Hemkommen....

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Johanna, 3 december 2006.

 1. Johanna

  Johanna Medlem

  Nu har vi kommit hem från vår årliga resa till Gran Canaria! Vi kom hem igår kväll fast i huvudet har man ju inte riktigt landat ännu! Vi har haft två underbara veckor där nere och vädret har varit kanon, även om det första dagarna var lite disiga. Resan började den 18 november och när vi kom till Landvetter på morgonen så direkt när vi satte foten innanför dörren på Landvetter så gick strömmen.... Vi blev stående i utrikeshallen i nästan en timmen innan de fick ordning på strömmen så vi blev lite försenade ner! Väl på plats har vi inte gjort några större äventyr, mest legat och slappat i solen och ätit gott på kvällarna. Vi tog bussen in till Tre Hjärtan flera gånger och njöt av deras goda mat! Vi traskade även standpromenaden San Augustin - Playa Ingles fram och tillbaks. Detta har varit en riktig "slappar-resa" så det finns inte så mycket att berätta om vad vi har gjort förutom solat, badat och ätit, men det är väl så en semester skall vara. Hemresan igår var inget vidare, före vi flög in över Portugal så var det mycket turbulens och jag satt med påsen i högsta hugg, men klarade mig!! Men jag såg ialla fall Gunde Svan på flygplatsen på Gran Canaria så vi kanske skulle prova att värva honom till forumet!!!
   
 2. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Det låter väl alldeles förträffligt Johanna [8D] "slappar-resa". Det är väl så det ska vara. Var allt sig likt?...eller såg du några förändringar...nya barer? eller något annat nytt? Var ni på Marknaden ?
  Var du framme och ryckte i rockärmen på Gunde ? :D Det var inte 20 frågor men väl ett par.[:I]

  Anneli
   
 3. Johanna

  Johanna Medlem

  Jorå, allt var sig likt! Vi bodde i Bahia Feliz och där var ialla fall allt som det brukar förutom att det håller på och bygger om Coco Loco (strandbaren...) och att hotellet Playa Feliz står nästan helt öde. Annars tyckte jag nog att det såg ut som det brukar i San Augustin, men som sagt vi brukar äta på Tre Hjärtan när vi är i San Augustin och tänker inte på de andra resturangerna och barerna så mycket! Markanden har vi faktiskt aldrig besökt så det har vi fortfarande kvar! Gunde lät jag vara ifred även om jag ångrade mig efteråt, han är nog en trevlig prick och jag tror inte att han hade haft något emot att man hade hejat, men jag kopplade inte först att det var han!! En annan kul grej var att vi har skaffat oss en alldeles egen taxichaufför där nere - Pedro! Han körde oss till flyget och vi fick hans visitkort och vi fick lova han att vi skulle ringa honpm före vi åker ner nästa gång så lovade han att stå och vänta på oss!!

  Jag hade en liten fundering ang. Tre Hjärtan, jag har fått för mig att jag någonstans läst att någon av dom som jobbar där, antingen Enruiqe som äger stället eller någon av de andra brukar jobba i Göteborg på sommrarna???? Någon som vet?
   
 4. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej Johanna!
  Kul att ni haft en skön slappar-semester. Så brukar vi också tillbringa våra dagar när vi är därnere. Eftersom jag oftast åker ensam med mina barn så blir det inga roliga kvällsturer till partygatan! Tänkte bara fråga dig vilket av hotellen som är Playa Feliz? Vart ligger det i förhållande till Monte Feliz? Jag hade fått för mig att det var samma som Monte Feliz men det kan det ju inte vara då! Vi åker ner till Bahia Feliz i maj igen..... Längtar redan :).
  Cattis
   
 5. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Hej på forumet. Vi har varit hemma från vår senaste semester ett tag nu. Vi hade också en ledighet som bestod av mat och sol + dans p Tre Hjärtan. Det enda ovanliga som hände var att vi lyckades låsa oss ute från lägenheten det första vi gjorde men med lite tur och goda vänner som kunde klättra så löste det sig.
  Till frågan angående servitören på Tre Hjärtan, han heter vad jag vill minnas Alfredo han brukade jobba i Göteborg på sommrarna men han har inte varit på Tre Hjärtan på ett tag, kanske han funnit kärleken i Sverige och blivit kvar, man vet aldrig. Enrice som äger stället är gift med Lena som har it cafeét runt hörnet brukat visst åka till Sverige med sin familj på sommaren.
  Vi har nu 2 resor till San Agustin bokade för nästa år ovh det känns härligt. Först åker vi 1 vecka med avresa den 2/5 och sen blir det som vanligt 2 veckor med avresa den 13/10. Så nu har jag 2 datum att ha nedräkning på till någons förtret.
  Vill samtidigt passa på att önska ALLA på forumet
  GOD JUL & GOTT NYTT ÅR
  Karin
   
 6. Johanna

  Johanna Medlem

  Cattis2: Playa Feliz är lägenhetshotellet som ligger där strandpromenaden börjar i Bahia Feliz. Det ligger bla en pool och strandbar precis intill strandpromenaden och en liten lekpark! Anläggningen har tidigare ingått i Fritidsresors program men pga av strul och dålig kvalitet på lägenheterna har de ej med det längre. Jag hörde där nere nu att Nordhotel som äger Hotel Orquidea, Monte Feliz mm. eventuellt skall köpa Playa Feliz så vi får väl se vad som händer. Själv tycker jag att de ligger jätte fint, men lite avigt från stranden eftersom det inte finns någon bro över från strandpromenaden!
   
 7. Riggan

  Riggan Medlem

  Välkommen hem!
  Jag blir rent lyrisk bara av att läsa om GC. Längtar så till den 21 februari då vi åker ner två veckor till San Augustin.
  Eftersom jag reser för att få lite lindring av min värk så brukar det bli slappa dagar för oss också. Promenerar mycket. Tar lokalbussen till ANFI, ett måste i vår ögon sett. Kanske bli det även en tur till Puerto Rico. Vi får se.
  Brukar ta dagen som den kommer.
  Eftersom vi har goda vänner som är där hela februari så brukar vi bestämma träff och gå ut och äta. Ibland tar vi med oss andra svenska par vi mött så det kan bli ett stort gäng. Men mycket trevligt. Man har ju inte roligare än man gör det till.
  Ha en trevlig första advent
  Kram
  Riggan[8D]]


  Riggan
   
 8. xerxses

  xerxses Medlem

  Heja heja..:)

  Johanna och ni andra som skriver lite vad ni har varit med om ..blir lite mer personligt på det viset samnt kanske något för oss andra att le instämmande och igenkännande åt..:D

  Ja och åker man med barn så kan det väl hända lite tokiga saker om än med någon annan karaktär kanske..

  Och inte behöver det hända något heller jämnt.....bara skönt att känna att att man lever och ligga och kolla upp på de vita ulliga molnen och få lite sol på sig..är väl bara det en höjdare..[8D]
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis