Hej Ni Alla Glada GC fantaster!

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av GeoDivaGirl, 16 november 2009.

 1. GeoDivaGirl

  GeoDivaGirl Medlem

  Jag är en numera vuxen kvinna men vid min första resa 1987 var jag bara 18 år och hade aldrig tidigare varit utanför nordens gränser.
  Resan var någon gång i november 1987. Vi bodde på hotell Farilaga i Playa del Ingles och vi åkte med Vingresor då.
  Jag och min dåvarande pojkvän åkte till GC tillsammans med hans föräldrar och hans 11-åriga lillebror. Gud så härligt det var! Jag ville inte åka hem igen,
  Väl på flygplatsen för hemresan så såg det inte ut att bli så heller. Flyget blev 6 timmar försenat pga en sandstorm.
  När vi väl landat på Arlanda så hade både pojkvän och svärfar druckit en liten drink på planet så ett nybakat körkort fick göra sitt för min del då.
  Men det tog nästan en timme att hitta bilen för alla hade glömt bort vart vi ställt den och dessutom så var det SNÖSTORM här hemma. En resa som normalt tar 2,5 timme att köra tog nu 6 timmar. Den min första utlandsresa var så underbar så efter det så har jag alltid längtat tillbaka till GC, trots äventyren runt omkring hemresan. Första gången jag var vaken i 24 tim.!

  1993 så åkte jag andra gången till GC. Denna gång blev jag bjuden av min NYA svärmor.
  Hon hade sparat slantar i många många år för att hon ville fira sin 50-årsdag och svärfars
  60-årsdag, samt jul och nyår utomlands. Så det blev 2 underbara veckor på GC igen. Nu med nya svärföräldrar och nya sambons två systrar, en svåger och en tvååring.
  Denna gång i San Augustin och hotell Folias med Fritidsresor. Vad jag minns bäst från den resan var ett äldre par jag och min sambo mötte där .Vi umgicks med dem i olika omgångar och trevligt hade vi. Det enda jag kan säga som inte var bra sedan den resan och tack vare den äldre kvinnan, så fullständigt avskyr jag allt som det finns apelsinsmak inbakat i. Tuggummi, vitaminer, choklad ja allt ni kan tänka er där någon idiot tänkt att apelsinsmak är bra. Hon fick mig totalt aspackad på Grand Marnier för hon ville skåla hela tiden och hon gav sig inte förrän hon blev inburen av sin man till sovrummet. Hon var säkert över 80 år men vilken dam att hålla igång. Jag mådde tjyvens i 2 dagar. Förutom denna lilla händelse så var allt perfekt. Julhatare som jag är så var det den bästa julen i mitt liv.

  Och nu är det dags igen! Äntligen!
  Det har tagit mig 16 år att få åka iväg igen. Jag har försökt att få iväg min nuvarande och tredje man (faktiskt gift numera) på en utlandsresa i flera år, men han totalt tvärvägrar att flyga. Vi har bilat runt i Norge flera gånger, men flyga, absolut inte! Hans stående fråga är: Varför finns det flytvästar på ett plan och inte fallskärmar? (vill ni ha tips om bra bilrutter i Norge så fråga mig bara) Min dotter från förhållande 2 är nu 12 år gammal och som jag ser det resbar numera, så nu åker vi.
  Jag kan göra barnsliga grejer (för att hon är med) och slipper gå ut på nattklubbar av samma anledning. Och jag tror personligen att när man reser med ett barn så blir resan dubbelt så stor.
  Man får ju se sitt resmål från deras synvinkel också. Och den kan ju vara helt annorlunda mot för hur jag ser det som vuxen.

  Så, om någon av er befinner er på GC, mellan den 2 och 16 december och bara känner för att träffas för en fika någonstans på ÖN, hör av er! Dagarna är öppna för utflykter! Men hör av er snart för det är inte långt kvar nu!!
   
 2. bobo

  bobo Medlem  Jo,..jo, det var roligt att läsa!:D
  "Hans Stående Fråga"...svar = flytväst finns för att om kapten o styrman lyckas med bravaden att nödlanda i "H2O" (ex. Airbus321/Hudson floden jan. 2009) då har Du en stor chans att klara Dig (på rätt ställe) med flytväst !![}:)]
  Fallskärm behövs ej för att;
  a) komma ur ett flygplan på låt oss säga ca. 25-35000ft höjd (10-11.5km) är en bravad i sig själv!...Där till kommer "Cold Facts",
  b) på den höjden finns mycket lite syre = Du svimmar,...! + att på den höjden är det sisådär -50C grader !!! När Du hoppar så har Du en fart på hmm... 200+km/h. Då FRYSER DU ....till ***** på 1-2 minuter! Summa sumarum, lite syre i 2-3 min.+ vindkyla på -80C +++,..
  jaa..ah Det är nog adjåss även med FALLSKÄRM ! :(
  Säg åt gubben din att,"Håll Du i min hand,..tryck till den när Du börjar grubbla över dessa saker SÅ SKALL JAG FÅ DIG ATT TÄNKA PÅ ANDRA SAKER ![:I]...Flygandet är hur man än ser på det världens SÄKRASTE sätt att förflytta sig från A-B !
  Happy Landings/Bon Voyage !
  PSt ! Synd,..Vi landar 2 dagar efter Ni rest hem!
  BoBo
   
 3. anamogán

  anamogán Medlem

  GeoDivaGirl:

  Jag har inte heller varit på GC på länge!
  Är 15 år sedan sist! Ska bli spännande att höra vad du tyckte efter så många år, måste vara mycket som har förändrats.

  Jag åker ner kanske i mars inget bestämt ännu men jag hoppas det kan bli så.

  /Anna :)
   
 4. tjollan

  tjollan Medlem

 5. GeoDivaGirl

  GeoDivaGirl Medlem

  Nu ska det faktiskt bli väldigt kul att åka ensam med dottern också.
  Hon och jag har aldrig haft någon "egen" tjejsemester. Och tror inte ni också att maken kommer sakna mig så mycket så nästa gång följer han med ändå? Om inte annat så för att verkligen kolla själv att det är så kul och bra allting som vi kommer att säga att det var.
  Och skulle det visa sig vara superbra för våran del så kanske vi säger att det inte var så bra trots allt, för att få åka själva en gång till.
  Självklart så blir det rapport vid hemkomsten, tänker då på dig, anamogán. När du var på GC vart bodde du då?

  Idag är det 2 veckor till avresa och mina jobbarkompisar tycker att jag är pest just nu, säger att det ska bli skönt för dem att vila upp sig ifrån mig och såna dumma saker.
  Dem får banne mig inget vykort!
  Ha det bra alla!
   
 6. tjollan

  tjollan Medlem

  Jag har och så nedräkning landar den 11 december :)
   
 7. anamogán

  anamogán Medlem

  GeoDivaGirl
  Jag har bott på olika hotell bland annat: Montemar, Las Brisas, Los Salmones, Sunwing, DunaFlor, Duna Golf, Jardín del sol alla i PDI/Maspalomas även ett i Sonnenland som jag hyrde privat kommer inte ihåg vad de hette.

  Jag har även bott privat i San Fernando.

  Ska bli spännande att höra när du kommer hem hur det har förändrats(även om du nu ska se fram emot resan och inte prata hemkomst :)),

  /Anna :)

  P.S. Lyckliga du mé Tjollan som snart reser ner :)[8D]!!
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis