Hemma igen

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av lillakarin, 12 maj 2007.

 1. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Ja,då var man hemma igen[xx(]. Vi har haft en underbar vecka i San Agustin där vi firade min sambo som fyllde jämna år. Han blev verkligen överrakad för goda vänner till oss hade rest ner från Kastrup 2 timmar före vår avresa från Arlanda och de hade hängt upp ett lakan på staketet med en hälsning när vi kom och låg som papparatzi i slänten och filmade när vi klev av bussen. Jag hade vetat om överraskningen men min sambo blev totalt omtumlad. [:eek:)].
  Sen har veckan varit lugn med mycket sol och många promenader bla från Faro och hem till S A. Det tar ju en stund,tur att det finns vattenhål efter vägen. Mycket är ju sommar stängt nu, men vi hittade en för oss ny favorit att äta på. Bar Munchen. det ligger ovanför Playa de las Burras nedanför hotell Isabel Maria bredvid Spar butiken. Väldigt god mat och bra priser. Vi åt födelsedagsmiddag där. Vi bokade bord och när vi kom hade han dukat så trevligt med ballonger och serpentiner och konfetti på bordet. Vi var 4 personer som tog in var sin Martini Bianco, sen åt 2 soppa och 2 vitlöksbröd. En hel flaska vitt vin och 2 öl, 4 winersnitzel och till efterrätt chokladglass med ägglikör Copa Nerga. För allt detta betalade vi 78,63. Jag tyckte det var ett bra pris. Jag rekomenderar att ni gör ett besök om ni inte redan varit där. :D:D.
  Nu ser jag fram emot att få resa ner igen,om 5 månader idag är vi på Arlanda igen för att resa ner för 14 dagar i vårt Paradis.[8D][8D]
  Karin
   
 2. rogman

  rogman Medlem

  Kul och höra att ni hade det bra. Vi åker hem på onsdag. Vädret har varit kanon hela tiden. Utom två dager då kaliman slog till med uppåt 40 grader...det var inte så kul. Sitter på Sunwing och kollar på melodifestivalen...

  Nu vill vi se bilderna oxå..
   
 3. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Hej Rogman. Bilderna som blev tagna blev inte så många, de flesta är från poolen och en promenad från Faro. En del från kalaset men inga som blev så bra så att någon utom dom inblandade vill se.
  Jag gör mig inte på kort tyvärr.
  Vi hade också känningar av den varma luften de 2 sista dagarna av semestern.
  Ha en fortsatt trevlig vistelse.
  Karin
   
 4. klara

  klara Medlem

  Välkommen hem lillakarin!
  När är det ni åker ner till hösten? Är ni där samtidigt som vi, månne? Vi är där nere under tiden 27/10-10/11. Gud, vad jag längtar till dess. Vi ska bo ute i Maspalomas. Ska ni bo på samma hotell i höst, som ni gjorde nu? Var detta hotelltet, som ni bodde på bra? Vi har ju testat att bo på lite olika semesterorter på gc, eftersom det är kul att variera. Första 7 gångerna bodde vi i PDI, men har man en gång testat någon av orterna som är lite lugnare, vill man inte bo i PDI igen. Alldeles för stressigt och bullrigt tycker vi. Vi har även bott i Meloneras, Puerto Rico och nu sist i Maspalomas, som vi ska återvända till höst. Vi ska då bo på samma ställe, som heter Los claveles park. Ett toppenställe, tyckte vi. Vem vet, vi kanske stöter på varandra på resturang Tre hjärtan. Det är väl där, ni brukar gå och äta, om jag inte missminner mig. Hälsningar Klara
   
 5. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Hej Klara. Tack för hälsningen. Vi åker ner 13/10 och hem 27/10 så det var ju verkligen synd att vi åker när ni kommer ner. Vi brukar gå på Tre Hjärtan om inte för att äta så för att dansa. Vi tycker mycket om dans så vi pasar på när vi är på ön. Vi åker med STS Solresor i höst och bor på Miami Playa.Det ska vi göra för 7:de gången nu. Har ochså provat inte andra ställen men andra hotell i San Agustin. Vi har bott på Monte Roco,Augustino Beach,Las Gavias men som sagt så har det blivit Miami Playa de senate åren. Hotellet är litet och ganska så slitet,men vi trivs där och vi har många vänner som också bor där varje höst och vi åker samma veckor och har det trevligt. Den här gången är vi 6 par som är där samtidigt. Var och en gör ju som den vill men det finns alltid någon vid poolen. Sen hämtas det något gott att dricka och sen kommer någon annan med lita tilltugg. Känns nästan som en liten familj. Men vi trivdes väldigt bra på Los Manueles,en välskött anläggning med trevlig personal. God standard i köket och sköna sängar. Städning och diskning 7 dagar/ vecka. Att vi har valt MIami Playa är fram för allt att det är ett bra pris,14 dagar för 2 går på totalt 13.500:- överkommligt tycker vi.
  Jag håller med dig om att det verkar inte så trevligt att bo inne i PLI,jag går gärna in där och strosar i de olika köpcentrumen,men vi trivs bra i S A.
  Skulle vart kul om det passat med våra resor ett annat år. Men som det ser ut nu på avreselistan så är ingen mer från forumet som åker i oktober.
  Ha det bra.
  Karin
   
 6. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej, Kain!
  Vad roligt att du är nöjd med er resa till mitt älskade S.A..
  Jag älskar lugnet och den härliga strandpromenaden i solnedgången.
  Vädret kan man ju inte göra så mycket åt. Det är väl därför man blir så glad när även vädret visar sig från sin bästa sida.
  Vi gick ofta förbi Bar Munchen , men det blev inte av att vi gick dit.Det var så bekvämt att handla lite i Spa-butiken innan vi gick hem från stranden. Ca 160 trappsteg .[xx(] Men nästa gång vi komme ner får vi prova det.
  Tyvärr åker vi inte förrän i februari nästa år.:(
  Men ser jag fram emot en underbar sommar på Öland.
  Kram
  Riggan

  Riggan
   
 7. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Hej Riggan. Ja, vi älskar San Agustin precis som du gör. Jag åt på Bar Munchen 3 gånger under veckan 1 lunch och 2 middagar. Först snitzel och sen åt jag sjötunga på middagarna och till lunchen heta räkor. Som förrätt på födelsedags festen åt jag dagens soppa som då var gratinerad löksoppa,helt underbart god.Så jag tror att ni kommer att bli nöjda. Jag förstår att det känns långt innan det är februari 08. Var brukar ni bo? Har du något annat favorit matställe?
  I morgon ringer klockan 05.30 igen och vardagen är tillbaka.
  Karin
   
 8. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej igen Karin!
  Vi har de sista åren bott på Flamboyan genom Apollo. Nackdelen är att det är så många trappor både inom hotellet och nrä man ska hem från stranden.
  MEN man får bra kondition:D.
  Vi brukar äte på olika ställen både i S.A. och P.I.
  Har aldrig blivit missnöjd.
  Jo , sista kvällen skulle vi äte i Tropical center.
  Vi hade ätit där tidigare år och varit nöjda. Men från och med i år hade de storbildstv överallt!!! Jag som är så ljudkänslig med min tinnitus.
  Det skulle spelas någon känd fotboll från Italien. Fullt med folk började droppa in precis när vi beställt och hade hunnit få in vårt dricka.
  En tv var stax intill där vi satt så de runt omkring tittade ju på denna men det kändes som om de tittade på oss.
  För att inte tala om ljudvolymen.[xx(]
  Men nu har jag lärt mig att kolla så att de inte har storbildstv på matställena.
  Tyckte det var synd för vi var 4 par som bestämt att gå ut och äta tillsammans. Prata med varandra var inte att tänka sig. Så vi fick ätat fort så att vi kunde gå därifån.
  Jag är medveten om att många tycker detta är trevligt, men vi går ut för att äta , inte titta på TV.
  Kram
  Riggan

  Riggan
   
 9. Pellis

  Pellis Medlem

  Åh, välkommen hem igen! Vad roligt med vänner som är kreativa - han måste ha blivit jätteglad din sambo. Vi fick ju också spontanbesök i februari och vi välkomnade den familjen i hotelfoajen med cava och öl.
  Den restaurangen du pratar, Bar Munchen, tror jag att min man har letat efter. Om den har funnits väldigt många år låter det som det vore den. Vi gick förbi där en kväll men jag har för mig att dom öppnade ganska sent - och just den kvällen behövde vi middagsmat vid 18-18-30. I sina ungdomsdagar åt han en underbar schnitzel där som han tydligen vill återuppleva. Melkers favoritmat är dessutom schnitzel med pommes!
  Gick du föbri restaurangen vid Folias? Tänkte om det satt mkt folk där eller om det helt enkelt inte är bra.

  Nu på lördag börjar jag min nedräkning till San Agustin - jag fryyyssser här hemma och börjar tappa humöret! Man kan ju inte ens gå till det lokala badet, inte sitta ute utan infravärme mm...
  Så, på lördag gott folk börjar alltså min nedräkning och då är det 5 veckor kvar tills jag åker![8D]
   
 10. asa

  asa Medlem

  Va härligt ni verkar ha haft det lillakarin! Jag var första gången till SA i mars i år och blev väldigt positivt överraskad. Har förut trott att det varit väldigt dött där, men det visade sig vara en perfekt mix för oss som hade både småbarn och pensionärer med oss. Vi behövde inte så mycker mer fart än vad som fanns där!

  Det var mina föräldrars första resa till GC och de blev helt sålda. De vill åka tillbaka, till samma ställe och samma hotell. Snacka om fullträff första gången :D
   
 11. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Hej Pellis och Hej Åsa. Ja, vi har haft som vanligt en härlig tid i S A. Jag vet inte Pellis om det är ny ägare på Bar Munchen men han hade öppet på dagarna så man kunde äta lunch och på kvällen sa han att han brukade stänga ca 21.00-21.30. Så då kanske det passar att äta snitzel där någon dag. Den var jättegod med pommes som var perfekt. Vi gick förbi Folias nya utesevering men dom hade semster till 18/5 så då är det öppet när ni kommer ner. Det ska bli roligt att höra vad du tycker och om det är bättre än när vi var där,då var det inte bra. Men första öppnings kvällen var kanske inte den bästa. Var bodde ni Åsa när ni var ner till S A? Roligt att det är fler än vi som blev förtjusta i stället redan vid första besöket. För oss räcker det också bra till med det näjesutbud som finns.
  Karin
   
 12. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Hej lillakarin ...och välkommen hem från en härlig semester:)

  Vi blev också helt sålda på S.A 1999 när vi var där första gången, vi bodde då på Testeina.... och om jag blundar och så kan jag fortfarande komma ihåg vad härligt det var att somna till "vågornas brus".


  Anneli
   
 13. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Hej AnneliH Visst är det underbart i S A men så är det väl med det ställe som man blev såld på.
  Testeina ligger ju mitt emot Miami Playa som vi bor på när vi äker varje höst. Jag älskar att höra vågorna och känna den salta doften......
  Karin
   
 14. asa

  asa Medlem

  Vi bodde på Sunsuites Carolina som vi bokade genom Apollo, ett helt igenom toppen hotell!!! Jag har lovordat det på andra platser här i forumet också ;) (ni tror väl snart att jag får betalt för all lovsång jag sjunger över stället). Ni kan titta på www.sunsuites.es

  Men det var bara så himla bra för oss alla (vi var 7 vuxna och en 2-åring); jättefina lägenheter, fräscht poolområde, supertrevlig personal, nära till köpcentrat och den fina strandpromenaden.

  Vi åkte för att fira min pappas 70årsdag, vilket vi gjorde uppe på restaurang Gorbea i Gloria Palace hotellet. Det blev alltigenom superlyckat! Så nu skulle vi kunna åka tillbaka allihopa, till exakt samma ställe igen (verkligen fantasirikt)!
   
 15. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Hej Åsa. Jag kan förstå att ni blev nöjda med Carolina. Jag har en väninna som bodde där förra hösten och hon blev överförtjust. Fick t o m ett födelsedagskort från peronalen när hon fyllde år sen i februari. Enda nackdelen som jag ser det är att jag kan tycka ett det är lite dyrt. Min väninna åker ner igen till Carolina i mars 08 och betalar för en vecka över 8.000:pp. Det kostade vår vecka på Los Manueles för 2 personer. Men visst är det ett fint läge och fint hotell och då kostar det väl mer. Karin
   
 16. asa

  asa Medlem

  Jo, jag tyckte också att det var lite dyrt innan vi åkte men såhär i efterhand kan jag säga att det var väl värt pengarna! Betalar gärna lite mer och får fint boende, bra service etc. Då känns det värt det!

  Min svärmor, som också var med på resan, fyllde år här i april och hon fick också ett födelsedagskort från hotellet! Som sagt, de gör det där lite extra som gör att man blir glad i hela kroppen av att tänka på semestern :D
   
 17. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Hej Åsa. Jag har föstått att Carolina är helt suveräna på sevice. Men jag vill så gärna åka till
  S A varje år och det kan bli kämpigt med att få ihop till resan när boendet är så pass dyrt som det blir när vi vill vara borta i 2 veckor. Därför har vi prioriterat att få resa ner framför det finare boendet. Det känns bra att det finns priser som passar för alla och att man får komma till ön är ju alltid det största pluset.
  Önskar alla på forumet en trevlig helg.
  Karin
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis