Hög å lågsäsong

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av rogman, 4 april 2006.

 1. rogman

  rogman Medlem

  Blir inte klok på på alla resebolags hemsidor, det verkar finnas en massa olika hög/låg säsonger. Dvs alla bolag verkar inte ha "samma" säsonger. Nån som fattar vad jag e ute efter[?]
  Trodde att det var högsäsong året runt på GC[?]:)
   
 2. anneghost

  anneghost Medlem

  Om jag har förstått saken rätt så är väl vintersäsongen högsäsong för resebolagen. Det är ju inte många länder som har bra värme om man inte vill flyga väldigt länge. Sedan när vi har sommar så finns det länder som är ännu närmare och då är det lågsäsong för Kanarieöarna :)

  Annelie
   
 3. Pellis

  Pellis Medlem

  Menar du att olika bolag har samma resmål som de skriver olika om dvs hög- eller lågsäsong? Enligt resebolagen är det ju lågsäsong på Gran Canaria från sista april - i början av oktober vilket jag inte fattar. Det är ju nu den helt underbara tiden börjar och då slutar flygen att gå, många restauranger stänger sista april. Det går ett charterplan i veckan från Arlanda i sommar. Tycker det är skrutt helt enkelt att Sterling inte har ngn direktlina ner under den nalkande "lågsäsong" som kommer. Inget "lågprisflyg" övht. Men jag läste nyhterna på grancanaria.st och där stod det hur man planerar ytterligare en landningsbana på Gando för att kunna utöka konkurrensen/turistnäringen lite. Bra eller dåligt? Det är frågan.
  Lite svamligt svar men jag förstår precis hur du tänker, och även om resebolagen inte tycker att det är högsäsong på Gran Canaria jämt så håller jag med dig!
   
 4. rogman

  rogman Medlem

  Tack för svaren. Man kan ju undra hur alla bolag tänker egentligen. Borde gå fler plan på sommaren. Ska ner snart på rehabresa i slutet av april till mitten på maj. Men runt Arguineguin å "Putte" har de flesta öppet ändå. ....21 dagar kvar
   
 5. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej Rogman!
  Man blir ju lite avis på dig när du har din resa kvar. Men samtidigt unnar jag dig den så väl. Förstår att du också mår bättre därnere.

  Jag skulle nog aldrig skrivit igår att våren hade kommit till Småland. Just nu vräker snön ner och jag som hatar snö.
  Igår satt vi på altanen och solade oss och just nu vill jag inte ens titta ut genom fönstret.Man kan tro det är julafton.
  Men imorgon bitti ska jag som vanligt åka på jympa i varmbassäng:+35.
  Då kan man drömma sig bort en stund och låtsas man är söder över.
  Jag ska nog bli en fågel i mitt nästa liv. Då är det ju bara att dra när det blir för kallt här hemma. Inte behöva tänka på att beställa resa och betala. Det är ju bara att flyga iväg. Så bekymmerslöst.


  Riggan
   
 6. anneghost

  anneghost Medlem

  Behöver du en tolk, en fotograf eller så? ;)  Annelie
   
 7. rogman

  rogman Medlem

  Ja resfebern har börjat.... På Valle Marina har vi oxå en varmvattenspool. Det bränner underbart i huden när man kliver i å sen går man aldrig upp:)
  Kanske inte behöver en fotograf, (vackra bilder från öturen du tagit, spec den på Teide å R Bentaiga) men en tolk har man alltid nytta av.

  Tror du att du kan gå som handbagage?:D
   
 8. hallonback

  hallonback Medlem

  Hej,

  Nu kommer jag in lite på ett sidospår från ämnet men för min del tycker jag det är fint att resebolagen insett att det bor folk även utanför huvudstäderna.
  Att få resa från närmaste möjliga stad tycks ha blivit väldigt populärt, tummen upp för mera sådant.

  Mats
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis