

  Kom och prova lyckan :D:D

  Mvh:Steffe
   
 14. ulrica

  ulrica Medlem

  Hej på er allihop !

  Vi är två vuxna och två barn ( 1 och 4 år ) och vi betalar 10500 kr för flygbiljetter med Sterling och 11600 kr för hotellet . Ett All incl-hotell i Maspalomas som vi bokat via Holiday Hotels.
  Vi åker 22 December och är borta 14 dagar.
  Flygbiljetterna bokade vi samma dag som de släpptes i Maj, nu kostar ju bara flyget ca 25000 kr för oss fyra !

  Ha det så bra,
  Ulrica
   
 15. Emtehed

  Emtehed Medlem

  För oss beror det helt på vilket år det är.
  Har vi tillgång till vår lägenhet på Anfi Beach kostar det BARA
  flygbiljetter (mellan drygt 2.500 och drygt 3.000 per pers):)
  Det år vi inte har lägenhetstillgång blir det ju betydligt dyrare
  :(.
  Vi har, på senare, betalat allt mellan 6.000 och 11.000 för två veckor, beroende på standard av boendet + flygbiljetter (vi är ju "bortskämda" med lyxigt boende[:eek:)]).

  Jan E som trivs med att planera och leta priser i månader

  PS
  Tack än en gång Johanna för tipset om
  http://www.canarias-reisen-bleidorn.de
  det var en fantastisk Bungalow i Los Caideros
  DS
   
 16. coconut

  coconut Medlem

  bara en fråga...har kollat runt lite å planerar att åka me sterling å bo me antingen holiday hotels eller sunhotels..Har ni bokat flyg eller boende först..aldrig gjort hela baletten själv, van vid charter annars....[8D]
   
 17. Johanna

  Johanna Medlem

  Vi har kollat upp så att det finns boende först, sedan bokat flyget och därefter bokat boendet defenitivt!
   
 18. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Jag gör tvärt om, bokar resan tidigt (för att få billig resa)
  Sedan sitter jag på kvällarna och letar intressant boende
  (utom när jag tar fel på år[V])

  Jan E som hade tur och hittade bra boende ändå i år[:eek:)]
   
 19. ulrica

  ulrica Medlem

  Jag brukar kolla runt bland både flyg och hotell, men när vi väl ska boka så bokar jag flyget först. När man bokar hotellet vill de ibland veta vilken flight man kommer med, så då är det ju smidigast att boka den först !
  Jag var lite pirrig första gången vi bokade på egen hand , men när allt fungerade så bra så är allt bara lugnt nu .
  Lycka till , och våga prova !!

  Ulrica
   
 20. UWF

  UWF Medlem

  Hej
  Vi åker under sportlovet 14.2-28.2-2008 två vuxna en tonåring (ej barnrabatt) till Puerto Rico lägenhetshotell Niza vi har betalt 2298 euro (ca 21000 kr)då ingår ett extra tillägg på 240 euro för att vi är tre i en fyra pers. läg. åker från norra österbotten i Finland har bara 6 km till flygfältet.:D
  H. UWF
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis